Re: Seiko 5 satovi clanova foruma
Da, naišao sam na netu na taj model kućišta 4040 s tim brojčanikom.. moguće da je zamijenjen, ali iskreno ne sjećam se jer otkad pamtim sjećam se tog sata na ruci od starog s tim brojčanikom i uvijek sam mi je ko klincu bilo prekrasno. Sad, možda je u jednom trenutku stvarno zamijenjen, pitao sam starog, ali se ne sjeća. A jel znaš kakav je mogao biti u originalu?
Sutra ći predstaviti i ostale satove u za to predviđenom mjestu.
Sat sa takvim srebrnim brojčanikom trebao bi da izgleda kao na linku koji sam postavio u prethodnoj poruci.
Kao što sam rekao uzmi sve sa malom dozom rezerve. Po mom mišljenju kućište je zamenjeno, zato i ne možeš naći nigde sliku sata poput tvog a slike sata Seiko 5 7009 4040 nije problem naći. Dva su u ovoj temi, jedan je na linku u prethodnoj poruci i naravno ima ih još dosta na netu.
Hvala na pojašnjenju. Obzirom da je posveta ugravirana na poklopcu, siguran sam da je sat u originalu 3120. Ako si u pravu, onda je možda brojčanik zamijenjen.
Posveta je novi element u celoj priči. Da, moguće je da je brojčanik zamenjen ali postoji druga nedoumica. Naime kućište 3120 izgleda drugačije. Barem Gugl izbacuje satove sa potpuno drugačijim kućištem. Po mom mišljenju nešto nije u redu. U svakom slučaju takve kombinacija kućišta i brojčanika nema nigde na netu. Naravno sve napisano u prethodnih nekoliko poruka je sporedno u odnosu na činjenicu da si očev sat vratio u život.
Hvala na informacijama. I meni je trenutno sporedna ta kombinacija brojčanika i kučišta jer sat ima sentimentalnu vrijednost, a ja ga pamtim ovakvog kakav je sad.
Pozdrav svima ! Nov sam na forumu, a od skoro i vlasnik jedne matore 5ice pa reko' da se pohvalim ... :)
https://c1.staticflickr.com/1/649/32...a19a1895bf.jpg
s-6498 by Sasa Rajkovic, on Flickr
..prvo dobro dosao a drugo big like za petardu :thumbup:
Hvala, bolje ve naš'o ;)
Prelistavam već neko vreme ovu i ostale teme, pa reko' da se registrujem i prozborim koju. Od skoro sam ponovo počeo da nosim sat na ruci, nakon čitave decenije. Dosadilo mi više da vadim telefon da bih video koliko ima sati ... :D
Imam nekoliko navijača, što nasleđenih, što dobijenih na poklon. Skoro sam kupio jednog jako lepog darvila, ali me često mrzi da navijam a i žao mi je da ga stalno držim na ruci jer nisam preterano pažljiv ... zato sam kupio ovu peticu, za svaki dan ...
Odlična 5ica... stavi i slike Darwila