-
17 Priloženi(h) fajl(ova)
Uporedne fotografije satova
Ova tema ima za cilj da putem fotografija uporedi satove i pruži uvid u to koliko je neki sat veći ili manji u odnosu na neki sličan sat, kako stoji na ruci , koje su mu dimenzije i slično. Dakle ako neko ima Monstera da zna šta da očekuje, po pitanju dimenzija, od Amfibije Ministry ( 710 ) ili ako neko ima Tissot Visodate da zna šta da očekuje od Orient Bambina ili Hamiltona Viewmatic-a itd. Za ovu temu nije bitno šta je bolja kupovina , koji sat nudi više , zemlja porekla i sl. ,takođe ne moraju se upoređivati satovi istog proizvođača, jedino su bitne dimenzije sata . Ideju za ovu temu dobio sam pre izvesnog vremena gledajući ovu temu Side By side Comparo's of Some Popular Divers... . Nekoliko stvari bi bilo poželjno kako bi ova tema uspela. Prvo da ima što više autorskih fotografija i drugo da navedete dimenzije satova koje upoređujete. Suština svega je da se potencijalnim kupcima olakša proces odlučivanja i razmišljanja da li bi im neki sat bio suviše velik , visok itd. .
Tačno je da se uporedne fotografije satova mogu naći i na stranim forumima i blogovima ali ovo je suviše velik i ozbiljan forum da bi ovakva tema bila izostavljena. Koliko će tema biti bogata fotografijama zavisi od vas.
Obzirom da otvaram temu red je i da postavim neke fotografije. Satovi koje ću uporediti su:
Duro MDV 102 - 41 mm x 48 mm x 13 mm ( š x d x v) , razmak između ušica 21 mm
Duro MDV 106 - 43,5 mm x 48 mm x 12mm ( š x d x v ) , razmak između ušica 22 mm
Amfibija Ministry ( tip 710 ) - 40 mm x 45 mm x 13 mm ( š x d x v ), razmak između ušica 22 mm
Seiko Orange Monster - 42 mmx 46 mm x 12 mm ( š x d x v ) , razmak između ušica 20 mm
Seiko SKX007 - 42 mm x 45 mm x 12 mm ( š x d x v ) , razmak između ušica 22 mm
Monster i Amfibija
Prilog 81227Prilog 81228Prilog 81229
Casio Duro MDV 106 i Monster
Prilog 81230Prilog 81231
Casio Duro MDV 106 i Seiko 007
Prilog 81232Prilog 81233
Seiko 007 i Amfibija 710
Prilog 81234
Casio Duro MDV 102 i Seiko 007
Prilog 81235Prilog 81243
Jedna zajednička
Prilog 81244
Nekoliko fotografija satova na ruci.
Prilog 81245Prilog 81246Prilog 81247Prilog 81248Prilog 81249Prilog 81250
Toliko od mene, sada ste vi na redu.
-
Re: Uporedne fotografije satova
Ovakva tema je odlično zamišljena. Primetio sam da prsten ume često da 'pojede' ostatak sata, ali i to da sat ponekad izgleda veće ukoliko je kućište dovoljno tanko na krajevima.
-
Odlicna ideja za temu.:thumbup:
Zaista moze biti korisno nekome ko razmislja o kupovini odredjenog sata, a nije siguran kako ce mu stajati na ruci.
U svakom slucaju napravicu nekoliko fotki cim uhvatim malo vremena, a pozivam i druge da to urade.
-
5 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo jedan klasican primjer koliko ronilacki bezel smanjuje sat vizuelno.
Hamilton Khaki Pioneer - 42 mm X 50 mm X 12mm razmak izmedju usica 19mm
Citizen Promaster Automatic - 42mm X 47mm X 14mm razmak izmedju usica 20mm
Prilog 81298Prilog 81299Prilog 81300
Na slikama mi Citizen izgleda toliko manje da sam sada sa sublerom mjerio i tacno je 42mm u precniku bez krunice. Bas su slicnih dimenzija doduse Hamilton je malo duzi, sto se da i osjetiti na ruci
Tek sam sada vidio da Citizen nije navijen, mada nije ni bitno u ovoj temi
Evo i slika od juce. Razlika izmedju satova od 42mm i 46mm.
Hamilton Khaki Pilot - 46mm X 53mm X 13mm razmak izmedju usica 22mm
Hamilton Khaki Pioneer - 42mm X 50mm X 12mm razmak izmedju usica 19mm
Prilog 81301Prilog 81302
-
Sad bi mi baš dobrodošla uporedna fotografija Visodate-a i Viewmatic-a, kao što je sky pomenuo u prvom postu. :)
-
Pa reci Ruji da mu sledeća kupovina bude Viewmatic :laugh:
-
Ili da ja uzmem Viewmatic pa da ih slikam zajedno. :D
-
iz tvojih usta u Božje uvo, zemo moj ! A jaću da častim pivo, dok vi slikate :beer: :top:
-
Ajde umjesto sto tu cavrljate upotpunite malo temu nije da nemate sa cim
-
Ne mogu sa ovom smešnom kamericom sa fona. Loše su slike...
