3030Likes
-
Re: Haifisch 23 - Moja kolekcija
Hvala kolege!
Ivke1 - zapravo, dva sata su ronilačka. Uz Sub, to je i Omega Planet Ocean, samo što je ujedno i hronograf.
Koji mi je estetski najdraži?
Iako mi taj faktor nije nikada u prvom planu, ovde je odgovor sasvim lagan. Yema Rallygraph Mario Andretti je daleko ispred svih. Moja strast su racing hronografi a ovo je model, koji je potpuna definicija takvog sata. Ujedno je i najveći krivac za moj put u horolgiju, jer je krasio ruku nekadašnjeg svetskog prvaka F1 na posteru još u mojoj klinačkoj sobi. Daytona je u tu strast unela i neograničenu dozu ljubavi.
Suprotno, najmanje privlačan mi je Moonwatch. Štampani markeri nisu baš nešto, što bi mi se sviđalo na satu, posebno ako je reč o luksuznom razredu. Safirno staklo sa obe strane i potpuni kontrast brojčanika mi je ipak u tom pogledu donelo pozitivan osećaj ali taj model je puno više nego vizualni događaj (ne samo zbog priče o Mesecu) i zato je moj lični must have.
Inače, svaki je priča za sebe. Estetski bi još izdvojio Autaviu, Breitling Navitimer i Zenith Rainbow. Na posebno mesto bi u tom pogledu postavio Breitling Mulliner, koji je vrhunsko napravljen i finiširan i time u tom pogledu daleko nadmašuje svoj cenovni razred.
Koga najviše nosim? Sa obzirom, da je najnoviji - to je Daytona. Pre toga - Sub. Koliko je satova prošlo preko moje ruke ali ni jedan (osim Daytone) ne može da se približi njegovoj univerzalnosti u smislu nosivosti svuda i svagda.
Poslednja ispravka: Haifisch23 (4.7.2022. u 16:56)
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi