Ovde ima sve više prelepih slika. Svaka čast, momci :congrats:
Printable View
Ovde ima sve više prelepih slika. Svaka čast, momci :congrats:
Triumph Spitfire mk4 1500https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...923dab71dd.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...08c15c6bc0.jpg
Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk
fine slike @dr.Duka! ;)
čekajući bus
http://i66.tinypic.com/8x7l35.jpg
Samo je malo preterao sa obradom (kao nek automatski hdr). Automobil je dosao o izrazaja ali su oblaci upropasceni. Mozda bi bolje bilo da je selektivno obradjivao.
Hvala Džoni, cenim tvoje mišljenje!
Slika je sa telefonom pre nekoliko godina..
BTW.
Volim da preteram u svemu
[emoji16]
Ne vidi se kad je mala, ali čim se malo uveća ili odštampa, vidi se da je obrada poprilično uništila fotografiju. Inače mi je ovo jedna od boljih fotografija, bez obzira na to što nije za izradu :)
Prilog 135120
Na ostalim ima minimalno obrade
Prilog 135121
Prilog 135116
Prilog 135117
Prilog 135119
Čekanje:
Prilog 135118
Beskraj:
Prilog 135122
Katedrala ubija kako izgleda strasno i morbidno, bas kako i treba. Top fotka, čestitam! Ja nisam fotograf nit mi je hobi, slikam telefonomako mi se nesto svidi pa se igram u običnim progrmcicima sa Google playa . Onda kako me pogodi, i kako doživim sliku.. Tamno ili svetlo [emoji848]. Mada bih stvarno voleo da naučim da fotografišem.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...086730b24b.jpg
Duka, nisam ni ja fotograf, samo se ponekad nađem na pravom mestu u pravom trenutku.
Ne znam da li sam je već stavljao. Jedna koja će završiti jedno dana kao foto tapet:
Prilog 135123
Prilog 135124
Prilog 135125
Wheel of fortune:
Prilog 135127
Lemingsi (za malo)
Prilog 135126
Mislim da ti neće biti teško da naučiš jer se vidi da imaš smisla. Evo na brzinu tri knjige za početak:
Škola fotografije,Đulijano Belić
Knjige imaš na dnu prva tri posta, a autor ih je napisao za početnike. Naveo da se mogu slobodno distribuirati pa sam zato i dao link da bude javan. Neke fotografije mu izgledaju amaterski, ali pravljene su samo zato da ilustruju neke stvari i bez estetskih ili umetničkih pretenzija. Doduše, kada uđeš u štos, kukaćeš na detalje za koje ćeš tek kasnije primetiti da su mogli da budu bolji. Evo da krenem od sebe - kod fotki sa brodovima koje sam postavio pomalo se nerviram što sam na prvoj secnuo skladište sa desne strane, a na drugoj rezervoar (ili šta je već) udara u ivicu slike. S druge strane, da sam ih uključio u kompoziciju, onda bih secnuo neki drugi element, pa ti vidi moje muke :P
Nema na čemu, a ako mogu da nekako pomognem, slobodno se obrati.
Lookic, koju ljutu mašinu koristiš ako nije tajna? EXIF Viewer mi ne kaže ništa. Ovo moje je odradio Nikon D71000.
he,he sad ćeš da se zamisliš :)
Olympus epl-1 sa plastičnim kit objektivom.
Uh, pa i neću se toliko zamisliti. Znaš kako se kaže - boj ne bije svijetlo (fotografsko) oružje, već boj bije srce (tj. oko) u junaka ;)
Kad neko zna znanje, onda je svaka fotka dobra, a tvoje su mi zaista prelepe.
Hvala Nešo.
Daleko sam ja od stvarnog poznavanja fotografije, tek poneke osnove imam. Mora da se puno čita i vežba, a ja ne stižem ni ono što treba, a kamoli hobiju da se posvetim. Više je to sreća.
Onaj foto tapet sam, npr. bio u korpi dizalice (ona za zamenu ulicne rasvete) i pregledao konstrukciju mosta preko Studve (ili Bosuta, ne sećam se) u Moroviću kod Šida a bio je oblačan i maglovit dan.
Lijepe su ti fotke @lookic ! Uživanje ih je posmatrati!
"Širok osmijeh, zlatni zub....."
http://i66.tinypic.com/2i7l7ig.jpg
Sky, ti kako si krenuo, ima da postaneš veći stručnjak za fotografiju nego za ruske satove :D
Inače, motiv, kadar i boje su ti super :congrats:
Hvala Nešo, još sam ja amater. Dug je put preda mnom.
Prilog 135145
Imam utisak da je uvek neko iza mene.
Prilog 135146
Da mi diše za vratom.
Prilog 135147
Svaku fotku podrobno analiziram.
Prilog 135148
Nije loše imati mentora, nekoga ko će vam reći ovo je dobro a ovo nije.
