I narukvica je zanimljiva.
I narukvica je zanimljiva.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Mnogo je dobar!![]()
Здравствуйте друзья! Na ovom mestu ću predstaviti svoju rusku kolekciju, ali zbog nedostatka vremena i mnogo posla, to ću morati da učinim na rate. Elem, da počnemo... i to od komandirskih satova.
![]()
Tenkista na prvoj slici ima natpis „Заказ МО СССР“, kako se vidi na dnu cifera, a poznato je da su se satovi sa ovom oznakom delili oficirima. Međutim, čini se da je i običan svet imao prilike da ih koristi, pa je oznaka „Сделано в СССР“ sasvim dobar indikator da pred sobom imamo sat namenjen širokim narodnim masama, premda se vojni šmek može uočiti po oznaci padobranskih jedinica.
![]()
Pošto im je bilo dosta komunizma, rešiše braća Rusi da sve muke lepo naplate i nastaviše da štancuju čuvene komandirce sa istim oznakama, jer dokle god ima onih koji osećaju nostalgiju ili im se čini da retro fazon deluje cool, biće i profita. I tako je stvoren ovaj lepotan sa plavim ciferom. Naravno, izdajnička oznaka „Сделано в Росии“ jasno ukazuje na to da se pred nama ne nalazi odličan primerak iz osamdesetih godina prošlog veka, već njegova reinkarnacija.
![]()
Komandirski ima i brata rođenog, na čijem ciferu vidimo natpis Vostok, a kako Rusi žele da naglase da se sa ovim satom može ići u vatru, vodu, Sibir i ko zna kuda, rešiše da ga krste Амфибия.
![]()
Evo i slike rodbine na okupu.
Za ljubitelje klasičnih sovjetskih/ruskih satova imamo i specijalnu numeru.
Naravno, postoji i verzija za ljubitelje novih ruskih satova Nastavak sledi narednih dana.
Sve pohvale, kritike, padanje u trans, psovke, kletve i ostale komentare možete uputiti kad hoćete. Sumu od 10.000€ zbog gledanja ovih fotografija i slušanja muzike morate uputiti odmah.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Ovaj deo kolekcije deluje kao Цветение яблони и груши![]()
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Evo odlicne pesme koja bas ide uz tvoje satove![]()
Bas sam se obradovao sto si poceo da postavljas svoju kolekciju u galeriju clanova foruma,jer imas odlicne satove i greh bi bio ne podeliti ih sa svima nama. Samo napred i ocekujemo i ostale Ruse![]()
Pozvala sam i drugar'ce
![]()
![]()
![]()
![]()
na partijski sastanak. Odluka jednoglasna : odlična kolekcija !
Druže Nešo, samo nastavi tim putem, daleko ćeš dogurati !
"Vazduh trepti, kao da nebo gori. Da, sprema se oluja..."
Nešo još jednom čestitke, baćuške su baćuške.
BRAVO bata Nele prelep je.![]()
Evo još jednog satića koji je nedavno dospeo u moju kolekciju.
Naravno, stari kirovski sa oznakom 1МЧЗ. Kao što se vidi na slici, stari kira je odlično očuvan, a ovih dana mu sleduje i jedan lep i nov kaiš, što je svojim izgledom svakako zaslužio. Pošto sam pozajmio fotoaparat jednom prijatelju, nisam uspeo da ga fotografišem ranije.
Sat mi je poklonio naš drugar Serb, na čemu mu se danas i javno zahvaljujem![]()
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Bookmarks sajtovi