Re: Uslikao, ovekovecio...
:congrats:Sta da kazem, majstor je majstor nema sta, koja razlika izmedju originala i tvoje obrade, da ne poveruje covek:D Nabavicu taj program koliko sutra, inace ja radim u corel photo-paintu12 , doduse i tu sam nov i polako ucim:) Sto se tice raw-a znam da izvlaci najbolje iz fotke, ali iskreno nisam bio siguran, da li moze da se obradjuje isto kao i JPG format , pa nisam hteo da eksperimentisem:) Hvala puno na savetima , i naravno ne odustajem, vec kacim slike i cekam nove savete:D
P.S Kako si tako dobro izostrio sliku ? Jel moguce to u corelu, i koji tools da koristim za to:D
Citat:
Serb kaže:
:congrats:Sta da kazem, majstor je majstor nema sta, koja razlika izmedju originala i tvoje obrade, da ne poveruje covek:D Nabavicu taj program koliko sutra, inace ja radim u corel photo-paintu12 , doduse i tu sam nov i polako ucim:) Sto se tice raw-a znam da izvlaci najbolje iz fotke, ali iskreno nisam bio siguran, da li moze da se obradjuje isto kao i JPG format , pa nisam hteo da eksperimentisem:) Hvala puno na savetima , i naravno ne odustajem, vec kacim slike i cekam nove savete:D
P.S Kako si tako dobro izostrio sliku ? Jel moguce to u corelu, i koji tools da koristim za to:D
Ne znam za Corel, nikad nisam radio u njemu, trebalo bi da imas uz aparat kad si kupio softver njegov(za Nikon) za obradu fotografija.(Udji na stranicu za svoj aparat, tamo ima preporuceni progami koje mozes i skinuti ako nisi dobio uz aparat!).Ja za Canon 450D sam dobio cd za obradu fotografija, za pregled fotografija.Kod Canona je to Digital Photo Professional-sa tim programom sam izostrio fotku, sa Gimpom sam dodao malo ovu Sepiu i uklonio viska objekte, ispravio sliku.U sustini ja koristim Digital Photo Professional, Gimp i Pikasu programe za obradu fotki koje stavljam na net, sva tri programa istovremeno... ;)
Ovo je aparat od mog oca, tako da cu sutra da ga pitam da li je on dobio cd ,verovatno jeste:) Sad cu se baciti u malo podrobnije istrazivanje , sta cu moram sad da napravim fotku bar priblizno, tvojoj:) Hvala puno:D
Citat:
Serb kaže:
Ovo je aparat od mog oca, tako da cu sutra da ga pitam da li je on dobio cd ,verovatno jeste:) Sad cu se baciti u malo podrobnije istrazivanje , sta cu moram sad da napravim fotku bar priblizno, tvojoj:) Hvala puno:D
Uvijek tezimo ka boljem, ti mislis da su mi super fotke, ja kad vidim opet kod nekih drugih fotke onda kazem za sebe da sam nula od fotografa,(ili ko sto kazu:Nisam ni "F" od Fotografa!) recimo kad sam usao na fejsbuk od ovog Vasje Pinzovski i pregledao sve njegove fotke(i vama to toplo preporucujem!), reći će te mi;"Dzoni, nula si od fotografa!" :)
https://www.facebook.com/profile.php?id=100000488124159&ref=tn_tnmn#!/vasja.pinzovski?sk=photos
@dzoni dao si odlicne savete, i preporucio vrlo korisne programe za obradu, ovo ce biti korisno mnogima
@serb imas osecaj za kadar, a to je vise nego dovoljno za pocetak, tehniku ces usavrsavati, samo tako nastavi
@dzoni Vasja je od fotografije napravio umetnost, ali moram priznati da ja ne volim kada se previse obradjuje fotografija, mnogo vise uzivam u da kazem sirovoj fotografiji, ili sa jako malo obrade
Citat:
tolarbo kaže:
@dzoni dao si odlicne savete, i preporucio vrlo korisne programe za obradu, ovo ce biti korisno mnogima
@serb imas osecaj za kadar, a to je vise nego dovoljno za pocetak, tehniku ces usavrsavati, samo tako nastavi
Hvala Tolarbo, potpuno se slazem sa tvojom konstatacijom da serb ima velikog potencijala za fotografiju, preporucio bih mu da se zainteresuje za fotografiju, mislim da bi vrlo brzo napredovao!
Dzoni , ja ove tvoje fotke kad gledam, skroz mi je jasno zašto fotografija spada u umetnost . Stvarno ,svaka ti čast !:congrats:
PS. ...slika saborne crkve, zajsta oduzima dah. Kao da je 3D i živa.:w00t:
Serb, druže moj, ti si od sad zadužen za beleženje skupova fotografijom, pa da uživamo u lepim trenutcima, kad god to poželimo ! :thumbsup:
Dzoni: Bas sam se zainteresovao za fotografije, i to slucajno, gledajuci fotke sime hrabrog:) Tako da odjednom imam 2 nova interesovanja satove i fotke:)
Baki: Dogovoreno , samo jos da bude to okupljanje:)
6 Priloženi(h) fajl(ova)
Lep je taj Zemun, ima lepih kutaka... kako nam već i fotografije i kažu...