Re: Seiko 5 satovi clanova foruma
Citat:
juke kaže:
Pozdrav clanovima
Razmisljam o kupovini seika 5 sport SNZF17J1 i imam pitanje koliko kosta servisiranje sata i na koliko treba da se radi servis i od kog stakla je poledjina sata? Nisam imao automatik do sada.Kakva su Vam iskustva?
Staklo je mineralno i spreda i od pozadi, imam taj isti sat sto osh kupis vec par meseci, moj ti je savet da ga kupis, nesh se pokajati....
servisiranje mozda na 5-6 godina, a ima ljudi koji nisu servisirali peticu i vise od desetak godina pa nista, radi bez problema
kupuj to dok jos ima na lageru
Citat:
bobbydigital kaže:
Plavi cifer je jedan od ljepsih sto sam ikad vidio na Seiku :drool:
Plavi cifer je fantastican, zavisno od svjetlosti boje se prelamaju, cas je tamanoplav, cas je svjetloplav, ima i dvije pruge uspravno, sto mu daje jos bolji smek ''vintage'' sata. :yes4:
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Moja prva petica,danas nabavljena Prilog 30288
2 Priloženi(h) fajl(ova)
SEIKO 5 No.2 je stigao Zagor PRESRECANPrilog 30452 Prilog 30453
Citat:
mcosovic kaže:
Najlepsa 5ica po meni. Moze da prodje i ona sa belim ciferom :)
A ta sa belim ciferom je ako se ne varam ova u predhodnom postu :))
Moja najljepsa 5-ica :thumbup:
SNKK55:
http://i.imgur.com/bfGmG.jpg
Evo i moje petice (jedna od tri) kad poslikam ostale, stavljam slike. :big_boss:
http://www.pohrani.com/f/j/Ty/4cvQUzhB/1/seiko5000.jpg
Citat:
tiha kaže:
A kad smo kod Seika, sta je onda Ananta, Flightmaster, Marinemaster... Da ne pominjemo Grand Seiko ili, ne daj Boze, Credor?
Seiko 5 je besy-buy kupovina.Nista vise od toga...Ali generalno gledano,Seiko kao celokupna kompanija,naravno da je high-end kompanija.
Najvise me odusevljava kod Seika je to sto veliki broj njihovih najjacih modela,rezervisano je samo za Japan.Time ostaju verni tradiciji kakvu samo Japan ima i doticnim satovima daju jos veci ekskluzivitet i vrednost.A bez problema bi se prodavali kao alva u Evropi i ostatku sveta.
Naravno da je Seiko high end kompanija.
A Ananta je vanvremenska zver od sata,inace.
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Prilog 54443Prilog 54445Prilog 54442Prilog 54444
Pozdrav svima!
Evo slike sata koji je kod mene blizu dvadeset godina, u početku ga nisam baš čuvao, tako da je staklo dosta izgrebano i originalna metalna narukvica je pukla, pa je zamenjena kožnom.
Do sada nije radjen nikakav servis na njemu, ali ni sat nije baš puno nošen u poslednje vreme. Ponovo je izvadjen iz fioke posle nekih 10 godina mirovanja, jedino što sam primetio da sada sat dnevno kasni oko 45 sekundi, tako da će morati da ide na štelovanje pošto planiram da ga redovnije koristim!
Preko nekog Seiko kalkulatora, kojeg sam našao na forumu, ispadne da je proizveden Aprila 1985.
Ja sam inače nov na forumu i ovo je moj prvi post, ali već neko vreme pratim i od apsolutnog neznanja o satovima dosta sam napredovao čitajući teme ;)