hvala ti, pogledao sam naknadno, jasno je potpuno,
pozz
hvala ti, pogledao sam naknadno, jasno je potpuno,
pozz
Baki, svaka cast za postavljen video i detaljne informacije.
Inace - skoro sam sa Vladanom imao privatnu prepisku da li vredi dati 300-400 i vise $ za ovakav G-Shock.
Konkretni GW-5000 i GW-S5600 su:
1. LE t.j. Limited Edition sto ih cini retkim, pozeljnim i skupim
2. Imaju DLC kuciste, dakle - jos vise su neunistivi od obicnih
3. Imaju usrafljujucu pozadinu
Ostali tehnoloski "dodaci" (Tough Solar, 5-6 Band Atomic Clock) se podrazumevaju dok u "obicnim" verzijama oni mnogo manje uticu na cenu.
Koliko sam video - najjeftiniji GW-5000 (412$) prodaje Seiya Japan
Poslednja ispravka: vladas (30.9.2012. u 21:54)
No time to lose
^Mala ispravka - GW-S5600 nije nista posebno: nema usrafljujuci poklopac, ni metalno DLC kuciste ispod plasticnog, vecina je (svi?) prozvedena u Kini. Jedine osobine koje ga razlikuju od GW-M5610 su narukvica sa carbon insertom i titanijumski poklopac. Pretpostavljam da to dvoje ima prilican uticaj na cenu.
tiho, skroz si u pravu, mea culpa - zbunio me sajt Creationwatches, posto su po slicnoj ceni ranije imali GW-5000 (o kom sam se u stvari dopisivao sa Vladanom). Da - mislim da si naveo prave razlike a one ne opravdavaju razliku u ceni!
--------------------------------------
Nego da produbimo pricu - kad razmisljam o 5600/5000 G-Shocku, moja logika bi bila:
1. Ili uzmes regularan DW-5600 i uzivas dok ne "crkne" a to se nece desiti bas skoro. U medjuvremenu - menjas mu bateriju na 10 godina (tako bar ljudi pricaju da je cest slucaj), jednom godisnje ga proveris i nastelujes vreme i to je to- za 70-80$/€
2. Ili uzmes GW-M5610 (kao tihin) i ne diras bateriju npr. 20 godina i ne stelujes vreme, ali ga ipak vreme mali "ofuca" - za 130-160$/€
3. Ili uzmes GW-5000 / DLC i nakon 20 godina je ko nov - za 412$
Sta biste vi izabrali?
Imam utisak da sam najblizi 1. opciji (ne samo zato sto trenutno imam takav)
No time to lose
Vladas, isto bih izabrao kao ti,prvu opciju (ne samo zato sto imam 2)![]()
Sad je 5610 vec jeftiniji nego kad se pojavio, eno na TikToxu je u toku akcija, kosta 74,17 funti ili oko 93 e.
Zaboravljate cinjenicu da se G-Shock izdvojio od ostalih digitalnih satova i da samo odredjeni broj kupaca ih uzima kao radne satove i zato sto su prakticno neunistivi. Za ostale je G-Shock stekao kultni status i, kao posledica toga, cene su pocele da skacu. Tako recimo imamo Frogman za preko 700 $ a ima jos skupljih analognih modela. O cenama na eBayu-u za redje modele iz 80-ih i 90-ih godina da ni ne pricamo. Casiu to naravno odgovara tako da cesto imamo neka jubilarna i limited izdanja umesto bitnijih poboljsanja postojecih modela.
Ja sam se vodio drugom politikom pri kupovini G-a . Evo i razloga, zbog čega nisam uzeo 56icu...
Tu 56 seriju ne mešam ni sa jednom drugom serijom... upravo je to razlog, da imam neku želju da uzmem što bolji model iz iste .
Zašto je problem dati za G-a tih 412$ , a mnogi "obični" kvarcni satovi koštaju mnogo više ? Zato što je to Casio, pa mora da bude jeftin, iliiii .... ???
Za mene, 412$ dolara i nije "papreno" za više nego odličan sat, poput GW-5000... toliko košta neki kvarcni swiss iz mid range klase.
Konkretno, ja sam sigurno za opciju br. 3 iz vladas-ovog posta . Ne iz razloga što mislim da su ostale jeftinije verzije 56ice loše, već zato što za 412$ dobijam "beton" iz meni najomiljenije serije G-a .
Ako ne mogu priuštiti od meni omiljenog Seiko brenda neki GS kao vrhunac , to bar mogu uraditi kod Casio G , koji mi je takodje omiljen...
I poslednji razlog moje odluke ............ taj GW5000 vredi svaki dinar svoje cene, kao i većina modela Casio brenda .
To je moje mišljenje....
PS. zaboravih da dodam, da je kupovina modela GW-M5610 i više nego dobar izbor ... samo što razlika izmedju njega i GW-5000 postoji . Kao što kod mehaničkih satova nije sve u mehanizmu, tako i kod G modela nije sve u modul-u...
Poslednja ispravka: backarelli (1.10.2012. u 0:16)
Victorinox - real steel with mechanical soul
backarelli da li si na kraju kupio nesto.
Victorinox - real steel with mechanical soul
Bookmarks sajtovi