Prikaz rezultata 1 do 5 od ukupno 5
Like Tree19Likes
  • 12 Post By Vladan Stevanovic
  • 1 Post By ssrki
  • 3 Post By Vladan Stevanovic
  • 2 Post By Elvedin
  • 1 Post By Vladan Stevanovic

tema: Buducnost SvetSatova foruma

Administrator Avatar korisnika Vladan Stevanovic
    Član od
    22.1.2008.
    Lajkovi
    4122
    Reputacioni uticaj
    250

Exclamation Buducnost SvetSatova foruma

Pozdrav svima!

Kao vlasnik i osnivač SvetSatova, želeo bih da se od srca zahvalim svima vama koji ste godinama bili deo ove zajednice. Ovaj forum predstavlja najveću bazu znanja o satovima na srpskom jeziku, i zbog toga zaslužuje da živi i razvija se još dugo, dugo godina.

Nažalost, svestan sam da je sajt u poslednje vreme bio zanemaren. Pre svega, pre mesec dana sam slučajno otkrio da sajt uopšte ne radi - i to već duži period. Nisam dobio nikakvu notifikaciju o ovome i nisam znao da se to desilo. Morao sam hitno da intervencijom sa hosting providerom vratim sajt u život. Nakon što sam ga vratio, shvatio sam da je sajt bio nedostupan toliko dugo da ga Google više ni ne prikazuje u rezultatima pretrage.

Ali, imam odlične vesti!

Odlučio sam da se ponovo aktiviram i oživim ovaj projekat, jer on to zaslužuje. U narednim danima planiram sledeće:

1. Migracija na novi forumski softver

• Prelazimo na XenForo - moderan, siguran i brz forumski softver
    • Trenutni softver je star 12 godina i ima ozbiljne sigurnosne propuste
    • To je razlog zašto imate toliko spam-a - stari sistem je lako preskočiti
    • Nova verzija će elimisati sve ove probleme i značajno poboljšati sigurnost

2. Obaveštenje svih članova

• Poslaću masovni email svim registrovanim članovima
    • Obavestiću ih da je forum ponovo aktivan, osvežen i modernizovan
    • Pozvaću ih da se vrate i nastave da doprinose zajednici

3. Pojednostavljenje strukture sajta

• Forum će postati centralna i jedina komponenta sajta
    • Sve ostale stranice će biti uklonjene
    • Ova odluka doneta je nakon godina iskustva - dodatne komponente su prouzrokovale nestabilnost
    • Vraćamo se korenima: forum je srce ovog sajta
    • Jedino što ću možda zadržati su informacije o servisima, koje bi bile organizovane kao poseban podforum gde bi svaki servis imao svoj thread

Zašto ove promene?

Shvatio sam da složenost nije uvek dobra. Forum je najvažniji deo ovog projekta - mesto gde se ljudi sastaju, razmenjuju znanje i pomažu jedni drugima. Sve ostalo je postalo opterećenje koje odvlači pažnju i prouzrokuje probleme.

Kada?

Radim na ovome u narednim danima. Migracija će možda prouzrokovati kratak prekid u radu (nekoliko sati), ali ćete biti obavešteni unapred.

Vaš doprinos

Ako imate bilo kakve ideje, sugestije ili komentare o ovim planovima, molim vas da ih podelite. Vaše mišljenje je važno, jer ovaj forum ne pripada samo meni - pripada svima nama koji volimo satove i želimo da ovo znanje ostane dostupno budućim generacijama.

Hvala vam što ste deo ove zajednice!

Vlada
    Osnivač, SvetSatova.com

Član Avatar korisnika ssrki
    Član od
    20.6.2014.
    Lajkovi
    578
    Reputacioni uticaj
    12

Određen forumom Re: Buducnost SvetSatova foruma

Odlično, bas sam se pitao sta je sa forumom, nije ga bilo ni u jednoj pretrazi na google. Kakva je sitiacija sa forumom na tapatalk-u?
    Vladan Stevanovic likes this.

Član od
    22.1.2008.
    Lajkovi
    4122
    Reputacioni uticaj
    250

Citat ssrki kaže: Pregled poruke
    Odlično, bas sam se pitao sta je sa forumom, nije ga bilo ni u jednoj pretrazi na google. Kakva je sitiacija sa forumom na tapatalk-u?
    Iskreno, mislim da bi Tapatalk trebalo da radi na aktuelnoj verziji foruma.

Sledeće nedelje ćemo preći na novi forum koji, koliko znam ne podržava TapaTalk.

Međutim, ima jako dobru mobilnu verziju sajta, a postoji i dodatna aplikacija koja radi sa novim XenForo forumom, tako da će biti nekoliko opcija za korišćtenje sa mobilnih uređaja.

Stariji član Avatar korisnika Elvedin
    Član od
    1.11.2015.
    Lajkovi
    11987
    Reputacioni uticaj
    27

Samo neka je sa srecom i nadam se da ce se vratiti stariji clanovi koji su bili dosta zasluzni da je forum funkcionisao toliko dugo godina.
    Vladan Stevanovic and Neša like this.
    Ne treba goreti u zelji, s'vremenom sve ce doci...

Član od
    22.1.2008.
    Lajkovi
    4122
    Reputacioni uticaj
    250

Hvala puno i ja se iskreno nadam. Planiram poslati masovni email svim članovima nakon migracije pa ćemo videti koliki broj njih će se aktivirati.

Citat Elvedin kaže: Pregled poruke
    Samo neka je sa srecom i nadam se da ce se vratiti stariji clanovi koji su bili dosta zasluzni da je forum funkcionisao toliko dugo godina.

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •