Re: Rolex Submariner no date ili Grand Seiko Spring Drive Diver
Izgrebace se i aluminijum.
Nisu oni tek tako stavili keramicki umetak, ima razloga za to. Verovatno su radili istrazivanja i videli da je daleko veca verovatnoca da ce se izgrebati, nego da pukne.
Nisam bas neki veliki ljubitelj keramickih satova(ali nemam nista protiv), ali kad je izbor bezela u pitanju, bez problema bih se odlucio za keramiku ili cak safir.
Baš tako :) Zamisli izgreban Seiko, još teget prsten, uočljivo, kvari utisak....
Mislim da je glavni razlog Rolexu za stavaljanje keramike zato sto sija samo tako:D
I zato što se može napraviti.
Vidio sam sliku SMP gdje je otkinut komad umetka bazela(aluminijum)- pao kamen na sat.
Keramika bi se sasula!
Osim toga,šta ćemo sa kućištem?
Čelično je i biće izgrebano ali se nikad neće polomiti.
Krstin, sad gledam snimke oba sata (bilo bi lepo uporediti uživo), bogami bezel na Seiku ne sija ništa manje ;)
Što se tiče pada kamena koji može da polomi bezel, pre bih razmišljao o ruci, nego o satu.
Što se tiče keramike, imam samo pozitivna iskustva. Na telefonu imam keramičku tastaturu i jedan deo iznad displeja. Posle intenzivne višegodišnje upotrebe, nema ni jednu jedinu ogrebotinicu što se ne može reći za kućište koje je od nerđajućeg čelika. Safirno staklo koje štiti ekran je jednako dobro očuvano kao i keramika.
Što se tiče izbora, to bi svakako bio Role. Pure blood mehanika ipak pobeđuje! (i cifer je čistiji i jednostavniji) :)
Seiko,vise mi se svidja kako izgleda.Inace veoma tezak duel.....
Uffff.... tesno bogami. Ja bih uzeo Seiko, zbog datuma i indikatora rezerve snage... nije da mi treba ali je kul :D
Drugim delom mi je Rolex malo nafuran brend, svakako kvalitetan bez pogovora, ali mi deluje malo... pocetnicki ? Ovo je zvucalo pogresno, nemam nista protiv vlasnika Roleksa, ali prosto veliki broj ljudi Roleks kupuje zbog toga sto je skup i poznat, a ne zbog kvaliteta.
No, posto sam u drustvu entuzijasta, mislim da je nemoguce pogresiti, u pitanju su samo finese.
Zezam se malo, ali verujem da je delimicno i estetski razlog. Sub sa keramickim insertom definitivno je sjajniji od starih. Naravno i Omega koristi to, ne kazem...