Ja imam neki stakleni sto.
Mislio sam sad da se popnem ma njega i slikam,al' mi žena ne da :D
Printable View
Ja imam neki stakleni sto.
Mislio sam sad da se popnem ma njega i slikam,al' mi žena ne da :D
Prilog 45053
Pogled sa šetališta na zemunskom keju, slikano danas. Zanimljivo je da su se na ovom mestu pojavili labudovi, koje ovde nisam viđao. Izgleda da su navikli na dobru uslugu, jer sam ih nekoliko minuta kasnije video kako reketiraju neke pecaroše. ;)
Prilog 45157
Ovo sam slikao u negde pri kraju jezera Gatun u Panamskom kanalu. Primetićete interesantnu razliku u boji vode koja nastaje zbog, kako mi je objašnjeno, gustina voda jer se na tom mestu sudaraju vode Atlantskog i Tihog okeana kao i mnoštva reka i rečica koje se slivaju u jezero.
Prilog 45296 Prilog 45297 Prilog 45298
A ovo sam slikao kad sam bio na Baliju... u pitanju je rezervat i park sumatranskih slonova, koji se drže u tom prostoru jer su ugrožena vrsta, tu se vrši i razmonžavanje i uzgoj slonova. Mogu da kažem da sam se oduševio njihovom inteligencijom i blagim odnosom prema ljudima, jer slon može da smrvi čoveka kad god poželi, čak i ovi manji azijski slonovi mogu da podignu teret težak do 300kg svojom surlom koja ima 55-60 000 mišića. Takođe, oduševljen sam i načinom na koji se ljudi brinu o njima tamo, slonovi se drže u veoma dobrim uslovima, ne tuku ih, ne maltretiraju, uče ih trikovima preko hrane, kad urade nešto dobro-sledi nagrada. Proveo sam ceo dan tamo, čak sam se i vozio na slonu. :)
Slatka mala veverica :)
Prilog 45824 Prilog 45823 Prilog 45825
Jesenja idila...
Prilog 45826 Prilog 45827
Blah...veverica - pacov sa sarmantnim repom :D
Ha, ha... ;)
Baš su bile slatke. :) A očigledno i jako pitome. Kada smo obilazili Schönbrunn preko 10 smo ih videli. Nevezano što ima mnogo ljudi u neposrednoj blizini one su hrabro prolazile i tražile hranu. Viđali smo i Srbe koji su ih "častili" Smokijem. :)
To su ''noblesse'' svapske veverice, ja ovdasnje, kalemegdanske nikako nisam uspevao da namamim da pridju blize od 8m :) (Mozda je to zbog brade?!)
Ja sam jednoj veverici na Kališu ostavio parče sladoleda, udaljio se malo i ona prišla i zgrabila sladoled. :D
P.S. Ako budem ronio negde gde je shark feeding place, i ako u timu budemo imali i fotografa, ovde ću okačiti fotke i sa te seanse... malo zanimljive podvodne fotografije.
Mazio je i pazio i zvao je Djole :D
Dabldekeri se ne voze samo u Britaniji...
Prilog 46126 Prilog 46127
...već i u njihovim bivšim zemljama. :) Prvu sliku sam slikao u vetrovitom Velingtonu (glavni grad N.Zelanda) a drugu u Hobartu (glavni grad Tasmanije).
P.S. Imam još slika, dosta je i iz Evrope sa mediteranske turneje ali nema potrebe da kačim, većina nas je pretpostavljam bila u Barseloni, Rimu, Napulju, Veneciji, Atini, Barseloni itd. itd. tako da i nisu nešto interesantne.
Da li zaista misliš ono što pišeš?
Griješiš dječače,strašno grešiš.:)
Uz najbolju volju mogao bih da prihvatim da je većina bila,eventualno,u jednoj od navedenih zemalja.
Nažalost.
Moj lični hendikep se ogleda u tome da ,dok sam boravio u polovini zemalja u kojima sam inače bio, digitalni foto-aparat nije bio izmišljen :D
Dakle,samo ti kači sličice.
