ma bre salim se....sa narandzastom narukvicom balavim:)
da ne odemo u off
Printable View
pa ne mogu,zao mi...ocu da je kao nov mislin da je nov..
Prilog 7808danas mislim na sat vremena :) ali sa zadovoljstvom i sa novim foto ...d1d isbaci mi poslednje pare iz dzepa...
ma da mislim da ovo treba u onoj temi....sta ste danas nosili :)))
ako je neki modelator dok..zamolio bih ga...
^ Lepa Raketa! Daj sad slike i Zenitha bez magle :lol:.
P.S. Ona tema je jos uvek pod kljucem... neka bude za sada ovde!
Imam jednu dobru i jednu lošu vest.
Prvo loša-Naš uvaženi član Don Krstić je ostao bez svog novonabavljenoga Seika SNK 809 K2.:unsure::bawling:
Dobra-Pomenuti sat je završio kod mene :dance3::yes2:
Slike slede ubrzo(verovatno sutra)
zmaju, sta to bi?! razidje se magla, kad ono umesto zenitha - raketa! :D
bas lep satic...! :)
E, konacno sam i ja nasao malo vremena da uslikam svog trenutnog miljenika... :)
Vec je bio ovde, ali evo nekoliko boljih slicica... :)
Citizen Alarm Date iz 1969.
http://i247.photobucket.com/albums/g...14-ob-mala.jpg
http://i247.photobucket.com/albums/g...11-ob-mala.jpg
http://i247.photobucket.com/albums/g...09-ob-mala.jpg
Simo - jeste da je Japanac plav i mator ali je alarmantan. Lep sat i lepo ukombinovana koza sa brojcanikom. Stalno mu zagledam kazaljke na drugoj slici, jel to treba da se ociste ili je do prelamanja svetlosti? Sve u svemu, divno ocuvan sat :top:
Milane - napokon si "progledao", fotka Rusa cak ima i umetnicku konotaciju. Ako tako nastavis jos ces poceti i umetnickom fotografijom da se bavis :yes2:
:)
tnx, d1d! kazaljke imaju kose, tj. zarubljene ivice, da ne kazem fazetirane, tako da je u pitanju prelamanje svetlosti... :)
sima prekrasan je Citizen! Odlicno stanje!
Simo, druže, ovaj je jedan od najlepših u tvojoj kolekciji. Jeste da je ona doxa za mene i dalje najlepši sat na forumu, ali ovaj mu se opasno približava.
Simo jos jedno pitanjce, znam da je tesko odrediti dimenzije tim "jastucastim" modelima ali ipak moram da pitam, koja je velicina u pitanju?
@sima
Taj Citizen je prelijep, stvarno zanimljiv sat.
I mene zanima veličina.
hvala, drustvo...!
moram da priznam da me je ovaj sat potpuno opcinio, cak toliko da ga ne skidam s ruke vise ni nocu, a nikada ranije nisam "oblacio" sat za spavanje... :D
to je prilicno redak sat, i veoma zanimljiv, ali nameravam da napisem jedan tekst o njemu, pa da ne kvarim sada... :)
dimenzije su: sirina 41, sa krunicom 42, a visina je 42... za to vreme pravi dzin... :)
Simo oces da nas uhvatis za rucice i pokazes nam pecinicu sa tim saticima????
hahaha pazi gledam ovo ne provaljujem sa seika a pomislim uh ...bote opet sam izgresio Larosa ima da me kritikuje za pravopis....:)
mislim da je clan d1d zasluzio jednu packu za prepravljenje moje pisanije... :))
droidi reaugujete(modelator mi lici na robota..nema zezanja ...nema sale :) )
Simo, taj sat uopste nije mali, pocinje opasno da me zanima! Pozuri sa tim test-prikazom.......
Simo čestitke na Citizenu, prelep je...:D
Vladane taman sad da ga lepo slikaš pošto ja nisam umeo...:D
d1d, evo, ekskluzivno, za tebe, jedna slicica! (obim mog, da prostite, zgloba je oko 18,5) :)
http://i247.photobucket.com/albums/g...-shot-mala.jpg
^ Hvala :congrats:
Odlicno lezi.
simo stvarno lep i zanimljiv sat.bas za prave ljubitelje.
moram da se hvalim sta cu :)Prilog 7810Prilog 7811
Prelep je taj El Primero 4000 SC mehanizam, definitivno :top:!
