Re: Seiko 5 satovi clanova foruma
Pozdrav svima,
nova sam na forumu, bas zbog spomenutog sata. Posedujem Seiko 5 zenski model mehanizam radi odlicno kao i cifer ili kako god se zove, na netu sam trazila bas taj model i nigde ne mogu da nadjem nista onjemu. Pise Seiko 5 automatic a sa zadnje starne sledece:SEIKO water resistant 16627 Japan pa slovo U i jos Stainless steel 2906-5270 posle tog broja ima kockica u kojoj pise A1. Sto se tice stakla u losem je stanju i puklo je pa vas molim ako znate ista o ovom modelu da mi kazete.......i ako ima servis satova zamenila bi staklo,jel je sat odlican....
Seka
Fotografija sata bi bila od pmoći
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Citat:
VLADAN P kaže:
Seka
Fotografija sata bi bila od pmoći
Nadam se da se dobro vidi
Prilog 105567Prilog 105568
Seko, pod prvo,dobrodosla na forum!
Pod drugo, sat je dosta losem stanju, opcenito......kazes da mehanizam dobro radi, to je ok. Staklo mozes pronaci kod casovnicara, redji je model ali sigurno ces ga naci. Medjutim cim pukne staklo i otpadne deo i tako stoji duze vreme, udje vlage iz vazduha i obicno cifer zna da odreaguje na to.
Narukvica isto u losem stanju, ali ajd, moze se i srediti, mada.....
Moj savet.....potrazi prvog casovnicara sa iskustvom i upitaj ga da ti sredi sat.
Hvala vam na odgovoru, nasla sam Vitanov radi servis ovlasceni za Seiko pa cu tamo odneti moj satic, staklo jeste puklo a fali deo ali sa gornje starne sa donje je ok, nista otpalo nije datum i dani u nedelji rade, kao i sat jedno kasni 2-3 minuta, ali sa obzirom da je kupljen 80-tih i da je nosen do 2000-te i od tad je stajao do pre par dana.......jos je i dobar koliko dugo nije radio ...... i da napomene gore sam zaboravila da stavim nulu "a sa zadnje starne sledece:SEIKO water resistant 166270 Japan pa slovo U i jos Stainless steel 2906-5270 posle tog broja ima kockica u kojoj pise A1" ...
^Ja bih u nase ovlascene servise nosio samo satove koji su u garanciji (a mozda ni tada, zavisi sta je problem). Za sve ostalo imas mnogo bolje casovnicare.
Odraće te Vitanov. Bolje nosi kod nekog od proverenih časovničara, a to ti već ovde iskusni forumaši mogu preporučiti.
Pa hajde predlozite mi neke ja sam Iz Indjije i nema kod nas nesto casovnicara, neznam kome da se obratim a da me ne odere....dajte preporuke...
Zenski Seiko 5, oznaka modela je kao sto si i napisala 2906, a prema serijskom broju je proizveden juna 1981.
U koliko primeraka je napravljen to niko ziv ne moze da ti kaze.