-
Seiko SKX007J - Kupovina sata u Srbiji
Jesam nov na forumu i nije baš neki lep povod da se napiše prvi post , ali jednostavno moram ovo da napišem pa kud puklo, situacija je sledeća.
Čitajući i pregledajući ovaj forum naišao sam na jedan lep sat skx007j , i bez mnogo razmišljanja odlučim da ga kupim , naravno prvo što mi je palo na pamet je kupovina kod nas u Srbiji , sve se svelo na dva prodavca , Vitanova i Sens . I onda počinje , što bi moja baba rekla "razočaronje" :(.
Vitanov ,naručim na njihovom sajtu taj sat , niko me ne kontaktira , zovem ih, gospodja mi saopštava da se sat mora platiti 50% u napred i da se čeka mesec dana. Ajd kontam kad sam se baš primio nije ni to problem , ali da ću biti mailom obavešten do 12h o svemu detaljnije , naravno od te priče nije bilo ništa , pozovem opet oko 15h i javlja se ovog puta gospodin i kaže, " sat može da se poruči ali mi sad gazde nisu tu , baš danas su otišle na razgovor sa predstavnicima iz Seika " ,i da će se nešto konkretno znati tek za dve nedelje , pfff došlo mi je da povraćam , pa dokle više laži u ovoj nesrećnoj Srbiji .
Onda pozovem Sens , javi se gospodin koji ceo dan ima neke probleme , gužvu , totalno je neobavešten i ništa ne zna , kao da radi u mesari a ne u prodavnici satova , pozovem posle par sati opet, ali saznajem da nemaju struje i da nisu ništa proverili u vezi sata :banghead:, da ostavim broj i da će me pozvati, naravno "neobavešteni gospodin" ne zna kad će to biti. Posle 30-tak minuta javlja se momak koji je izgleda jedini upućen u prodaju satova i saopštava mi da imaju sat , njemu sve pohvale .
Naručio sam sat , stići će brzom poštom , košta će me kao SV Petra kajgana , jedino se nadam kako je sve krenulo da će stići u jednom komadu :dontknow:
-
re: Seiko SKX007J - Kupovina sata u Srbiji
Sa Vitanovom nisam imala posla, što se tiče firme Sense i njihove prodavnice u Knez Mihailovoj u pasažu, zvala sam ih letos nekoliko puta, igrom slučaja radila su dva prodavca u dva dana (jedan koji radi u veleprodaji zadesio se tog dana u radnji). Oba su bila više nego ljubazna i predusretljiva:tee:.
Prilikom kupovine, onaj koji tu stalno radi, rekao mi je podatke o satu, dao neke savete. Nekoliko meseci pošto sam kupila sat ušla sam u radnju i popričala sa njim, opet vrlo ljubazan. S druge strane ista firma, ali prodavnica u Merkatoru, u decembru sam išla sa mužem da proba sat, dali su nam sat i to je bilo sve. Niti nam je ko pomogao, niti su nas šta pitali, potpuno nezainteresovani :blink:, iako je sat koji smo nameravali da kupimo bio 5 puta skuplji od onog iz Knez Mihailove. Na kraju smo im vratili sat i otišli. Rade u istoj firmi za istu platu, pretpostavljam da mnogo zavisi i od toga da li je neko rođen za prodavca, odn. zainteresovan za svoj posao. Naravno da poslodavac treba da ima to u vidu pri testiranju i zapošljavanju, onda bi bilo manje loših iskustava, kupci bi odlazili zadovoljni iz radnje i vraćali bi se bez obzira da li su kupili sat ili nisu. Ljudi iz unutrašnjosti imaju dodatni problem sa naručivanjem, mi bar možemo da odemo i probamo sat na licu mesta.
@sremac022 Javi kad sat stigne, nadam se da će biti OK.
I dobro došao na forum:).
-
Hvala na dobrodošlici :thank_you2:
-
Cestitam na kupovini, k'o sto Clarissa rece, kaci slike kad stigne :)
-
Hvala :) Čim stigne ide na slikanje :yes4:
-
Dobrodosao sremče, i hvala sto si podelio sa nama svoja iskustva.
Nazalost, vecina nas je imala slicna iskustva sto sa uvoznicima i distributerima, sto sa ovlascenim servisima. Čast malobrojnim izuzecima.
Sve u svemu, slazem se - tuga naša. :(
Ali, nadam se da ce sve proci ok sa tvojom porudzbinom i, kao sto vec rekose dobri ljudi, kaci slike cim stigne! ;)
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo i slike pomenutog modela.
Seiko skx007j
Prilog 16638
Nadam se da će sve biti u redu oko isporuke željenog sata i da će cena biti razumna.
