Pozdrav svima!

Kao vlasnik i osnivač SvetSatova, želeo bih da se od srca zahvalim svima vama koji ste godinama bili deo ove zajednice. Ovaj forum predstavlja najveću bazu znanja o satovima na srpskom jeziku, i zbog toga zaslužuje da živi i razvija se još dugo, dugo godina.

Nažalost, svestan sam da je sajt u poslednje vreme bio zanemaren. Pre svega, pre mesec dana sam slučajno otkrio da sajt uopšte ne radi - i to već duži period. Nisam dobio nikakvu notifikaciju o ovome i nisam znao da se to desilo. Morao sam hitno da intervencijom sa hosting providerom vratim sajt u život. Nakon što sam ga vratio, shvatio sam da je sajt bio nedostupan toliko dugo da ga Google više ni ne prikazuje u rezultatima pretrage.

Ali, imam odlične vesti!

Odlučio sam da se ponovo aktiviram i oživim ovaj projekat, jer on to zaslužuje. U narednim danima planiram sledeće:

1. Migracija na novi forumski softver

• Prelazimo na XenForo - moderan, siguran i brz forumski softver
  • Trenutni softver je star 12 godina i ima ozbiljne sigurnosne propuste
  • To je razlog zašto imate toliko spam-a - stari sistem je lako preskočiti
  • Nova verzija će elimisati sve ove probleme i značajno poboljšati sigurnost

2. Obaveštenje svih članova

• Poslaću masovni email svim registrovanim članovima
  • Obavestiću ih da je forum ponovo aktivan, osvežen i modernizovan
  • Pozvaću ih da se vrate i nastave da doprinose zajednici

3. Pojednostavljenje strukture sajta

• Forum će postati centralna i jedina komponenta sajta
  • Sve ostale stranice će biti uklonjene
  • Ova odluka doneta je nakon godina iskustva - dodatne komponente su prouzrokovale nestabilnost
  • Vraćamo se korenima: forum je srce ovog sajta
  • Jedino što ću možda zadržati su informacije o servisima, koje bi bile organizovane kao poseban podforum gde bi svaki servis imao svoj thread

Zašto ove promene?

Shvatio sam da složenost nije uvek dobra. Forum je najvažniji deo ovog projekta - mesto gde se ljudi sastaju, razmenjuju znanje i pomažu jedni drugima. Sve ostalo je postalo opterećenje koje odvlači pažnju i prouzrokuje probleme.

Kada?

Radim na ovome u narednim danima. Migracija će možda prouzrokovati kratak prekid u radu (nekoliko sati), ali ćete biti obavešteni unapred.

Vaš doprinos

Ako imate bilo kakve ideje, sugestije ili komentare o ovim planovima, molim vas da ih podelite. Vaše mišljenje je važno, jer ovaj forum ne pripada samo meni - pripada svima nama koji volimo satove i želimo da ovo znanje ostane dostupno budućim generacijama.

Hvala vam što ste deo ove zajednice!

Vlada
Osnivač, SvetSatova.com