-
Re: Kako prepoznati kopije (replike) satova
@VLADAN P Jasno, drzacu se opstih mesta ako za pouku uzmem komentar u ovoj temi koji je ostavljen (umesto konkretnih primera, neodredjene fraze). Inace, ja sam vec napomenuo da sam ovde video seksisticke komentare koje niko ne dira, a postoji bar jedan clan koji za avatar ima amblem teroristicke jedinice osudjene za zlocine ravne onim koje je cinila nacisticka Nemacka (sa identicnim motivima), tako da ocigledno postoje pravila foruma i pravila foruma. Nema brige, pokusacu da se drzim pravila foruma, ovih eksplicitnih, a ako ne budem mogao sam cu otici.
Inace, u drugoj temu sa opstih mesta predjoh na konkretni "slobodarski pokret" jer je jedan clan mislio da se moja uopstena sala odnosi na njega, pa sam morao biti konkretan i spomenuti politicku organizaciju kako bih clana resio zablude da je on predmet sale.
-
No42,
nakon tvojih prvih postova sam mislio da si trol ili hejter, ali vec sam ti jednom pisao da sam siguran kako bi imao šta da kazes na forumu i da bi mogao da daš veliki doprinos našoj maloj komuni, pa očekujem da opovrgneš moje inicijalne sumnje.
Mislim da nema potrebe da se toliko konfrontiraš sa pojedinim članovima, uopšte to sve nije produktivno. Umesto nesporazuma sa pojedincima bolje bi bilo da odabereš neku temu u vezi sa satovima, sa nestrpljenjem je čekam...
Mnogo više od postova kakve sada piseš bih voleo da pročitam tvoj autorski rad o nekoj o tema u kojima si "jak", a siguran sam da ih ima dosta.
Inače off teme izbegavamo, kao i raznorazna prepucavanja, jer bismo se brzo naljutili jedni nadruge i podelili po sistemu Zvezda Partizan i brzo bi se ova nasa prica pokvarila.
Čekajuci tvoje nove postove,
pozdrav
-
Citat:
sdbiba kaže:
Moje misljenje je, sa cim ostali ne moraju da se sloze, da takvi clanovi moraju biti blokirani na ovom forumu.
Kolega, slažem se sa Vašom konstatacijom!
Takve članove treba sankcionisati (blokirati), eventualno pružiti dodatnu šansu uz jedno oštro upozorenje, a sve zarad ograde u slučaju nenamernog (iz neznanja) previda.
-
Hvala na podrsci kolega mizzy [emoji106]
Treba sacuvati izvornu originalnost ovog foruma i ne dozvoliti postavljanje, testove i komentare na satove koji su replike.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
@sdbiba
Ne treba brkati replike generalno i falsifikate, jednostavno nije fer prema replikama :)
https://www.youtube.com/watch?v=LgBA1jA2-mo
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Opet oglas za fals sat na našem forumu :thumbdn:
Prilog 132751
A i ona Omega Seamaster Planet Ocean, sa "65% originalnih delova" i dalje je na oglasima :banghead:
-
Jbg- imamo prblem sa uređivanjem te stranice koji će se ,nadam se, ubrzo rešiti.
-
mizzy
Ta sad nova kao Omega je od KupujemProdajem prodavca proslavljenog iz teme o smesnim oglasima. To je jedna od onih Omega koje valjda sastavljaju i prodaju u tamnoj ulicici nakon sto im visokoplaceni radnici Omege prosvercuju originalne delove iz Omega-inih postrojenja po ceni pljeskavice :)
Mada, prodavac ove stare kao Omege je svakako dostojan takmac u genialnost ovom novom, posto matematicari jos uvek pokusavaju da dodju do vrednosti od 65% originalnih delova, a rade tri tima - tim koji trazi racunicu po masi, tim koji trazi racunicu po zapremini i tim koji trazi racunicu po nedeljivim delovima.
-
Citat:
mizzy kaže:
Opet oglas za fals sat na našem forumu :thumbdn:
Prilog 132751
A i ona Omega Seamaster Planet Ocean, sa "65% originalnih delova" i dalje je na oglasima :banghead:
Opet kopija na ovom forumu!? Ovo vec postaje problematicno, molio bih administratora da reaguje sto hitnije i clanove blokira kako ne bi nanosili i dalje stetu ugledu ovoga sajta. Molio bih sve kolege da reaguju kako bi izvrsili pritisak da se ovaj problem sto pre resi. Hvala unapred.
