Pravo da ti kazem slabo sam ga nosio, nosim ga po 2,3 sata, pa ga ne nosim 5,6 dana i tako u krug.Imao sam dosta posla ovih dana pa nisam stigao da ga nosim, malo me zabrinjava to...![]()
Pravo da ti kazem slabo sam ga nosio, nosim ga po 2,3 sata, pa ga ne nosim 5,6 dana i tako u krug.Imao sam dosta posla ovih dana pa nisam stigao da ga nosim, malo me zabrinjava to...![]()
Normalno je jer sat treba da je maksimalno navijen da bi imao rezervu 38h. Čak i da ga ne skidaš sa ruke čitav dan npr, a pri tome si neaktivan-stalno na kompjuteru, sat se neće maksimalno naviti.
Pa koliko treba da ga nosim da bi se maximalno navio?![]()
Kad tvoj sat stane prvo 20-ak puta ručno navi sat- na krunicu, a potom ga nosi nekoliko sati. Ako i pisle toga ne moze da izdrzi makar 24h ponesi ga u ovlasceni servis da ga provjere.
To sam radio, rucno ga navijem, nakon toga podesim datum i vreme i nosim, nekih 2,3 sata.Posle ga ne nosim po par dana i tako u krug.Testiracu ga jos malovpa cu videti.
Prijatelju malo ti je 2-3 sata
Ok, probacu malo duze da nosim, pa cu videti rezultat.
Ako je sat nov, najpametnije ti je otići do ovlaštenog servisera, objasniti mu problem, i ako stvarno postoji on će ti svakako stručno riješiti i odgovorti na sva tvoja pitanja, dok smo ti mi ovdje na daljinu i odoka, otprilike kao vidoviti Milan
Meni je iz prakse 2-3 sata bilo dovoljno da ga navije bar 12 do 18 sati, ovo govorim o novim satovima (ne o vintaž Omegi, kod nje je autonomija dosta manja), da bi ostvario maksimalnu rezervu, tu treba nošenja 7-9 sati. Čini mi se da mi se 7750 pokazao najnezahtevniji (manje nošenja i više rezerve, mada je na ovom mom Zenu rotor hiper aktivan i ogroma), na 2824 slično kao i NH35 Seikovom, dok je Monster baš zahtevao nošenje.
Kad je sat nov, posebno mehanički, valja ga nositi bar dva do tri meseca (po meni čak i 6) aktivno. Tek kad se razradi, legne, može se govoriti o performansama. 2-3 sata je stvarno malo, čak i da kažem štetno, u smislu bolje ga ne nositi, smanjuje razmak servisu, rekao bih...
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
Sat je poprilično kompliciran, više nego mi to mislimo. U njegovom radu dolazi do različitih utjecaja visoke temperature, niske temperature, prejakih udaraca, padova na tvrdu površinu, grešaka u montaži, cvikanaja dihtunga poklopca, tvornički suhog federa,... pa sve do iznimno jake "energije" različitog porijekla, pa u nekim slučajevima iznimno jake energije osobe koja ga nosi. Sve to uzrok je odstupanja u točnosti i odstupanja deklarisnog od strane proizvođača. Skupli satovi to kompenziraju kvalitetnim materijalima. Pogotovoje to problem automata, te zbog toga navijač slovi kao sat stabilnijeg rada
Bookmarks sajtovi