Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 39
Like Tree95Likes

tema: Senecus - pocetak moje kolekcije

Hybrid View

Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Lajkovi
    13299
    Reputacioni uticaj
    403

Određen forumom Re: Senecus - pocetak moje kolekcije

Odlična kolekcija!

Što se tiče Steinharta i njihovih cena - postoji logično objašnjenje. Kada ništa ne ulažeš u razvoj, kada ništa ne ulažeš u financiranje na področju dizajna, nego na tom področju kopiraš high end proizvođače, kada ništa ne ulažeš u prodajnu mrežu (nemaš dealera, nemaš logističnu mrežu, koju treba financirati), kada prodaješ i reklamiraš isključivo preko interneta, kada samo sklapaš satove, onda je to to. I kada se još malo dublje razmisli, ti satovi i nisu baš tako jeftini. Ali svejedno, korist je obostrana. Što za proizvođača, što za kupca.
    Druga strana je što ti satovi nemaju nikakvu horološku vrednost. Ali to je predmet za neku drugu temu.
    stanis and Senecus like this.

Član
    Član od
    16.5.2018.
    Lajkovi
    908
    Reputacioni uticaj
    8

Citat Haifisch23 kaže: Pregled poruke
    Odlična kolekcija!

Što se tiče Steinharta i njihovih cena - postoji logično objašnjenje. Kada ništa ne ulažeš u razvoj, kada ništa ne ulažeš u financiranje na področju dizajna, nego na tom področju kopiraš high end proizvođače, kada ništa ne ulažeš u prodajnu mrežu (nemaš dealera, nemaš logističnu mrežu, koju treba financirati), kada prodaješ i reklamiraš isključivo preko interneta, kada samo sklapaš satove, onda je to to. I kada se još malo dublje razmisli, ti satovi i nisu baš tako jeftini. Ali svejedno, korist je obostrana. Što za proizvođača, što za kupca.
    Druga strana je što ti satovi nemaju nikakvu horološku vrednost. Ali to je predmet za neku drugu temu.

Cuj, ja verujem da je za Steinhart to kopiranje dizajna bio samo start da se probiju. Oni su mlad brend i logicno je da su morali napraviti marketinsku bombu da bi se probili na ozbiljnije trziste i uzeli deo kolaca iz tanjira ozbiljnijih proizvodjaca. A gde ces bolju bombu od pravljenja valjda najkvalitetnije moguce legalne kopije Rolexa ? Sad kako vreme odmice tako i oni okrecu dizajn sve vise u svom pravcu. Pozicionirali su se na trzistu, prodaju se prilicno dobro, prilicno dobro drze cenu, itd. Verujem da ce im s vremenom cena ici gore (to ustvari vec jeste slucaj), a kad tad ce doci i prodaja preko dilera.

Pitanje je samo kakva ce da im bude buducnost po pitanju mehanizama jer iz ETA-e su najavili da ce ograniciti upotrebu i prodaju svojih mehanizama bilo kome, a tu bi ovakvi mali proizvodjaci mogli jako ispastati jer verovatno ce morati placati puno vecu cenu da bi dobili najkvalitetnije delove, samim time rasti ce i cene servisa i pitanje je hoce li takvi proizvodjaci uspeti zadrzati nivo kvaliteta i cenu u odnosu u kojem je to trenutno.

A sto se tice toga da ti satovi nemaju horolosku vrednost - verujem da prilikom kupovine sata mozda 3-5% kupaca to uzima kao neki kriterijum, a uz visoku kupovnu cenu ti su ljudi kasnije prinudjeni da placaju indirektno neku vrstu poreza na to sto poseduju kroz neverovatno bezobrazne cene servisa, rezervnih delova i raznih dodataka itd. Eto bas pre bozicnih praznika sam imao neverovatno traumaticno iskustvo sa Breitling koncesionarima i to tri razlicita, a jos je neverovatnije koliko oni jedni druge medjusobno stite i to sve u svrhu da uzmu ovcama pare. Rezultat je svega bio taj da mi se zeludac okrenuo i na kraju sam prodao Breitlinga koji mi je bio ubedljivo najdrazi sat u kolekciji i zakleo sam se sam sebi da vise nikad necu kupiti nista od njih koliko god da mi se dopadalo. Ali o tom jednom drugom prilikom jer mi je jos sve sveze i jos nisam prezalio taj sat!

Počasni član Avatar korisnika don Alberto
    Član od
    14.12.2012.
    Lajkovi
    28764
    Reputacioni uticaj
    57

Koji je to model bio u pitanju???
    Omega rules !!!

Član
    Član od
    16.5.2018.
    Lajkovi
    908
    Reputacioni uticaj
    8

Citat don Alberto kaže: Pregled poruke
    Koji je to model bio u pitanju???
    Na koji deo se odnosi pitanje, nisam shvatio?

Član od
    14.12.2012.
    Lajkovi
    28764
    Reputacioni uticaj
    57

Kažeš da si prodao Breitling,koji model ???
    Omega rules !!!

Član
    Član od
    16.5.2018.
    Lajkovi
    908
    Reputacioni uticaj
    8

Avenger II GMT Plavi
    don Alberto likes this.