Re: Seiko 5 satovi clanova foruma
taj prozorcic se i kod mene odlepio posle pada sata, ali nije problem da se zameni , pozz
Citat:
Marko Marjanovic kaže:
Stime da je ovo stariji model sata nemam predstavu koliko vredi...
Platio sam ga 25e + sam ulozio u zamenu gumice (ona gumica koja ide ispod poklopca sata...) posto je bila plasticna i istrulela sajdzija mi je zamenio za novu gumenu ( 350dinara gumica) + 850 dinara "originalna Seikova brazetla", posto ova koju sma dobio uz sat je bila neka obicna aluminijumska od nekog kineskog sata... a ova je kao original pise na kopci seiko ali je nekako mnogo lagarijasta da bi bila original al ajd sad 1.200 dinara ulaganje + sat 25e... :)
Ja mislim da ga nisam preplatio... :/
A ovo sto rekoste za okvir oko datuma i dana nije ni meni jasno kao da se taj deo odlepio...ima blaga mikro ogrebotina linija oko dela gde je datum i dan...moguce je da se to odlepilo i da je izgubljen taj deo... :/ Nemam pojma...
7 Priloženi(h) fajl(ova)
zna li neko koji je razmak lugova kod ovih standardnih petica, negde piše 19mm, negde 20mm, negde ne piše baš ništa :(
Seiko SNXS75K
Seiko SNXF07K
Seiko SNXF05K
Te dvije petice u mom postu iznad, bijeli je 19 mm a plavi 18 .. obadva su starije tipe 7009 imao sam i 7S26 19mm i imam jos jedan crni 7009 i on je 19mm ja nisam susreo ni jednu standardnu peticu sa 20.. sad opet ne znam kakve su te ali prilicno sam uvjeren da su 19 ..ili 18 posto ne izgledaju nista neobicno.
hvala, razmisljao sam ako bih njih pazario kako da se tu ugura neki kais ali to su djavolja posla :-)
kod mene kupovina sata podseca na avanturu odiseja heh
Pa dobro ima i 19mm da se nadje na netu i to vrlo povoljno
Kao sto Darko rece, moze d ase nadje dosta lako, nije to nikakav problem.
Sto se tice uguravanja kaisa od 20mm, to u velikoj vecini slucajeva ne predstavlja nikakav problem.
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Prilog 822326119 danas izmereno na 67 sati rada -15s