-
Reagovati kako i vrsiti pritisak na koga? Vladan je lepo napisao u cemu je problem. Cemu dizanje tenzije? Bice reseno.
-
Članovi koji su prodavali replike su banovani na tri meseca.
To je sve što trenutno mogu da učinim.
Kada se pojavi još neko od moderatora ili administratora oglasi će se obrisati.
Nema potrebe da se apeluje ponovo i poziva na bilo kakvu reakciju kolega samo par sati nakon mog posta u kome sam vas obavestio da ima problema sa uređenjem te stranice.
Očekivana reakcija je da se to shvati i prihvati.
Hvala.
EDIT- Sada vidim da je i Sky objasnio :)
-
Naravno kolega, zao mi je sto sam tako protumacen, niko ne dize tenzije, vec se gomilaju replike u rubrici prodaja satova, to je zabranjeno na ovom forumu, ukoliko administrator ima problema sa sajtom to je vec njegov problem, s druge strane, ako nikoga nije briga pa nije ni mene. Moja kritika je bila dobronamerna a ukoliko,pak, smatrate da ja dizem tenzije i pozivam na puc ovde,slobodno neka me administrator blokira.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
Dve poruke ispod tvoje prosle poruke vec je skrenuta paznja na tu istu repliku. Vladan je objasnio da postoji problem. Cemu ponovo isticanje tog istog oglasa i poziv da se vrsi pritisak? Na koga pritisak, cime vrsiti pritisak? Bice reseno. I ko kaze da pozivas na puc (kako se uopste vrsi puc na forumu)?
-
E, opet konsultacija...
https://www.kupujemprodajem.com/Muhl...r_id=140509757
Kako vam se ovo čini?
Ja bi laički rekao da je kopija i po', a i opis u svim oglasima me iritira i zbunjuje :blink:
Ostavljam prostora da grešim, paaaa... šta mislite?
P.S. ne bi ni došao do ovog sata i ovog pitanja da nije one prelepe azzuro Hanowe koja me oduševila :man_in_love: Vredi li to 2 crvene?
-
BucaJr.
Mene fascinira a i zbunjuje nesto drugo - kako je uspeo (ili uspela) da izgrebe bezel onako u krug. To nije bas lako uraditi ni kad pokusavas :)
-
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Šta mislite da li je Certina original?
Prilog 133009
Ako jeste, kako ove satove čoek prodaje za cca 180eura, a u radnjama je oko 450-500?
-
Na osnovi ove slike je nemoguće zaključiti, da li se radi o originaliu ili ne.
Što se tiče cene - na osnovi slike, sam skoro siguran, da se radi o modelu C001.617.11.057.00, koji sadrži odličan mehanizam ETA 251.262 iz Flatline linije.
Cena novog sata je kao što si napisao bila negde oko 550 € ali ako se uzme u obzir, da je sat star nešto oko 5-6 godina, (gore pomenuti mehanizam više ne postoji u redovnoj proizvodnji ETA, nego je zamenjen sa ETA 251.264) i da se radi o kvarcu, cena je prilično realna. U svakom slučaju, ako je sat originalan i dobro očuvan, radi se o povoljnj kupovini.
Ako te zanima, zamoli ga da ti pošalje malo detalnije podatke, slike, pa na osnovi reference,, možeš ići u proučavanje, da li je primerak pravi ili ne.
Citat:
adozinco kaže:
Šta mislite da li je Certina original?
Prilog 133009
Ako jeste, kako ove satove čoek prodaje za cca 180eura, a u radnjama je oko 450-500?
-
Seiko 5 sa kvarcnom Myota-om i izvrsnim predskolskim detaljima recimo na stitu sa peticom. Čak je i narukvica originalna! Šta vam bre nije jasno? A to "ne razumem se u satove" mora da je za okružnog sudiju, mada ne znam gde će nači časovničara koji će pristati da kaže kako mu je on sve ovo navodno rekao :)
https://www.limundo.com/kupovina/Kolekcionarstvo/Satovi/Rucni-satovi/SEIKO-5-quartz-dan-i-datum-Miyota-mehaizam/55601471
-
-
Da a šta reći za ovu poštenjačinu..... razume se i u matematiku i u dijamente !!!