Očekujemo fotografije sata sa tvoje ruke.
I još nešto, dobro nam došao.
Pozdrav!
-
Hvala svima na dobrodošlici :thank_you2: I sve pohvale za forum :congrats:
-
sremac022 dobro došao i još bolji te sat snašao.
-
Dobrodošlica i sa moje strane!
Citat:
skydrummer kaže:
sremac022 dobro došao i još bolji te sat snašao.
Sky, svaka čast, veoma originalno :thumbsup:
-
Re: Seiko SKX007J - Kupovina sata u Srbiji
Citat:
Vladan_Stevanovic kaže:
Dobrodošlica i sa moje strane!
Sky, svaka čast, veoma originalno :thumbsup:
Imam ja svetle trenutke :D. Možda od sada sve nove članove budem tako pozdravljao.
-
Dragi prijatelji
Smejati se ili zaplakati , pitanje je sad :banghead: sedim sad na poslu i dolazi mi kurir iz Aksa , kažem momku , prijatelju stiže mi neki sat sutra pa mi donesi oko 9h ako nije problem , kaže dečkonja ma nema frke znamo se... prolazi pola sata , zvoni mob , Sens satovi :confused: Dobar dan , vi ste juče naručili sat skx007j ? Da , ja sam ! E ovako ja se stvarno izvinjavam mi taj sat nemamo, mislili smo da imamo ali kolega koji radi nije to dobro video , imamo samo skx007k :blink:
Ostao sam bez teksta !!!
Dali su mi predlog , tj poslaće mi skx 007k po 10% nižoj ceni zbog te njihove greške . Ja se bavim pecanjem dugo godina , varaličarenjem , ista situacija made in Japan , made in PRC , ali ima nas "bolesnika " koji jednostavno hoćemo to Japan , nema veze što su to potpuno dva ista sata ili štapa za pecanje , ali hoću japan :angry: Posle svega šta reći , reči su suvišne, sad očekujem da mi jave da nemaju ni taj K , da su opet nešto sjeb.li .. strašno ...
-
Dragi nas,
kad pogledas oko sebe gde zivimo mislim da bi trebao cak i da budes srecan i i ako smem da kazem PRC. U svakom slucaju uzdravlje da ga nosis..kad stigne
-
Pa,druže,Srbija je ovo.
Gde si i ti našao da trguješ sredinom januara? :nono:
Sačekaj malo da se ljudi vrate sa odmora, oporave od praznika,popiju kaficu...pa tamo negde ,sredinom februara,uz Božiju pomoć...
:)
-
Iako ti nije neka uteha, al ja te razumem, ja sam od tih kojima je to "made in Japan" potrebno :banghead:
A, sto se usluge tice, samo cu reci da je to krajnje drsko i bezobrazno. Necu reci da je neprofesionalno, jer je to isuvise skromna ocena. Ali, na zalost, to je nasa svakodnevnica, cesto sam nailazio na slicne probleme, ne samo za satove, vec uopste, da prodavac nema, ili cak odavno nema na lageru nesto sto ima sajtu navodi kao da ima. Jednom recju, vredja inteligenciju kupca...
-
Ja sa Sense web shopom imam 2 dijametralno suprotna iskustva:
Prvi put sam ih kontaktirao prosle godine i narucio Casio G-Shock Mudman.
Rekli su mi da ga imaju na stanju i da ga salju istog dana i da sutra stize...sutra su me pozvali da mi kazu da se izvinjavaju i da ga nemaju, a takodje su, kao opravdanje, koristili foru kako kolega koji je primio narudzbinu nije dobro video.
Potom sam posle nekog vremena narucio od njih Seiko Orange Monster i sa tom kupovinom je sve proteklo super, sat je stigao sledeceg dana, odlicno upakovan, sa svim overenim garancijama, a bio je jeftiniji od konkurentske firme za skoro 100 evra.
-
Ja sa njima imam ok iskustvo- znam da ti u ovom trenutku ništa ne znači. Znam da znaš da između J i K nema krucijalne razlike ( lično mislim da nema nikakve razlike ali dobro da ne dužim...) , mene K Monster služi odlično, verujem da će i tebe K 007 služiti odlično. Da u poslovanju naših firmi ima gomila propusta to je ne porecivo. Ja ti želim da ti taj sat stigne što pre, da budeš zadovoljan dnevnim odstupanjima, i da sa njim navaraličariš ribe i ribe.
Uzgred s obzirom da se varaličari na planinskim rekama( najčešće ), gde je priroda najlepša, da nemaš možda neke interesantne fotke da podeliš sa nama u rubrici http://www.svetsatova.com/forum/f67/...ecio-2353.html. Znam, znam loš trenutak da ovo pitam ali reko kada se negativni utisci slegnu bilo bi lepo.
Sremac toliko od mene, živ bio i javi kad stigne, šta god da stigne.
-
Ima slika , postavićemo nešto ;) ... kad baš nešto želiš onda si spreman na razne budalaštine , sad J 255e, a K -170e .. pare tu ne igraju bitnu ulogu , nego što ja kad vidim malesiya i prc naježim se , može robot iz Kine da bude rodjeni brat sa onim što pravi sat u Japanu :) ali ne vredi ... Da sad ne kmečim , sačekaćemo , pre mi je stigao štap iz bass pro shopa iz Majamija nego sat iz Beograda koji je uzgred od Mitrovice udaljen 55km , ovo je za ubuduće škola , nikad više :nono:
-
Ne brini, nigde neces videti da pise Malezija, Kina, Hong Kong i sl ;)
-
Prvo sam hteo Monstera , kad sam se malo bolje zagledao , vidim MALESIYA :blink: Sve znam i sve mi je jasno , kažem imam štapove Shimano made in prc i Shimano iz Japana , svi odradjuju posao , ali nije bas isto u pogledu kvaliteta , štapovi Sportex koji su ušli u legendu bili su made in Germany ,i odličnog kvaliteta , takav jedan štap i posle 20 god košta 300e a sad kad je fabrika preseljena u Kinu ,te štapove niko ne kupuje ... za satove ne znam , nisam neki stručnjak ... čak i Canon kad sam kupovao bio je made in japan i bio je sav metalni .. da ne gnojim više , jednostavno nisam zadovoljan .. Čak ću možda da im pošaljem mail da odustajem od kupovine ... Očajni su i Vitanov i Sens ..:angry:
-
Modeli gde pise Malezija, Singapur itd. su namenjeni za americko trziste posto po njihovim zakonima zemlja porekla mora biti naznacena.
-
In answer to the question, "What are the differences between SKX007J and SKX007K?," Seiko Japan said: "The watch ref.#SKX007J and SKX007K are completely same watch model. The shipping route is slightly different. We are not able to inform you of the details" (email from Seiko Japan Service Group, 10/28/02). " :adore:
-
6 Priloženi(h) fajl(ova)
Prilog 16816Prilog 16817
Prilog 16818Prilog 16819Prilog 16820Prilog 16821
Evo ga , konačno :adore: Ono što je konstatovano u samom startu je da sat kasni 4min :blink: da li neko zna jel to tako treba na početku ili ...
-
4 min na 24h ili nesto drugo? Promuckaj ga nekoliko minuta, onda podesi vreme prema nekom od satova na netu i nosi ga barem 8-10 sati pa vidi kolika su odstupanja.
-
U principu to je poprilično kašnjenje. Posle par nedelja nošenja trebalo bi drastično da se poboljša. Moj Monster je žurio par sekundi i to je bilo ok. Taj mehanizam može da ide poprilično tačno i da ima veoma dobra dnevna odstupanja. Mislim da se od tog mehanizma može očekivati da ide +,- 10-tak sekundi dnevno, ja bar imam takva iskustva. Nosi, sačekaj, prati, javi.
Kasnije kada stvari dođu na svoje tj kada se mehanizam uhoda možeš koristiti ove trikove da dodatno poboljšaš odstupanja.
-
Cestitam na novom satu, u zdravlju da ga nosis!
I da se sredi to odstupanje u prikazu tacnog vremena.
:thumbup:
-
Čestitam na kupovini.
Kašnjenje jeste veliko ali verujem da će se normalizovati u narednim danima uz redovno nošenje.
-
Cestitam vrlo dobra kupovina, po meni mozda i najbolji odnos cene i kvaliteta. Sto se tice odstupanja, mislim da nisi dobro izmerio vreme, jer odstupanje od 4min mi zvuci neverovatno za ovaj mehanizam. Javi nam lepe vesti kad izmeris ponovo odstupanje.
-
Sad je sve ok , radi besprekorno , hvala još jedno svima :thank_you2:
-
Dobro ti stoji ovaj odlican sat.
Uzivaj u njemu i nosi ga slobodno na pecanje, za taj sat voda je prirodna sredina.
-
Oba modela SKX i J i K se prave u Seiko fabrikama u Kini. Otvorite poklopac kucista J verzije i s unutrasnje strane pise China case ;) Ne morate ni otvarati, ako na kucistu pise WP MADE IN JAPAN, Kinez je i to pise, ako pise A MADE IN JAPAN, Kinez je ali to samo ne pise. Uzivaj u extra satu, neunistiv je. Pozz
-
^
E sad si "usrecio" nas sa J verzijom :thank_you2:
off
Zanimljivo je da je ista situacija i sa Seiko satovima iz mnogo skuplje Prospex serije, na brojcaniku lepo pise "Japan", a na poklopcu kucista sa unutrasnje strane "China" :P
-
Pa da, zato znam sta pisem;), a i sta kupujem ;) S tim da je Sumo nema J K verzije. Eee jedan je Sumo:)
-
Sve je to OK dok Japanci odrzavaju kontrolu kvaliteta kod Kineza.
Sremac022 - ne daj da te K serija pokoleba, satovi su u potpunosti isti. Ako budes imao prilike, uporedi J i K seriju i sve ce ti se samo kasti.....
Dukes - mozemo se i menjati, dam ti maskiranog Kineza za drugog maskiranog Kineza :drool:
-
Hehehe pa ti zaboravljas da ja imam i SKX ;) Najbolji mehanicki sat na svetu, neka dokazu suprotno. To J K je glupost. Potpuno isti satovi, to i sam Seiko kaze. J bi trebao da je JDM only, ali nije cak ni to. Dakle isti.
-
Citat:
sremac022 kaže:
Dragi prijatelji
Smejati se ili zaplakati , pitanje je sad :banghead: sedim sad na poslu i dolazi mi kurir iz Aksa , kažem momku , prijatelju stiže mi neki sat sutra pa mi donesi oko 9h ako nije problem , kaže dečkonja ma nema frke znamo se... prolazi pola sata , zvoni mob , Sens satovi :confused: Dobar dan , vi ste juče naručili sat skx007j ? Da , ja sam ! E ovako ja se stvarno izvinjavam mi taj sat nemamo, mislili smo da imamo ali kolega koji radi nije to dobro video , imamo samo skx007k :blink:
Ostao sam bez teksta !!!
Dali su mi predlog , tj poslaće mi skx 007k po 10% nižoj ceni zbog te njihove greške . Ja se bavim pecanjem dugo godina , varaličarenjem , ista situacija made in Japan , made in PRC , ali ima nas "bolesnika " koji jednostavno hoćemo to Japan , nema veze što su to potpuno dva ista sata ili štapa za pecanje , ali hoću japan :angry: Posle svega šta reći , reči su suvišne, sad očekujem da mi jave da nemaju ni taj K , da su opet nešto sjeb.li .. strašno ...
Pa Sremac, ja kad sam se raspitivao za sat, seiko snzf17k1 preko sense web shopa, bila je trenutno samo varijanta sa "j" i bila je razlika u ceni mislim 3-4 hiljade mozda i pet, slagacu, ne secam se tacno. Ne zanam dali je bez veze varijanta iz Japana skuplja 40-ak evrica u odnosu na prc. :confused:. Dok su me oni ubedjivali kako je to sve isto i da nisu imali reklamacije.
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
SKX011 J
Da ne otvaram novu temu , zna li neko da li kod nas(Srbija) u nekoj radnji može da se kupi ovaj sat :confused: , ako neko može nešto više da kaže o dotičnom, bio bih vam zahvalan ? :)
Prilog 17846Prilog 17845
-
Pozdrav svima ! Prvo da odgovorim `sremcu`, evo ti link `Vitanov` prodavnice: Mechanical - Seiko satovi - Vitanov Beograd, Srbija .
Samo, postoji problem SEIKO SKX007K1 kosta 26.450.00 rsd, a SEIKO SKX007J kosta 35.650.00 rsd! Karakteristike su potpuno iste .
Moze li neko da mi objasni zasto je tolika razlika u ceni ako su oba proizvedena u Japanu ( kako pise na sajtu) i ako su identitcni po svemu ?
-
pozdrav, rodoljube, i dobrodosao na forum!
o tom pitanju je bilo reci mnoooogo puta, a pogledaj npr. ovu temu:
http://www.svetsatova.com/forum/f116...ku-k-5695.html
(u gornjem desnom uglu postoji opcija pretrage, pa savetujem da pre postavljanja pitanja probas da nadjes odgovor, buduci da se na forumu nalazi zaista obilje informacija i velike su sanse da je o temi koja te zanima vec pisano! :) )
-
Dobrodošlica i od mene.
Samo da dopunim kolegu jednim tehničkim detaljem. Poruka koju je napisao Sremac 022 stoji na temi još od februara ove godine, pa je odgovor dosta zakasneo. Molimo nove članove da pogledaju datum poruke na koju odgovaraju, kako bi ono što su napisali bilo aktuelno.
Naravno, ovo nije nikakav prekršaj niti opomena, već samo sugestija data da bi se zadržala aktuelnost teme, odnosno postavljenog pitanja i odgovora.