Cestitke za Rolu, prelep sat! Evo i ja da se pohvalim jednim starim dzepnim satom, kupljen ovde na forumu. Ja sam odusevljen, i bas je steta sto je proslo vreme kada su se nosili ovi lepotani.
Printable View
Cestitke za Rolu, prelep sat! Evo i ja da se pohvalim jednim starim dzepnim satom, kupljen ovde na forumu. Ja sam odusevljen, i bas je steta sto je proslo vreme kada su se nosili ovi lepotani.
Au Miki,ne pamtim kad mi se dzepni sat ovoliko svideo,kazaljke su umetnicko delo kao i ostatak sata... Os prodajes?
Sta reci za Yachtmaster 2...
@tolarbo bas lep dzepni sat, sto rece @Marko5 pravo umetnicko delo. Cestitke i ostalima, idem da like-jem ove lepotane.
Nikola, seiko 5 je super. Bio bih zahvalan ako bi postavio malo bolju fotku ;)
D1d, drago mi je da ti se svidja :) A evo i boljih fotki mog Seika. Inace, moj deda ga je kupio je u Rimu sredinom 80-ih godina i kompletno je uradjen u Japanu. Ovi novi Seiko satovi se velikom vecinom sklapaju u Kini jedino sam vidjao neke preko 1000eur da su Japan made. Ali to naravno ne znaci da su znatnoPrilog 11785Prilog 11786Prilog 11787 losiji.
Evo i za ostale satove bolje slike :) Volkswagen koji je deda kupio 1989 sto i pise na kartici za garanciju. Sat nije bas dobrog kvaliteta sa zadnje strane je pocela da se skida sjajna zastita,ali meni je veoma drag a deda ga je i najcesce nosio :) Juce sam mu zamenio bateriju i unutra je Miyota quartz mehanizam...
Prilog 11788Prilog 11789Prilog 11790Prilog 11791
Naposletku ML, poklon od caleta za 18-ti rodjendan :) , odlican sat mada isuvise elegantan za moj ukus tako da ga veoma retko nosim.
Prilog 11792Prilog 11793Prilog 11794
pa ok, zacudio sam se bas...mislio sam da su to pure 100% japan made satovi...
Kad smo kod Seika, evo jednog koji je juce pristigao.
[off topic]
covek okaci na forum yacht master II od 30 000e i zasluzi cak 6 pohvala od 3000 clanova...
[off topic]
Kad počnemo da formiramo ukus po količini novca datih za satove onda će dobiti i više lajkova.
Nadam se da do toga nikada neće doći.
Meni se yacht master ne svidja, dizajn ove Role mi lici na jeftinu kinesku kopiju neke nautice. Za mene, bacene pare :(
A bas sam hteo da kazem, da mi se ovaj Yacht Master najmanje dopada od svih Rolex-a!
ma niste me dobro shvatili, ja sam cenu napisao usput. a znam da se vama rolex ne svidja, samo meni, neukom detetu, to nije jasno
^
To nije tacno, rado bih posedovao bar jednog sub-a i jednog deep-a, naravno u celiku. To su prave role i predivni satovi ;)
Cudno,ja deep-a nikad ne bi uzeo,verovatno ni yachtmaster 2 a ako bih ga uzimao odlucio bi se za beli mada ko zna sta nosi sutra...
sutra kupujes nesto a ?
uvek imas te dvosmislice....neces nas prevariti
Kupujem,ujutru burek i jogurt a za kasnije cu videti.
Ma sta kupujem...
ja ne bi yacht II jer je 44mm, a deepa ne bi jer je 44mm i zato sto jednosavno postoji sub
Deep mi je najruzniji Rolex,nista na njemu mi se ne svidja.
Submariner,Yachtmaster,Datejust,Day Date i GMT su odlicni satovi i njih bi uvek rado posedovao.
