re: Fotografije satova iz vase kolekcije!
Taj visoki sjaj se održava svakodnevnim brisanjem krpicama, na taj način se i gube ogrebane površine. Tako je barem bilo uvek u mom slučaju. Ono što je dobro je da je najlakše polirati takva kućišta, svaki zlatar ih može polirati jer idu samo na polir četke.
Znam ja ga svaki dan obrisem viledinom krpom,cistom i malo vlaznom. To je odlicna krpa inace za sve satove jer ih ne grebe a daje im odlican sjaj dok im pritom ne skida nista za razliku od onih krpa za "poliranje". Ako njih koristis svaki dan to nije bas najbolje za kuciste sata po meni...
Te polir krpe su strašno opasne, vremenom matiraju polirana mesta i one se trebaju izbegavati za svakodnevnu upotrebu. Veoma opasna stvar kod tih krpa je prašina ili slučajni pesak u krpici jer omah oštete kućište sada. Mislio sam na obične krpe, nalik tim viledim.
jeste li vas dvojica neki krpari?
7 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozdrav ljudi,novi sam na forumu,a od pre nekoliko dana sam vlasnik ovog sata pa da podelim sa vama.
Casio Edifice EF-126D-1AVEF
Pozdrav, flamingosu, i dobrodosao! I, naravno, cestitke na satu, da te dugo sluzi! :)
Kad se slegnu utisci i ako budes imao vremena, napisi koji redak u temi Kompletni testovi satova! Ima dosta postovalaca Casio satova na forumu, verujem da ce rado procitati tvoja zapazanja! :)
Citat:
sima hrabri kaže:
Pozdrav, flamingosu, i dobrodosao! I, naravno, cestitke na satu, da te dugo sluzi! :)
Kad se slegnu utisci i ako budes imao vremena, napisi koji redak u temi
Kompletni testovi satova! Ima dosta postovalaca Casio satova na forumu, verujem da ce rado procitati tvoja zapazanja! :)
Naravno vrlo rado,koliko god mogu mada nisma bas nesto iskreno da vam kazem,uspesan u tim mini rivjuima. Ipak svakako cu se potruditi da doprinesem koliko mogu,hvala na prijatnoj dorbodoslici.
8 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozdrav dobri ljudi! :) Evo par slika mojih satova, koje se meni jako svidjaju a nadam se da ce i vama..
Prilog 7524Prilog 7526Prilog 7525Prilog 7523Prilog 7527Prilog 7530Prilog 7528Prilog 7529
U pitanju su Heuer 1550 sg (skoro sredjen i osposobljen za rad) i Festina Chrono Bike..
Lepi satovi,u zdravlju da ih nosis i da siris kolekciju naravno! :yes4:
Pozdrav
marremarre, odlični su, Festina prelepo izgleda! Taj model Heuer-a je najočuvaniji sat koji je postavljen ovde, svaka čast!:congrats: