re: Seiko SNZF17K1 ili Citizen AT0960-52E
Ja cu samo ovo dodati Seiko moze uvek biti vintage klasika i uvek ce imati vrednost Citizen nije los sat ali nakon nekoliko godina nema vrednost eto proverite i sami koliko kostaju vintage primerci seika a koliko citizena , citizeni su duplo i jace jeftiniji nego seiko vintage primerci, tako da moj savet je Seiko !
Licno, u ovom izboru, moj glas ide Citizenu.
Imao sam SNZF17 a.k.a. "Sea Urshin" i nisam bio zadovoljan njime. Kvalitetan je sat , pouzdan, tacan, ali imao je nesto sto me odbijalo...a to je neverovatna slicnost sa SKX007. Kao alternativu, uvek bih pre uzeo sat za koji sam ga i zamenio, Seiko SNZH55
http://i1198.photobucket.com/albums/...23jewels/1.jpg
Sto se poredjenja mehanizama tice, drugarice Clarisa ( ;) ), pisalo se o tome i ranije. Ne kazem ovo zlonamerno, naprotiv, vec zato sto u drugim temama mozes naci detaljniji i bolji odgovor na to pitanje. Meni ovaj Eco Drive dodje kao digitalni foto aparat,sve je savrseno,sve kako treba, ali bezdusno :) Tacniji je od automatika, meni je Nighthawk jedan od atraktivnijih satova u tom cenovnom rangu,siguran sam da cu ga kupiti u dogledno vreme i mene ne brine to sto za 20ak godina mozda ne budem mogao da nadjem bateriju ili ceo mehanizam za njega,sto nece imati skoro nikakvu vrednost itd, jer se kod mene satovi zadrzavaju god/dve, ali verujem da je to bitan faktor kada je rec o poklonu. Automatici, uz minimalna odrzavanja, mogu da traju decenijama ;)
Hvala ti druže Jewelse:D što si odgovarajući na temu i meni odgovorio i pride dao savet. Nakon što su moderatori i ostali dobri poznavaoci satova "glasali" za "mehanički mehanizam", pretpostavila sam da je je obrazloženje ovakvo.
Citat:
23jewels kaže:
Meni ovaj Eco Drive dodje kao digitalni foto aparat,sve je savrseno,sve kako treba, ali bezdusno :)
Tim pre što je ovo forum ljubitelja satova koji kvarcne satove smatraju meračima vremena i (nužnim) zlom ;), koje je usporilo razvoj mehaničih, smanjilo broj proizvedenih primeraka, dovelo do toga da se proizvodnja nekih obustavi i sl. Onda se ista logika primenjuje i na Eco-drive mehanizme ?
Uspeli ste da promenite i moje mišljenje, kada se redi o poklonu treba birati kvalitetan mehanički mehanizam, koji će trajati.
Ali ne brinite, bićete konsultovani kad dođe vreme :tee:.
Citat:
Clarissa kaže:
Tim pre što je ovo forum ljubitelja satova koji kvarcne satove smatraju meračima vremena i (nužnim) zlom .
Pošto i sebe smatram delom ovog foruma,dozvolićeš mi malo reagovanje na tvoju konstataciju.
Ja kvarcne satove ne smatram nužnim zlom.
Mislim da oni imaju visoku upotrebnu vrednost,praktičnost i često su nezamenljivi u nekim situacijama.
Sa druge strane,naravno da su mehanički satovi (sa svojim mehanizmima) oni koju pobuđuju ljubav i poštovanje svih ljubitelja satova.
Hoću reći-Ima mesta i za jedne i za druge i dobro je što postoje i jedni i drugi.
Naravano,ako želite da nekome kupite poklon koji će da traje-kupite mehanički sat :thumbsup:
Sluzimo narodu,drugarice :laugh:
Da,dobro ste razumeli razliku. ;) Ali,ruku na srce,nisu oni losi. Ima puno kvarcnih mehanizama koji traju i preko 20 godina, i dan danas rade. Sa jedne strane,oni su dokazani,takvi kakvi jesu, i mozda su za nijansu i dan danas bolje (pouzdanije) resenje od eco drive i kinetik resenja.
Ja sam licno malo skeptik prema toj tehnologiji, mozda upravo zbog "decijih bolesti" koje su pratile i kinetik i ecodrive tehnologiju na pocetku.
Citat:
VLADAN P kaže:
Pošto i sebe smatram delom ovog foruma,dozvolićeš mi malo reagovanje na tvoju konstataciju.
Ja kvarcne satove ne smatram nužnim zlom.
Mislim da oni imaju visoku upotrebnu vrednost,praktičnost i često su nezamenljivi u nekim situacijama.
Druže Vladane,
dozvoljavam da reagujete :P !
Veruj mi, vagala sam svaku reč u prethodnom postu, htela da stavim "većina članova" ili nešto slično i na kraju nisam:dontknow:. Važno je da se razumemo, da ne kažem kapiramo:tee:.
Izvinjavam se djosi na trolovanju, neću više, nadam se da će i ovi postovi bar malo pomoći u izboru sata.
Citat:
djosa kaže:
znas kako je nova godina, pokloni za klince... tako da ne mogu vise da izdvojim. ali kao sto Vladas rece ako mogu da plivam i ronim par metara mene zadovoljava, znaci ako ne pusti vodu ako padnem sa camca na pecanju to je dovoljno:no:;)
Seiko mehanika - uvek na prvom mestu!
Nego ne znam koliko je snzfk1 kod vitanova, ali na sense webshopu je mala razlika u ceni izmedju 007 i snzfk1.
Ne znam koga da lajkujem jer svi nesto medjusobno lajkujete a sve isto pise :))) hehehe
off
milance, evo ja cu tebe da lajkujem, da ne budes tuzan... koncno da se svi slazu ovde :D