-
7 Priloženi(h) fajl(ova)
Poslovni sat - komentari dobrodošli
Prijatno sam iznenađen kvatitetom informacija koje se mogu naći na ovom forumu.
Član sam od skoro, ali sam pročitao dosta postova i vidim da je ovo odično mesto za dobijanje saveta.
Ovde me je dovela moja želja da kupim ručni sat sledećih karakteristika: crni kožni kaiš, okrugli dimenzija do 42mm (pretpostavljam da mi veći ne bi stajao – tanke ruke obima 17.5 cm), malo grublji poslovni sat (ali ne sportski), volim detalje (datum, hronograf...). Cena, do 500 EUR. Kvarc ili automatik (ako može da se nađe dobar za te pare).
Kako već imam jedan Swatch sportski sat (na slici)
Prilog 53017
prvo sam pomislio na Swatch YOS440, kao jeftino rešenje koje uglavnom zadovoljava kriterijume (sem dimenzija).
Prilog 53018
Meni je ovaj sat veoma lep, ali sam na ovom forumu (a i drugde) pročitao komentare o Swatch satovima, uz savet da se u toj cenovnoj klasi pre ide na Seiko, Casio ili Festinu. Sem toga, nakon probe sam zaključio da je ovaj sat zaista preveliki za moj zglob.
Već 10-tak godina imam jedan Seiko koji me odlično služi. U pitanju je Seiko Presage Chronograph kao na slici:
Prilog 53019
Mala digresija: Ovaj sat je pre 3 godine slučajno završio sa belim vešom, opran na 95C i 1200 obrtaja. Sat je ovu avanturu završio sa potpuno raspadnutim kožnim kaišem (kopča je preživela), sitnim ogrebotinama na metalnom delu i otkačenom kazaljkom štoperice. Interesantno je da na staklu nije bilo ni najmanje ogrebotine (safirno). Nakon zamene kaiša, poliranja metalnog dela i nameštanja kazaljke, sat i dan danas radi savršeno. Odatle potiče moje poštovanje prema Seiko satovima.
Što se tiče sadašnjeg izbora, najviše mi se dopao Seiko SNP005P1 (ova starija verzija mi se više dopada od nove), mada se na stranim forumima neki žale i na kvarove.
Prilog 53020
Takođe, u obzir bi možda mogli da dođu i veoma slični SNP041P2, SRL021 a možda i dosta jeftiniji Casio EF-341L-1A.
Prilog 53021
U toku čitanja foruma, naleteo sam na interesantne Bulova satove.
Iako više volim satove sa crnim ciferom, posebno mi se dopalo kako izgleda Bulova Mechanical Automatic 96A111:
Prilog 53022
a zanimljivo izgleda i Bulova 63B139: Bulova Accutron
Od onoga što sam video kod nas, a da je cena pristojna i da se uklapa u moje viđenje poslovnog i malo grubljeg sata, tu je i Jacques Lemans Liverpool Titan 1-1703. Sat iznenađujuće dobro izgleda na ruci, ali mi se nije dopao osećaj: neočekivano je lagan za sat tih dimenzija, a kaiš deluje dosta slabo.
Prilog 53023
Ne žurim i imam vremena da na miru izaberem ono što mi se dopada (i uživam u traženju :) ). Shvatio sam da su cene preko bare mnogo niže, pa i to postoji kao opcija.
Ovo što sam predstavio (Seiko, Bulova, Jacques Lemans) je samo pokazatelj tipa satova koji bi mogao da dođe u ozbir. Ipak, otvoren sam za nove ideje. Voleo bih da dobijem neki komentar, a možda i predlog nekog drugog mogućeg rešenja.
Veliki pozdrav.
-
Re: Poslovni sat - komentari dobrodošli
Bulova i Jacques Lemans su mi favoriti, a onda lista ide od Edificea do Swatcha. Eventualno Hanowa Legend, mada mu je cifer je malo prenatrpan za poslovni sat.
-
Meni je Jacques Lemans zadnji na listi od ponudjenih. Ja bi od ovih modela uzeo casia, pouzdan dobar sat, sa kojim na forumu niko nije imao losa iskustva. Seiko kinetic , meni se taj mehanizam previse ne svidja, mada nije los, ali uvek bi uzeo obican kvarc. Moja preporuka ti je da pogledas i Citzen Eco-drive modele.
-
Jeste da nema puno detalja ali svakako je bas poslovni ma da i ne mora da bude...doduse jeste moja zelja ali evo baci pogled
. http://professionalwatches.com/uploa...x374-16648.jpg
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Očigledno ću morati da obratim pažnju i na Tissot. Meni se dopada kako izgleda i ovaj, ali je verovatno prevelik za moju ruku... moram da probam:
Prilog 53029
Negde sam pročitao da kada crvrčak ljubimac proviri iz kutijice u kojoj ga čuvaju, on se obično uplaši velikog sveta i pobegne nazad u kutiju.
Eto, meni se sada čini da se otvara čitav jedan novi svet. Lepo ga je istraživati, a još je lepše sa vremena na vreme se počastiti finom igračkom.
Nastavljam da čitam i probam.
Svaki savet je i dalje dobrodošao.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Dobro dosao!
Sta mislis o ovom Citizen BL8000-54L? Dijametar odgovara, kada mu stavis kozni kais (vec za 1000 i kusur dinara imas solidne kaiseve) dobice na eleganciji.
Evo otprilike kako bi to izgledalo:
Prilog 53030
Ovaj Candino C4387/5 je svajcarac, ima safirno staklo i rekao bih da se uklapa u tvoje zahteve.
Casio BEM-506L-1A je prilicno jeftinija varijanta.
I jedan predlog ( Citizen BL5251-03L) koji je nesto sportskiji od tvojih zahteva ali mislim da ipak uz kosulju ili cak neko odelo moze da prodje za poslovnu varijantu.
Sat je titanijumski, ima safirno staklo (na jednom mestu sam nasao podatak da ta verzija 5251 ima, safir, a da 5250 nema) i eko drajv mehanizam... po meni sjajan sat.
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Ovo su moji favoriti a prema tvom opisu....Victorinox Officer's chrono koji je sada na jako dobrom popustu u Jomashopu i Tissot Couturier imas vise varijanti kod Berica ali i online.Oba su kvarc.Imas ih jako lepo opisane na sajtovima proizvodjaca.
Prilog 53031Prilog 53032
-
Ovaj Tissot sto je Zmaj postavio je i meni favorit.
Na drugom mestu bi bio Candino, sto je anbeast postavio.
-
Srecan praznik,pre svega.
Iskreno,najvise ti daje Casio Edifice koji si predstavio.Cena mu je smesna a izgled zaista predobar.A pouzdan je jako.
Tissot Visodate ti je isto extra dress sat samo sto su kod nas njegove cene dosta vece nego u inostranstvu.Ako se ne varam oko 60.000 din u Identicu.
Takodje,Candino kojeg ti je preporucio anbeast preporucujem ti i ja.On je moja zelja,inace. :) Prelep Candino a u njemu je pouzdan Ronda kvarc mehanizam.
Mogao bi da obratis paznju i na Roamer satove.Imaju zaista divne modele.
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Bravo Zenith, dobro si se setio za Roamer.
Ova dva modela su odlicna, cena je oko 36000 din.
Prilog 53033Prilog 53034
-
Ovaj Tissot ima moj prijatelj u zivo je jos lepsi sat je strava mnogo je lep !!!
Citat:
milan zmaj kaže:
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozdrav Mr D i dobrodosao na Forum! :)
Vec si dobio puno dobrih predloga, pa bih ja jos dodao svoj stav o poslovnom satu - mislim da hronografi nisu bas najbolje resenje jer su to sportski satovi. Pre bih isao na elegantniju varijantu, bez mnogo detalja i u tom slucaju bi mi favorit bio Tossot Vosodate.
Ali, posto kazes da bi zeleo neki malo "nabudzeniji", onda bih isao na neku varijantu sa kalendarom, jer je to zgodna i prakticna komplikacija za posao, za razliku od hronografa (doduse, zavisi i od posla :D) pa bih na prvo mesto stavio onaj Citizen koji je anbeast preporucio, Citizen BL8000-54L, .
I Candino koji je anbeast preporucio je isto odlicno resenje, a dopada mi se i ona Bulova koju si sam predlozio, s tim sto ovaj sat postojio i u varijani s crnim ciferom (Bulova 96A106), posto ti se vise svidja:
http://ecx.images-amazon.com/images/I/41HTaOojIUL.jpg
Takodje, mozes da pogledas neki od Orient satova sa ovog sajta: http://www.orientuhren.de/index.php?osCsid=2212mhle1006595vkhse4i5u43
Npr. ovaj: *NEW* Automatic Power Reseve "GMT" + Box FDJ02002B - Power Reserve - www.orientuhren.de
Prilog 53040
ili ovaj, mada je za moj ukus sa previse detalja: *NEW* Automatic Power Reserve "Classic" CDH01002B - Power Reserve - www.orientuhren.de
Prilog 53041
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Ne mogu da se setim koji član je napisao da ga Orient logo podseća na vrstu logotipa koji se upotrebljava u duvanskoj industriji, ali od tad ne mogu da smislim Orient satove. Potpuno su mi odbojni.
Moj predlog bi bio jedan elegantan Junghans
Prilog 53043
Junghans Diplomat Chronoscope 041/488300, Junghans Watch for Men
-
Dobrodosao na forum. Pa za te pare ima dosta toga u ponudi, seiko diver satovi, gore je navedeno dosta drugihproizvodjaca.. Ja licno ne bih uzimao u razmatranje swatch, jack leman itd. Probaj citizen eco drive npr. nighthowk.
Oprastajte na greskama u pisanju pisem sa mobilnog pa mi to pravi male probleme:-) pa skracujem.
-
Meni je Tissot Visodate prelep sat, sto ga vise gledam vise mi se svidja.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Meni je za te novce ovo sasvim OK izbor....Candino Classic C4458/2
Prilog 53118
-
Cuveni offtopic majstor ponovo u akciji:
Gde ima da se kupi ovaj Bulova Mechanical Automatic 96A111 iz prvog post-a, i koliko to otprilike kosta?
Svidja mi se kako izgleda.
Na temu, po obicaju, necu replicirati jer nemam pojma.
-
6 Priloženi(h) fajl(ova)
Ljudi,
Hvala vam mnogo na komentarima i predlozima!
Odgovori su prevazišli moja očekivanja.
Nakon analize (najviše vizuelne) svih ideja, i istraživanja po internetu, ovo bi bila neka moja uža lista.
Junghans Diplomat Chronoscope 041/488300
Prilog 53367
Sat zaista izgleda odlično - zaljubio sam se na prvi pogled.
Tissot Visodate
Prilog 53368
Ima i drugih Tissot-a koji odgovaraju, ali su dosta skuplji...
Candino Casual C4387/5
Prilog 53369
Casio BEM-506L-1A
Prilog 53370
Seiko SNP005P1
Prilog 53371
i poslednja ali ne i najmanje bitna Bulova Mechanical Automatic 96A111
Prilog 53372
Sada je glavno pitanje gde ovi satovi mogu da se vide, dodirnu, probaju ( pomirišu :) ).
Idealno bi bilo kada bi mogao da odem u jednu dobru radnju, i izaberem... ali se bojim da Junghans, Tissot i Bulovu uopšte ne mogu da nađem u BG.
PS: Često idem do Norveške. Da li neko zna da li u Oslu postoji dobro opremljena radnja? Norveška nije neka zemlja za šoping (čak ni sa tax free), ali jeste dobra za probanje ;)
-
Citat:
BobanMax kaže:
Cuveni offtopic majstor ponovo u akciji:
Gde ima da se kupi ovaj Bulova Mechanical Automatic 96A111 iz prvog post-a, i koliko to otprilike kosta?
Najjeftiniji je Amazon, a prodaje se u skoro svim okolnim zemljama ali dosta skuplje:
Bulova Men's 96A111 Automatic Strap Silver White Dial Watch: Watches: Amazon.com
-
Candino mozes da probas u BPM-u, Seiko Premier kod Vitanov-a, Casio verovatno na vise mesta, a Tissot Visodate su do nedavno imali u Identicu, ne znam da li ga trenutno imaju, ali je vrlo moguce.