Ja bio Rimu , Firenci, Budimpesti...slobodno ti kaci sve gradove u kojima si bio:)
Ako je slika lepa, nema veze gde je načinjena. Ukratko - kači šta god smatraš da valja. ;)
Brooklyn Bridge
Prilog 46133
E, ima u Londonu jedna podvrsta ove veverice, a latinski naziv je vevericus turisticus, rod automaticus. Naime, čim turisti ali i lokalci izvade kesicu sa nekim grickalicama, veverice se automatski stvore i pogledom br. 5 ('gladna sam') uspevaju da izmame sadržaj kesice. Prodavci grickalica su nekim čudom često stacionirani u blizini. Inače, te veverice se lako prepoznaju po tome što su bar dva puta deblje od ovih domaćih.
Evo i dotičnih u akciji:
Prilog 46137Prilog 46138Prilog 46139
Uzgred, ako nekog zanima, na ruci mi je seiko 5. ;)
Izvinjavam se svima, nisam imao nikakvu lošu nameru kad sam to napisao, računao sam da nam je to nešto najbliže...
Krećemo, malo Viktorije u Kanadi (sa sve China town-om): na prvoj slici je ulaz u legendarni China town, na slici 2. je jedna od ulica ukrašena lampionima, na slici broj 3. zgrada parlamenta oblasti British Columbia, 4. slika: chinese dragon i na petoj slici molim vas obratite pažnju na ime škole, ja nisam mogao da verujem šta piše. :D
Prilog 46141 Prilog 46142 Prilog 46143 Prilog 46144 Prilog 46145
Ovo je slikano sa planine Roberts sa nekih 800-900m i ispod mene se nalazi glavni grad savezne države Aljaska, Džuno:
Prilog 46146 Prilog 46147 Prilog 46148
Legendarno ostrvo-zatvor Alkatraz:
Prilog 46149
I za kraj, okušao sam se na jamajčanskoj bob stazi. :) Deluje pomalo neverovatno ali Jamajka je zaista imala bobsled tim na par zimskih OI i pored činjenice da pripadaju tropskim zemljama.
Prilog 46150
Moram priznati da ti zavidim:) Gde covece ti nisi bio:D
Serb ima dosta mesta na kojima nisam bio, ređao sam u jednoj od tema ovde na forumu, ali voleo bih da mi se pruži prilika da do 30.godine života obiđem ceo svet.
Evo par slika sa Mediterana... prvi na redu Mikonos jer je stvarno jedno od najlepših mesta na kojima sam bio, zaštitni znak ovog ostrva su vetrenjače koje se nalaze u gradu koji se zove Mikonos (Mykonos town), na drugoj i trećoj slici možete videti Malu Veneciju, to je deo koji je dobio takvo ime jer izlazi tako okomito na vodu i sve je zbijeno kao u pravoj Veneciji, inače ne bih savetovao da se tu sedi i ruča jer nisu normalni sa cenama, i na poslednjoj slici je deo gradića Mikonos sa crkvicom, inače tu oko crkvice i oko čamaca-brodića se motao jedan pelikan koji je skroz pitom i koji je jeo ribu koju mu daju iz ruke, naravno i to od ljudi koje poznaje... slikano negde u junu (ja mislim) 2010. mojim starijim aparatom pa se nadam da je ok kvalitet, ne zamerite ako nije.
Prilog 46252 Prilog 46253 Prilog 46254 Prilog 46255
Santorini isto iz juna 2010. Ovako, na Santorini sam dolazio samo iz pravca one male luke koja se nalazi ispod Tire (mislim da je to glavni grad) koja je na litici, i postoje tri načina da se popnete gore: da se uzme žičara koja košta 10 evra da bi vas popela gore, da se sami popnete uz 600 i kusur stepenika od luke do grada uz liticu ili da iznajmite ove magarce sa prve slike i da ujašete u Tiru. :) Tira je super, bele kuće, plavi krovovi, jako mnogo cveća i najlepši pogled na more jer je ceo grad na ivici litice, kao da svi žive na vidikovcu. Pošto je Santorini vulkansko ostrvo (imaju aktivni vulkan baš preko puta Tire, i sad se puši), nemaju peščane plaže, bar ja nisam video nijednu, nego je sve ovako kao na poslednoj slici, neki kao kamenčići koji se tu nalaze umesto peska, ali ne bodu i jako je udobno ležanje na njima.
Prilog 46311 Prilog 46312 Prilog 46313 Prilog 46314 Prilog 46315 Prilog 46316
Odlicne slike u ovoj temi poslednjih dana. I Mikonos i Santorini su mi bas slatki...
Ali - Dzoni - Mostar! Sta reci, slike oduzimaju dah. Neverovatno.
U Napulju može da se oseti pravi duh juga Italije, stare zgrade, prava pica kakva je pravljena još pre 50-100 i više godina, odlična mocarela od bivoljeg mleka sa čeri paradajzom, tiramisu, sladoled, dobra vina... ko uživa u pravoj italijanskoj kuhinji, Napulj je pravo mesto za njega. Nekome je grad prljav i štrokav, meni je baš takav bio odličan jer ima neku dobru harizmu.
Prilog 46353 Prilog 46354 Prilog 46355 Prilog 46356
P.S. Tvrđava je iz 13.veka.
Jako volim italijansku hranu ali prljavštinu nikako... :)
Pedja ovo sve a nadam se jos nekim fotografijama je bogatije nego svi ovi satovi :) :adore:
Shmizla u Napulju su maheri što se tiče italijanske kuhinje, jeo sam picu u piceriji koja je prva otvorena u Napulju 1738. Inače ko voli jug Italije, Napulj je odlično mesto da se stane jer, na samo pola sata od Napulja je Pompeja i Vezuv koji je još uvek aktivan, tako da se puši i seizmolozi ne znaju kad će da pukne, zato je i ovaj novi Napulj kakav je danas udaljen na skoro 10km od vulkana. Na sat-dva od Napulja je jedno od najlepših mesta na svetu, u stvari 3, Sorento, Kapri i obala Amalfi sa Pozitanom-moja topla preporuka.
milan zmaj hvala Milane, ovo je nešto što treba videti, i to kažem i tebi i svima na forumu, ako vam se ukaže prilika, nemojte je propustiti. Ja se još uvek jedem što nikad nisam otišao u Cinque Terre, a bio sam u Livornu i posle u Pizi i Firenci bar 10 puta. :( Ako mi se opet ukaže prilika, tamo sam. Evo slika tog mesta (pozajmljene su sa Interneta jer sam bio "pametan" pa nisam otišao)... šta reći, ovakva mesta se mogu videti samo na tirenskoj obali u Italiji i nigde više na celom svetu!!!
Prilog 46398 Prilog 46399
Pogled na Koloseum, pogled iz Koloseuma i pogled uunutar Koloseuma:
Prilog 46505 Prilog 46506 Prilog 46507
Pogled na Akropolj i na Atinu sa Akropolja:
Prilog 46508 Prilog 46509 Prilog 46514 Prilog 46515 Prilog 46516 Prilog 46517
Beograd, danas pre podne...
Prilog 46730 Prilog 46731
@PedjaSD: Ahhh, Vezuv, Pompeja i Herkulanum.... Herkulanum bih voleo da posetim... A i taj famozni Kapri...
anbeast imam slike, bio sam u Pompeji, Sorentu i na Kapriju (tu me je "izdala" baterija aparata ali imam ja mislim 3-4 slike...) jedino nisam bio na Vezuvu, tad nije bilo bezbedno a posle mi se nije išlo u planinarenje jer je već bilo previše vruće. Biće slika. :)
Krenuo sam da pišem opširnije o Kapriju, Sorentu i Pompeji ali nažalost, isteklo mi je vreme... sad me mrzi opet da kucam, a vas pozivam da uživate u slikama. :)
Sad sam u folderu sam ulovio ove dve kultne fotke iz Venecije, slikao sam pred kraj leta, negde u avgustu 2010.
Prilog 46745 Prilog 46746
Pedja prelepe su fotografije!
Spomenik na Vracama....
Ne, ovo nije piramida Chichen Itza-već spomenik na Vracama....
Canon 450D,
Canon 28-135mm IS.
http://i45.tinypic.com/vze8b6.jpg
http://i47.tinypic.com/2eyuxyt.jpg
http://i50.tinypic.com/19qq7q.jpg
http://i50.tinypic.com/zn23ph.jpg
http://i47.tinypic.com/18c97c.jpg
http://i45.tinypic.com/pp0n5.jpg
http://i45.tinypic.com/2djq6bb.jpg
http://i50.tinypic.com/mhg7bo.jpg
http://i46.tinypic.com/2je4gwo.jpg