-
Re: Dragojlovic Darko - Moji Satovi
Citat:
vladas kaže:
Da, Ashford i ja gledam - danas je 373$! Neverovatno za sat sa rucno navijanim 2801 :adore:.
Jel nisu pravili problem da bude USPS i koliko je kostalo do CRO?
Meni su slali UPS-om i sve je bilo za preporuku i brzina i tracking, cak nisu ni naplacivali nista preko carine i pdv-a (a i oni nisu bili sa uracunatom cenom transporta, izuzetno pohvalno).
Nije paket isao u HR. Posrednik je koliko sam ja shvatio u Americi, oni tamo kupe kad stigne kod nih u skladiste, obracunaju postarinu i proviziju u posalju direktno u CG. 70e me izasla postarina i provizija (8%) za sat, parfem i jos neke sitnice sve je bilo u jednom paketu pa je bio prilicno tezak otud i toliko postarine. Nasao sam neki kupon za Ahfrod koji skida 50$ pa je izaslo malo jeftinije. Nije bio problem da bude USPS, vjerovatno je od Ashforda do adrese u Americi islo UPS-om a poslije sam biras koju ces postarinu i oni obracunaju cijenu, takodje su mi stavili manju vrijednost na paketu, zato sam i platio 4 e pri preuzimanju na znam za sta
-
4 eura posta naplati za svaki paket nemam pojma za sta valjda za pregled neki.i meni sve sto stigne iz USA bez carine naplate 4 e
-
-
Citat:
jagos kaže:
4 eura posta naplati za svaki paket nemam pojma za sta valjda za pregled neki.i meni sve sto stigne iz USA bez carine naplate 4 e
Meni obicno 1e naplate sto god stigne iz inostranstva, prvi put sada 4e. Jesu li ti ikada carinili ili porezovali nesto?
-
Jesu Darko ali iskreno ovde je carina korektna.ovo 4 eura je kad nema carine platim u pošti verovatno neke usluge
-
Pa da tako i ja nego meni jos nisu nista carinili a kupovao sam dosta toga, nego da ne ureknem:D
-
-
Cestitke Dragojlovicu,prelep sat.
-
Hvala svim na lijepim zeljama i cestitkama:)
-
....kad budeš u prilici, slikaj ti to još :yes4:
-
Ocu, kad budem imao vremena, napravicu bolje slike i uraditi kompletan test, samo da se slegnu utisci
-
Darko, Hamilton je bombona. U zdravlju ga nosio.
-
Cestito prinova, so zdravje da si go nosis.
-
Cestitam, jako lep Hamilton!
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo danas jos malo slika ovoga puta sa starijim Hamiltonom.
Prilog 81194
Mislim da ovaj Khaki Pioneer nema ar premaz, vidi se jasna razlika u refleksiji.
Evo ih oba na ruci. Razlika od 4mm u precniku je itekako primjetna
Prilog 81196
Jos jedna zajednicka
Prilog 81198
Kada uzmem oba u ruke, sa sigurnoscu se moze zakljuciti da je pilot sve ukupno bolji sat, ruku na srce i dosta skuplji. Mnogo toga je u njegovu korist: staklo, WR, AR premaz, kuciste je urajdeno sa mnogo prelaza izmedju brusenih i poliranih djelova. Nemojte me pogresno razumjeti da sam ja nesto razocaran kupovinom, samo iznosim cinjenice, sve na Khaki Pioneer modelu je uradjeno kako treba bez greske jedina zamjerka je staklo koje ima veliku refleksiju.
Ja sam ih cisto iz radoznalosti malo uporedjivao iako su satovi iz razlicitog cjenovnog ranga, razlicite kolekcija i kao takvi nisu bas za uporedjivanje
-
Neka neka. Super je i pionir. Ako te nekad zaslepljuje ti zmirkaj ... :)
-
Predivni satovi, svaka čast! Meni je bez obzira na tvoja zapažanja Pioneer lepši, možda je to zbog toga što nisam baš preteran ljubitelj tih skeleton kazaljki, sve u svemu oba su WOW :man_in_love:
-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Ostao sam juce Rusu duzan sliku poklopca pa evo jedne, jednostavan a opet lijep
Prilog 81204
Evo i krunica, velika, potpisana, veoma se lako navija, ne klizi preko prstiju, zaista odlican detalj.