https://s1.postimg.org/5mvjmdt6nz/original.jpg
-
popovac 76
Čak matematičarsku virtuoznost ekspertskog rada sa hiperprocentima i drugom nogometaškom prostom algebrom nije ni potrebno videti. Radar za šibicare se u ovom slučaju pali odmah u prvoj rečenici, kao da je B-52 preleteo drift-ujući bočno, sve sa Peter Popoff-om u sedištu pilota i kopilotom Lav Geršmanom, dok Derek Trotter (pošto ponestade toliko očiglednih lakrdijaških đilkoša van fikcije) pozadi luminira bombe. To kad ti kažu gde je sat kupljen i koliko je plaćen, u najboljem slučaju igraju na bolesnu pohlepu potencionalnog kupca i prodaju original po značajno naduvanoj ceni, a obično prodaju lažnjak. Isto kao kad kažu da je nešto "retko". Pa valjda kolekcionari znaju šta je i nije retko, a ostale zabole kožno klatno. Razumem da je ovo funkcionisalo pre 30 godina kada se za verifikaciju činjenica trebalo šetati do biblioteka, predavanja, sajmova, servisa, stranih zemalja i slično, ali je razočaravajuće da to još uvek funkcioniše danas u dobu kada svako ima sve ovo prethodno u džepu, odmah pored one fantomske igrice sa praćkom i pilićima.
-
Sat je ok... Samo što košta 90$
-
-
Ajd sad ja nesto nisam gledao da u novije vreme slava radi nesto ovako zato me živo zanima da li je ovo original..... bio bih siguran da nije, ali vidim da licitiraju neki iskusni preprodavci pa se pitam da li je klasicna navlakuša ili sam nešto propustio
https://s1.postimg.org/16keu8l073/slava.jpg
-
Kineska Slava... Kinezi su kupili ime i štancanje...
-
Čak i ne piše Slava (CЛАВА) nego CJIABA tako da verovatno nisu kupili ime.
Možda pomogne:
http://www.svetsatova.com/forum/f76/...ie-4465-3.html
-
popovac 76
Pomislih isto, dal' je Slava otisla u yinjing kao Ingersoll, ili je plagijat. Drummer je razjasnio sta je u pitanju. Mozemo slobodno reci klasican kineski plagiat koji tehnicki nije plagijat, znaju dizelasi i turbo nacionalisti sta govorim - pazljivo se broje ona d u Adidas, ili bese Adiddas? Latinicu ne bi ni znali da im nije kljucna za urbano prezivljavanje ;)
-
Jedan upit vezan za temu.
Šećem internetom i naletim na sajt,strani,koji prodaje vrhunske replike satova.Uglavnom se radi o renomiranoj gornjoj klasi satova,Rolex ,Omega..bla bla.
Satovi na prvu izgledaju jako autentično i nestručnom oku zbilja nevidljivo na razlike.Zanima me da li ti satovi imaju i karakteristike kao originali(WR po 300m npr i sl.) ili pak je to sklepano samo da zadovolji formu "na prvu"?
I drugo pitanje, kako jedan Rolex ili Omega ili Longines dozvoljavaju da se prodaju kopije odn.replike i dali ta dva pojma označavaju istu stvar?
Hvala
-
Ne dozvoljavaju, ali u Kini baš i nisu čuli za pojam autorskih prava.
Inače, sve replike su po definiciji đubre i namenjene su iskompleksiranim budalama. Ukratko, one su ti kao da napraviš BMW od kartona i staviš mu motor iz kosilice za travu.
Ne zameri na oštrom jeziku, ovo je samo opšti forumski stav.
-
Nema govora o zamjeri Neša,baš suprotno.Osobno više volim "narodno"se izraziti misljenjem o nečemu tako da isto i cijenim : )
Što se mene tiče radije bi nosio djedov stari omikron i ponosio se time nego repliku Rolexa i sl tako da dijelim stav foruma o tom pitanju.
-
Citat:
stomp kaže:
Jedan upit vezan za temu.
Šećem internetom i naletim na sajt,strani,koji prodaje vrhunske replike satova.Uglavnom se radi o renomiranoj gornjoj klasi satova,Rolex ,Omega..bla bla.
Satovi na prvu izgledaju jako autentično i nestručnom oku zbilja nevidljivo na razlike.Zanima me da li ti satovi imaju i karakteristike kao originali(WR po 300m npr i sl.) ili pak je to sklepano samo da zadovolji formu "na prvu"?
