U pitanju je istocno Nemacka Ruhla.
Lep sat, samo nazalost nisu bas na ceni, ali je svakako lepa uspomena.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
U svakom slucaju ga nisam ni mislio prodavat mozda ga malo sredim i promijenim kais, tesko da cu ga nositi jer je dosta mali za moju ruku ali svakako ce ostati kod mene nac ce se neko kome ce odgovarati u porodici
U savakom slucaju hvala na brzom odgovoru
Pre su jako bili moderni satovi od 35-38 mm.
Ovaj sat poseduje vrednost jacu od svake finansijske a to je afekciona,odnosno nepravnicki receno,sentimentalna vrednost.Sredi ga i cuvaj a da li ces ga nositi to je vec druga stvar.Svakako da ovaj sat zasluzuje jedno lepo sredjivanje.
Pozdrav.
Nakon dugo vremena sam djedinu Ruhlu ponovo izvadio iz ladice na svjetlost dana, odlucio sam da uradim nesto za ovaj lijepi sat
Prvi korak je bio promjena kaisa sto je i ucinjeno evo i nekoliko slika
Takodje sam htio zamijeniti staklo ali sajdzija nije uspio nac pravu velicinu kaze da je izmedju dvije velicine valjda nesto na
pola mm valjda je tako rekao.
E sad me zanima kako bih mogao da ispoliram staklo i poklopac mehanizma posoji li neko sredstvo za to.
Mozes sam ispolirati staklo samo ako je Akrilno (Pleksi) postoji tema o tome.
Pronasao sam pre neki dan Lida rucni sat kod svoje pokojne babe u kuci, pa posto ne mogu da saznam o njima skoro nista na internetu hteo sam da pitam da li ovde neko nesto zna o tim satovima?
Postavi slike u visokoj rezoluciji i fotografiši mehanizam. Najbolje je da sat fotografišeš pravim aparatom u makro modu, jer mobilni telefon nije tome dorastao, a ovde je važan svaki detalj. Ne verujem da će biti nešto mnogo zanimljivih podataka, jer po svoj prilici je serijski rađen sat. Ukoliko ima pozlatu, to je nemoguće proceniti pomoću fotografije, već kod zlatara.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Bice da je istocna Nemacka i 60e godine. I ja imam GUB Glashite sa kucistem istog proizvodjaca.
Sat je iz 50-tih, pravio ga je Anker, iznad o stoje dve tacke, sto se na slikama ne vidi, odn. mozda se i na samom ciferu vise ne vidi, ali Mogus se pise sa dve tacke iznad o, sto je jedino vazno zbog izgovora.
Bookmarks sajtovi