Ali ova druga slika ti opet ide u izmaglicu... :lol:
Hajde postavi jos slika (i sa druge strane sata ;))
znao sam...nisam gledao najbolje ja mrdao rukom da testiram :))))
milane zmaje ja moram da postavim nepristojno pitanje.koliko je te kostao ovaj sat,bar otprilike?
ne smemmm pravilnik
Opako je dobar taj Zenit!!!
Simo ne stigoh ranije, ali sve cestitke za novi sat u kolekciji. Mnogo je lep ovaj Citizen Alarm Date! Sada mozes da podesis alarm da te podseti da mi posaljes fotke ;)
Patek drago mi je da ti se svidja sat,to je najlepsi kvarcni sat ikada napravljen garantovano.Od kada sam nabavio Heuera,ni ne razmisljam da nekom drugom satu posvetim ni dragocen minut vremena na mom zglobu.Zmaju samo mi reci posto zadnjih nedelja nisam u toku sta je to neki chopardi,zenithi,iwc-ovi,ukratko sta se desava,sta nosis a sta je otislo?
Pa Zenith druze,ehhh pa ne menjam ja satove svaki dan :),Zenith i Raketa da to sam zaboravio....
Nije što je bio moj, ali meni jedan od najlepših Seiko 5 modela...:D
Ne znam da li si primetio iluminaciju koliko je dobra, mene je oduševila jer se ipak radi o jeftinijem satu...
Vladane sve cestitke! Sat je jos lepsi uzivo, mogu da potvrdim jer sam ga video dok je bio kod Krstica. Odlican si sat kupio. U zdravlju da ga nosis!
Moram da podelim sa forumašima slike onoga što sam našao kod roditelja. Elem, veselih osamdesetih godina prošlog veka sam nosio digitalni sat sa sedam melodija. Ovi satovi su se mogli kupiti u čuvenom „Komisionu" i bili su popularni među klincima. Na ovoj slici vidite odlično očuvani vintage primerak čuvenog i među samoupravljačima renomiranog proizvođača Levis iz Hong Konga. Sat je imao prilike da sa mnom provede više godina, otprilike 5-8. razred osnovne škole i trpi me kao vlasnika. Kada sam kupio prvi mehanički poljot, sat je ostao u nekom budžaku ili fioci, a svetlost dana je sasvim slučajno ugledao juče kada su moji roditelji rešili da (konačno) srede neke fioke sa starim stvarima. Srećom, zadesio sam se kod roditelja baš kada su hteli da pokažu kako imaju ekološku svest i siroti satić ubace u kantu za đubre. Satić nije radio, jer je baterija ko zna kad ispustila neplemenitu dušu, ali je zato danas kupljena nova na pijaci. Muzika na satu je i danas dovoljno glasna, tj. dere se k'o magarac, baš kao u doba kada je nervirala nastavnike moje osnovne škole.
Prilog 7834Prilog 7832
E, ovaj drugi je bio kolateralna dobit. Na pijaci sam zatekao super očuvanog komandirčića koga sam rešio da udomim i pružim mu priliku da se druži sa bliskim rođacima iz bratske nam Rusije.
Prilog 7831Prilog 7833
Hvala svima na komentarima i lajkovanjima.:proud:
Don Krstić-Da,iluminacija je odlična,Ipak je ovo Seiko.;)
Nešo-Drago mi je da je uspela reanimacija čuvenog ''digitronca'',ali mi je još draža ruska prinova.'Ade slikaj ga sa svih strana pa postavi među slike ruskih satova.
Nadam se da nemaš ništa protiv da postavim sliku tvog Poljota uz moj Seiko.
Prilog 7847Prilog 7848
Kao blizanci rasli u različitim porodicama ;)
Poljot je isto prelep, samo da mu je mala skazaljka još manja, tj. da ne izlazi iz okvira malog kruga bio bi savršen... Inače podsetime ta slika koliko bi tom Seiko lepo legao jedan kožni kaiš...:)