-
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo od mene(teško da će kome poslužiti al' et'):
Prilog 81319Prilog 81320
Tuna: 47mm
Mako XL: 44mm
Omega: 41mm
-
ckvrlj, uslikaj Monster-a, Orient-a Ray i Citizen-a Nighthawk. To su traženi i aktuelni modeli ( dobro osim Citizena koji ima naslednika ) i nekome će koristiti fotke.
Baki, šta kažeš nemaš fotoaparat , a kada treba da se uslika Šturman onda je fotka kao za poster :yes4:. Ajde, ajde, mirna ruka , oštar pogled i slikaj:).
Darko super fotke:thumbup:.
Hadži , uvek nekome može dobro doći:yes4:.
-
Hoću, samo da dodjem do Ray-a pošto sam ga poklonio bratu. Čekam plavog Suma da popuni njegovo mesto. :)
Već sam slikao večeras nešto, ali su zbog svetla slike loše pa čekam dnevno svetlo da ih ponovo odradim.
-
-
-
-
Uhhh , 23 fantastični satovi i fantastične fotke. Svaka čast!
-
-
-
Zamoliću sve članove koji budu postavljali fotografije u ovoj temi da obavezno navedu i dimenzije satova sa fotografija a ,po mogućstvu i obim zgloba (ako je sat slikan na zglobu)
Hvala.
-
-
7 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo i od mene jos slika
Prilog 81332Prilog 81333Prilog 81334Prilog 81335Prilog 81336Prilog 81337Prilog 81338
Victorionx Chrono Classic - 41mm X 47mm X 12mm izmedju usica 20mm
Seiko SARZ005 - 41mm X 46mm X 13mm izmedju usica 20mm
Ampfibija 100 - 40mm X 47mm X 13mm izmedju usica 22mm
Obim zgloba 18.5cm.
Ostale sam uglavnom pisao
-
Jao kakav je Victorinox,kuku majko:drool:
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Koliko dobrih fotki , aauuuuuu ....
23jewels , bato moj, daj kad budeš imao fore, ispiši obim kućišta bez krunice ovih koje si slikao . Oooopet si ooodvalio sa fotkama !!! Ima da ti maznem to sokoćalo od fotoaparata ! :laugh:
Citat:
marko14 kaže:
Jao kakav je Victorinox,kuku majko:drool:
Nema zezanja kod Victora moj Mare !!!! Prilog 81339
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo još jedno zanimljivo poređenje.
G-Shock AW590......Prečnik-49mm na najširem delu.Na većem delu prečnik je 45mm.
Seiko 5..................Prečnik-38mm.Prečnik bund-strapa-41mm.
Reklo bi se da je sve jasno ali slika drugačije govori.
Još jedan primer da je sve relativno i da vizuelni doživljaj veličine zavisi od mnoštva faktora.
Prilog 81343
-
8 Priloženi(h) fajl(ova)
Ajd' da i ja prozborim neku, da me ne ukori sky-iša :laugh:
__________________________________________________ __________________________________________________ ___________________
Casio AW80 ------- diametar (bez krune) 40 x 45 dial 31 sa koronom 35 debljina 13 lugovi 18
Seiko Alpinist------- diametar (bez krune) 42 x 46 dial 31 sa koronom 41.5 debljina 13.4 lugovi 22
Victorinox AirBoss Mach 4 --- diametar 45 x 55 dial 38 sa koronom 45 debljina 12.5 lugovi 23
G-Spike Lee -------- diametar 42.5 dial 30.4 debljina 13
Breitling Colt Chrono Automatic ------ diametar 41.5 x 47 dial 30 sa koronom 40.6 debljina 16 lugovi 20
Seiko SNZG13 ------- diametar 41.8 x 50 dial 35.2 sa koronom 40.6 debljina 11.8 lugovi 22
ПОЛЕТ SS-18 ШТУРМАНСКИЕ ---- diametar 42 x 50 dial 30 sa koronom 42 debljina 12.5 lugovi 20
Evo nekih lošijih sličica (navodno uporednih)
Prilog 81346 Prilog 81347 Prilog 81348 Prilog 81349 Prilog 81350 Prilog 81351 Prilog 81352 Prilog 81353
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Svaka čast svima na fotkama. Stvarno lepi satovi i korisna poređenja. Slažem se sa Vladanom , nebi bilo loše navesti dimenzije pa da sve bude na jednom mestu i pregledno.
Baki neka si se priključio, super satovi. Čim je Seiko lepše polovine tu , znam da si ozbiljno shvatio ovu akciju :D.
Milane , ti si postao ozbiljan Raketaš :thumbup:
Prilog 81355
-
hvala sky, tražim onu raketu TV dial glanc novu nenošenu, još ako je pozlaćena, nadam se da ću je uskoro pronaći
a sada se dvoumim da li uzeti Casio G-5600 i SKX007 ili Monster II, danas je bratu stigao Monster II sa Creationa u Stokholm, za samo tri dana DHL avionom, 188evra, bez ikakvog poreza ili carine, sat je fenomenalan, e to je usluga :congrats:
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
[QUOTE=backarelli;135011]
Victorinox AirBoss Mach 4 --- diametar 45 x 55 dial 38 sa koronom 45 debljina 12.5 lugovi 23
/QUOTE]
Inace, nikada do sada nisam video ovakvu bateriju, jel Renatina :laugh:
Prilog 81359
-
Nekada velicina moze da prevari, posebno ako su u pitanju diveri, a takodje i velicina cifera vrlo cesto moze da utice da nase oko (tacnije mozak) neki sat vidi vecim. Ima i ovde nekoliko dobrih fotki, pa da ne postavljam ponovo: http://www.svetsatova.com/forum/f64/...anje-8605.html
-
6 Priloženi(h) fajl(ova)
Citizen Nighthawk - 42 mm x 47 mm x 12 mm (š x d x v), razmak izmedju užica 22 mm
Seiko Orange Monster - 42 mm x 46 mm x 12 mm ( š x d x v ), razmak između ušica 20 mm
Seiko SKX007 - 42 mm x 45 mm x 12 mm ( š x d x v ), razmak između ušica 22 mm
Prilog 81465Prilog 81466Prilog 81467Prilog 81468Prilog 81469Prilog 81470
Staviću i poredjenje sa Sumom kad stigne, kao i sa Orient Ray-om kad brat pristane da ga skine sa ruke na dan-dva. :)
-
Odlicni satovi, :man_in_love: sjajan izbor
-
Odlične fotke i odlični satovi. Vidim da su svi sinhronizovani :big_boss:.
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Par fotografija gde se porede dva elegantna sata , dovoljno različita, pristupačna i interesantna.
Orient FER24005W0 - Bambino : 40 mm x 11 mm ( š x v ) ; razmak između ušica 21 mm
Seiko 5, kodno ime petarda :) : 36,5 mm x 42 mm x 12 mm ( š x d x v ) ; razmak između ušica 19 mm
Prilog 81951Prilog 81952
-
9 Priloženi(h) fajl(ova)
Malo da osvezimo ovu temu a i da dam priliku da se predstavi jedan pored drugoga ova dva lepa Seika.
Za pocetak, u pitanju je Seiko SKX779 popularno zvani Monster i Seiko SBDC005 zvani Sumo. Oba ova sata su automatici, po namjeni diveri.
MONSTER 2008.g SUMO 2014.g
7S26..............mehanizam.................6R15
Hardlex.................staklo...................H ardlex
42/46mm....bez krunice/sa krunicom...44/48mm
13.2mm..........visina kucista..............13.5mm
20mm............izmedju lugova.............20mm
200m...................WR.......................20 0m
Obim moje ruke 19.5cm
Prilog 98614
Prilog 98615
Prilog 98616
Prilog 98617
Prilog 98618
Prilog 98619
Prilog 98620
Prilog 98621
Prilog 98622
-
Odlicne slike, ujedno i vrlo korisne za potencijalne kupce. Samo mala ispravka mehanizam u Sumo-u je 6r15.
Meni se stalno cini da bi bilo bolje da je na Sumo-u razmak izmedju lugova 22 umjesto 20 iako nisam sat vidio uzivo, nekako bi mi to bilo proporcionalnije
-
Sory, joj.....Hvala Darko, greska u tipkanju.....:banghead:, jer se uvijek zurim kada postavljam post....par puta me program prekinio, dali zbog isteka vremena ili duzine posta, ne znam, ali se sada uvek zurim pa se potkrade pokoja greska.....
a za razmak, hm.....njemu su izduzeni lugovi dosta, lepo oblikovani, mozda su zato i ostavili 20mm da ne bi delovali tanko pri zavrsetku. Moja jedina zamerka je....i to uvek ponavljam......sto su lugovi probuseni, mada je to ujedno i olaksanje kada se iglice skidaju.
-
Ja volim busene lugove i to bi na svaki sat stavio. Mene su isto na sumou smetali uski i predugacki lugovi (52mm ako se ne varam). Na monster bi isto 22mm stavio. Osim toga sat je predivan i odlicna kupovina u tom rangu cijena. A bome i monster u svom.
-
Ispravio sam oznaku mehanizma kod Suma.
Ovo pišem samo da deo Darkovog posta ne bi izgubio smisao.
Inače ,Mario, bravo za slike i za potsećanje na temu.