EDIT - Zaboravio sam Daytonu, i nju bi posedovao ali prednost imaju svi ovi gore navedeni osim mozda GMT-a. :D
Milose Deep nije 44 mm nego 43.
i ja isto, bas tim redom ;)
http://img825.imageshack.us/img825/3924/unledays.jpg
Uploaded with ImageShack.us
^ :drool:
Bas je ruzan :man_in_love:
dosta OFF-a, dajte jos fotki iz vase kolekcije(a) :thumbsup:
Evo dva tek pristigla:
Prilog 11924Prilog 11925
Prvi je komandirac, ali novija verzija (bez oznaka CCCP i 'Заказ МО') i automatik, dok na drugom poljotu nisam uspeo da fotografišem ono najbolje - prva i treća četvrtina cifera su u svetlijoj nijansi, što se još bolje vidi na dnevnoj svetlosti.
Nešo,čestitam.
Ti Komandirci sa metalik-plavim ciferom su mi najlepši.
Znam tu foru sa Poljotovim ciferom-super je fazon.
Hvala druže :beer:. Nego, nešto razmišljam, mogli bismo da upriličimo i tematski susret ljubitelja ruskih satova. Red bi bio da se ovaj moj upozna sa rođakom alekom, a pošto su oba водонепроницаемые, mogli bismo i da ih častimo pivom.;)
kada dozem u bg nece ti ostati ni jean- cestitke
Da se pohvalim i ja jednom Raketicom Prilog 11962
:congrats:Lepo vidiš toplu rusku dušu: laneno platno umesto cifera i sitan vez oko plexija. Kao da ga je Puškin napravio!
Raketa je jednom recju prelepa... :)
Evo jos jednog porodicnog sata iz stare garde,u pitanju je Raketa sa mehanickim mehanizmom na rucno navijanje...nije 25 godina navijana pa malo radi a malo ne pa drugari jel mi mozete preporuciti dobrog majstora u bg da mi ocisti i podmaze mehanizam ( mislim da je ovo pravo pitanje za hrabrog simu )Prilog 12031Prilog 12032Prilog 12033
Evo i svih mojih satova u novoj kutiji...
Prilog 12034
Lepa kolekcija, uz želje da se kutija što pre napuni. :beer:
Za Siminog i mog časovničara imaš preporuku na PP.
To je entuzijazam-4 sata i kutija sa 12 mesta. :thumbup:
Pridružujem se želji da se što pre popuni.
cestitke i od mene za kolekciju a ja nemam vise mesta u mojoj kutiju
seiko je top
Pozdrav svim! Imam stari komandirac Заказ МО CCCP 17 kamenčića ali ne znam ništa o njemu.
Ako može neko da mi napiše koje su ih godine pravili i ponešto još o njemu.Sat mi je ostavio deda davno,ja ga imam sigurno 15-tak godina.I da ,piše na poleđini broj 944904 šta to znači?
Ovaj što je na lošijoj slici je moj a ovaj drugi je sa neta da vidite o kojem se modelu radi.:)
Prilog 12036
gliggorije
Sat je pravljen osamdesetih godina prošlog veka.Rađen je po ukazu ministarstva odbrane SSSR-a i deljen uglavnom vojnim licima.Mehanizam je 2414.Tolerancija -20/+60 sekundi na dan.Dosta robustan i izdržljiv mehanizam.Savetovao bih ti da ga (ako već nisi) odneseš kod časovničara na podmazivanje i ako to budeš radio svakih 5-6 godina,bićeš u prilici da ga i ti ostaviš svojim unucima.
Hvala drugari,niti jedan sat od ta 4 nisam ja kupio,tako da je sad red malo na mene da malo kupujem satove i zato sam uzeo kutiju sa 12 mesta,trebace... ;)
Hvala Vladane! Nosio sam ga ko da majstora pošto je bio pokvaren točkić za navijanje,nadam se da je i podmazao mehanizam.:) Još samo da nađem staklo za njega pošto sam na ovom morao krpiti jer mi je majstor rekao da je to teško naći.Ja nastavljam dalje istrazivanje:)