Prilog 81205
Evo i jedna "vintage" slika
Prilog 81206
Dobro bi mu pasovao ovaj kais
Prilog 81207
-
Prelep hamilton, zaista, svaka cast. Ovaj tip korone mi se jako dopada u poslednje vreme. Cestitam ti na kupovini, bas bas dobar sat za ulozeni novac. Sto se kaisa tice, slazem se da bi mu braon koza lepo legla, mada mozes da pogledas i kais koji Baki ima na nekakvom viktorinoksu... Jes da nije neki sat ( :flapper: ), ali je kais dobar...
Bez sale, bomber je fenomenalan kais, i jako jako udoban. Ovaj Hirsch liberty sa slike je malo krut, mada se i on oblikuje vremenom.
-
Sto vise gledam sat,sve mi se vise svidja,jednostavan i lep sat,cestitam jos jednom.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Hvala 23, Marko. Malo je teze pronaci odgovarajuci kais jer je sirina 19mm, ali naci cu vec nesto nije zurba i ovaj fabricki je odlican i udoban
Moze i na dzemper da se nosi:D
Prilog 81208
-
Dobro je kada nema Milanove trese:lol:,sto ne napravis narukvicu?
-
Taj kais sto si postavio da bi mu dobro islo, izgleda kao Hirsch Liberty, samo takvog nema od 19mm. Ali ne verujem da je 20mm problem, takvog imam na spytfire-u i ima lufta garant 0,5mm. Jos malkice stisnes i eto ti 19mm!
vidim da je 23 vec ranije potvrdio da to jeste hirsch
-
To sam i ja mislio moglo bi se ugurat 20mm i ova koja dolazi sa njim je malo ugurana nije ni ona 19mm sigurno. Nego je na ovoj hirsch kopca polirana pa bi mi trebala nova. Vidjecu mozda bude neki hand made
-
Naravno da moze da se nosi na sve.
Kad sam ja nosio Visodate na trenerci, ovo moze na sve.;)
-
Ona fora sa kuhinjskim sundjerom, sto je cini mi se joppa objasnjavao - a ako se dobro secam i ti si tu bio u raspravi, ukratko vrsi radnju na poliranom celiku.
-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Meni se cini da bi ovom Pioneer-u odlično legao ovaj Rios:
Watch band Oxford 20mm beige RIOS high quality leather smooth light contrast stitching
Prilog 81213
ili ovaj:
Watch band Oxford 20mm brown RIOS high quality leather smooth light contrast stitching
Prilog 81214
I mali "tip" - Rios pravi kaiševe i za Steinharta a umeju da budu 20-30% jeftiniji. Imaju ih pomenuti watch-band-center i gnomonwatches ;)
EDIT: Da dodam još par lepših slika:
Oxford
Prilog 81218
Chesterfield
Prilog 81217
-
-
Citat:
veberz kaže:
Ona fora sa kuhinjskim sundjerom, sto je cini mi se joppa objasnjavao - a ako se dobro secam i ti si tu bio u raspravi, ukratko vrsi radnju na poliranom celiku.
Meni to nije bas uspjelo ili nesto pogresno radim
-
Bas bi sakal da go vidam na NATO kaiska.
Mislam deka ke bide prekrasen.
-
Ovo na njemu je kozni nato kais.
-
Citat:
Dragojlovic Darko kaže:
Ovo na njemu je kozni nato kais.
Mislev na naylon Nato kais ;)
Ne da i na kozni loso izgleda, daleku od toa.
-
probacu neki od 20mm ako se bude mogao ugurati jer treba 19mm, a nato nisam vidio da ima te nestandardne dimenzije
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo probao da uguram narukvicu od 20mm, usla je sasvim lagano.
Prilog 81314Prilog 81315
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
...pa meni se čini na slikama da je tu još i ostalo malo lufta Prilog 81316
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Pa i jeste, ovo je narukvica sa Victorinoxa kome je razmak izmedju usica prema specifikacijama 20mm ali subler kaze da je 21mm. Ne znam na Hamiltonu je vise od 19 sigurno, pogledajte na onim slikama sa Citizenom, njegova narukvica je sira 1mm a na slici izgleda uza
Ipak je 20mm cak i malo vise, ne znam da li se vidi na slici
Prilog 81317
-
...vidi se. Nego čekaj, šta piše u specifikacijama, da je 19 a ? I meni na Mach 4 piše da je 23 , a 24 kaiš legao kao od šale...
-
Ja sam negdje u specifikacijama procitao da je 19mm ali ne mogu da se sjetim gdje:D. Vjerovatno na nekom sajtu
-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Malo mi bilo dosadno pa ajde da postavim koju sliku
Prilog 81500Prilog 81501Prilog 81502Prilog 81503
-
A kako drugačije ubiti dosadu ;)...lepi