Prilog 135149
Za dobru fotografiju treba imati oštro oko
Prilog 135150
Pronaći dobar ugao
Prilog 135151
Možda vas supruga bude čudno gledala, uz poneku grimasu. Svejedno ne odustajte. Ugao je čudo.
Prilog 135152
Biti posvećen... dobro ne preterivati baš.
Prilog 135153
Računajte da neće uvek sve ići onako kako ste zamislili.
Prilog 135154
Zapamtite, planiranje je sve.
Prilog 135155
Uvek se može desiti da vam neko upadne u kadar.
Prilog 135156
Oprema možda nije sve ali nije ni za potceniti.
Prilog 135157Prilog 135158
Nigde bez merdevina i kolica za malter.
Prilog 135159Prilog 135160
Vremenom ćete steći veštinu koja vam je do juče bila nezamisliva.
Prilog 135161
Tada možete reći da ste postali majstor ovog zanata.
Prilog 135162
Joj, gde samo nađe ove slike? :lol:
Ako treba da odgovorim na konstatacije iz teksta, moram priznati da imam veliku sreću što supruga rado ide sa mnom i pomaže mi tako što pridrži objektiv ili ukaže na nešto zanimljivo, a na drugoj slici onaj u prugastoj košulji malo i liči na mene, premda moram priznati da nisam bio u takvoj fotografskoj situaciji ;)
Kad si već tu, htedoh da pitam jesi li čitao možda literaturu ili koristio ideje drugih fotografa? Ja sve više prepoznajem elemente koji se smatraju bitnim, tj. kadar, kompoziciju, da je svetlost 'ukroćena' i slično.
Slabo sam čitao literaturu. Gledao sam neke YT video klipove na razne foto teme pa sam možda tu nešto naučio. Sve u svemu amater sam. Više fotkam po osećaju pokušavajući se pridržavati nekih osnovnih stvari vezanih za blendu, zatvarač, ISO.
svakodnevnica......
http://i64.tinypic.com/jkvcwh.jpg
Džoni, kad si već tu, htedoh da te pitam da li najčešče radiš urbanu fotografiju, tj. da li ti je to specijalnost. Vidim da obično postavljaš takve fotke, a moram priznati da sam u nju imao samo nekoliko izuzetno kratkih izleta, ali kada vidm tvoje fotke, poželim da se malo i time bavim i tako malo kradem zanat ;)
Da, "Ulična fotografija" mi je najdraži segment, možda je to i medju najtežom vrste fotografije, jer hiljadu ljudi-hiljadu ćudi, neko nije raspoložen za fotografisanje, pa raznim trikovima pokušavam uhvatiti momente sa ulice, a u zadnje vrijeme koristim najviše fiksne objektive-Canon efs 24mm f2.8 i Canon ef 50 mm f1.8.....uskoro nabavljam fiksni Canon EF 85mm f1.8.....slobodno pitaj šta te još interesuje......ali uglavnom-što manji aparat-manje si uočljiv, i lakše ćeš napraviti dobru fotografiju, bolje sam fotke pravio sa superzumom Canon sx50 hs, kojeg i sada imam, ali ga slabo koristim, a što-ne znam ni sam......
Hvala mnogo, ovde si napisao pravi esej u malom. Ono što sam povremeno radio je bilo sa 70-300mm, jer ako ništa drugo, bar mogu da budem relativno daleko od ljudi koje fotografišem. Doduše, D7100 je povelik da se ne primeti :D.
imam i ja Canon 75-300mm i jos jedan zum, ali nije to-to.....uvijek je bolje približiti se objektu/osobi, nego je zumirati, upravo zato i ne koristim taj teleobjektiv, volim ako mogu(ako ne mogu, nikom ništa!) da se približim osobi i da je fotkografišem.......
Ulični svirač
http://i63.tinypic.com/9v86dh.jpg
na prvoj liniji fronta.....
http://i65.tinypic.com/yia2o.jpg
Prva mi je najbolja, mozda bih je nekako kropovao da se malo smanji to zbunje sa obe strane.
Trecu nisi trebao u cb. Nije mi kolorit za taj tip fotografije. Vidis kako je nebo ispalo, kao flekavo. Ili da opet kropujes pa da samo fotograf ostane u kadru, labud se ionako jedva nazire, a ugao mi je odlican samo za fotografa.
Treću sam postavio reda radi. Treća fotka je napravljena mobilnim, Sunce je gotovo zašlo (praktično polu mrak), mada na fotografiji izgleda kao da nastala u sred dana, niska rezolucija itd. Na crno beloj verziji fotke nadostatci se još i najmanje vide.
Dunav, okolina NS.
@milanzmaj
Ako prolaziš na ovu stranu svrati, možeš uvek da ga vidiš, a i na prodaju je, jer Cane već dugo čeka da započne restauraciju jedne svoje ljubimice - Lancia Fulvia.
Evo još par fotki
Prilog 135303
Prilog 135304
Prilog 135305
Prilog 135306
Malo Zlatibora
Prilog 135316
Prilog 135317
Prilog 135318
Prilog 135319