I drugo pitanje, kako jedan Rolex ili Omega ili Longines dozvoljavaju da se prodaju kopije odn.replike i dali ta dva pojma označavaju istu stvar?
Hvala
Druže nadam se da se šališ... Kakva vrhunska replika. Nema "vrhunska".
To ti je ko da kažeš nekome kako je vrhunski kriminalac.
-
Citat:
sin.er kaže:
Druže nadam se da se šališ... Kakva vrhunska replika. Nema "vrhunska".
To ti je ko da kažeš nekome kako je vrhunski kriminalac.
To "vrhunska"je trebao biti citat ali sam zaboravio stavit navodnike.Mada u ovom slučaju je navedena fraza svojevrsni oksimoron u kineskoj režiji :lol:
-
Kak.. Pa vrhunske replike su swiss made. Nju dobiješ uz original. Pa staviš original u sef a nosiš ovo..
(to mi je jednom jedan znalac objašnjavao)
-
Oni (kinezi) da mogu da prave nesto vrhunsko pravili bi svoje, a ne ovako...ali nisu ni blizu tom cilju(BMW od kartona sa motorom od kosilice, odlicno poredjenje).
-
Citat:
sin.er kaže:
Kak.. Pa vrhunske replike su swiss made. Nju dobiješ uz original. Pa staviš original u sef a nosiš ovo..
Čuo sam ovo par puta. Bio sam baš zatečen da nisam hteo ni da pokušam da objasnim.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
Siner druže, bilo je i toga, ako ti je poznato kad je hublot to radio sa specijalnom verzijom, posvećenom olimpijskim igrama ili prvenstvu u fudbalu u brazilu, kako god mene niti jedno, niti drugo ne zanima pa mi je isto
krađe i pljačke su bile učestale na ulicama tog grada i hublot je nudio jednu jeftinu repliku uz original koji bi vlasnik ostavio u sefu, a repliku nosio po gradu
Citat:
sin.er kaže:
-
Može li neki pouzdan izvor za ovaj podatak o legalnim replikama? Do sada sam imao prilike da čujem samo rekla-kazala, a malo je neverovatno da bi se Hublot ili neki drugi ozbiljan proizvođač time bavio. Ako se o tome piše po forumima, to onda lako može saznati i policija, pa bi po svoj prilici prvi glavonja gutao knedle po sudu, prodaja bi opala, a fabrika bi platila debelu kaznu jer je falsifikovanje robe, uključujući i sopstvenu, težak prekršaj. Osim toga, ne verujem da brazilske secikese prvo provere autentičnost bilo čega pre krađe, a poznato je da kradu i od prosjaka. Ne znam ko bi se prošetao sa nečim vrednim kroz te njihove favele, a da ima dva grama mozga u glavi. Ovde ne mislim samo na satove, već i na jeftine stvari kao što su naočari i slično. Tamo bi izmlatili ili čak ubili i nekoga ko nosi običan Casio.
Inače, evo šta radi Hublot na suzbijanju replika: https://journal.hautehorlogerie.org/...-own-backyard/
-
Meni je ovo totalno ne prihvatljivo,da jedan Hublot ma kako on izgleda u nasim ocima uradi ovo. Trazio sam informacije nisam ih nasao. Totalno mi je nelogicno da iz original koji kosta $ ..... se daje i replica. Prvo svako ko uzme taj sat je 80 % osigiran ako i nije u vecim procentima....drugo tim navodnim davanjem direktno krse zakone... trece pitam se da li se razisljalo sta je bilo posle svetskog prvenstva sa tim "zamenskim satovima" da li su ostajali u vlasnistvu kupaca koji su davala desetine hiljada eur ili dolara ili su vracani u fabriku??? Opet pitanje...u koju bi se fabriku vracali???? Kinesku ili Svajcarsku?
Bas bi voleo da se nadje neki izvor koji bi to i pokusao da provuce. [emoji6][emoji6][emoji6]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...5bad9ea62b.jpg
Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока
-
Nisu replike.
Imaš tzv "demo satove" - kućište bez mehanizma. Obično stoje u izlogu. Doslovno maketa sata. Ne daje se sa satom,totalna glupost.
Naravno da je bilmezno objašnjenje. Kao što je debilana da držiš sat u sefu