P.S. Nemoj bas previse da ih mirises pomislice prodavci/prodavacice svasta... :D
-
Poljot International рецимо.Ја баш волим сатове са римским бројевима
Novi satovi - Svet Satova
-
Hvala na predlogu.
Lep sat, ali prevelik za moju ruku.
-
Ја сам њиме одушевљен.Купио сам два ове године,па ћу за овај мало сачекати да се прикупе новци.Што се величине тиче,наспрам моје руке он је доња граница
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Probao sam nekoliko satova, među kojima i ovaj koji mi se vizuelno baš dopao:
Prilog 54652
Famous T0636371605700 Tradition Mens Black Quartz Classic Watch Sale at ELuxuryWatchesOutlet.Com | tissot watches prices india men
Da li je ovo sat za preporuku, i da li se može verovati ovom sajtu?
-
Sat je bonbona,uzimaj ga,i ja imam tissot i prezadovoljan sam.
-
Izvinjavam se za ovu savrseno nekorisnu poruku, ali, da li je neko primetio da sat ima ''Evil face''? :D Podbrojcanici na 2h i na 10h su kao oci, kazaljke kao obrve, podbrojcanik na 6h kao nos i skala kalendara kao usta sa donjim redom ostrih zuba. Ja ovo ne bih uzimao, zamisli da prosapuce: Helloo... :lol:
-
Haha, isto sam pomislio kad sam video sliku. :)
Pa reko, koji sam klipan, to samo ja mogu da vidim na satu.
Dobro je da nisam jedini. :)
-
Zavisi kada gledaš.
Takvu facu ima u 10h i 10 (ili u 10 to 2h)... ali zato u 20 do 4h izgleda kao veseli brkonja.
Neki drugi komentar vezano za kupovinu ovog sata, ili iskustvo sa ovim sajtom?
-
Citat:
Mr D kaže:
Jeste sat za preporuku!Izgleda prelepo.Ima taj vintage look.
Mehanizam mu je G15.561.Sasvim solidan kvarcni mehanizam sa kojim neces imati nikakvih problema.
Za fine pare dobijas respektabila Swiss made brend,safirno staklo,pouzdan kvarc i prelep sat.
Inace,ovaj sajt predstvalja pravo blago za ljubitelja Tissot-a,gde ja svakako spadam. :) Bas sa uzivanjem pretrazujem sajt.Imaju skroz korektne cene!
Samo ne znam da li je pouzdan sajt,ali verovatno jeste.
-
U vezi sajta ti new mogu pomoci. Nisam primetio da je ovde neko imao iskustva sa tim sajtom.
Sto se Tissota tice, ne vidim nijedan razlog protiv. Mehanizam je ETA, iako iz najnize fashionline serije, nikakvih problema neces imati. Krcata je fukcijama. Perpetual kalendar te (bar u ovom veku) lisava potrebe da podesavas datum :) U svetlu one uze liste koju si gore stavio, rekao bih da je ovaj Tissot tu negde. Mislim da se izbor svodi samo na to koliko ti se svidja neki od predloga.
Kod Seika Kinetik ume da bude problema sa kondenzatorima koje koristi umesto baterije, a to moze biti skupo za opravku jer se salju u Japan (koliko ja znam). Verovatno nekoliko godina nece biti nikakvih problema, ali bi posle mogli da nastupe.
Ostaju Casio, Candino , Junghans, Bulova i Tissot (x2).
Casio nema, recimo, safirno staklo, ali je sigurno '''The best bang for the bucks''.
Bulova i Visodate su mehanicki i sa manje funkcija od ostale kvarcne bratije. NE znam sta bih tu rekao. Tissot je mozda nesto bolji izbor.
Candino, Junghans i ovaj ''Evil face'' Tissot - Ne znam sta kucka u Junghansu i Candinu, ali sta god da je u domenu mehanizma sigurno nema problema. (bila ETA, Ronda ili Miyota sve je to manje vise standardno i bez decijih bolesti).
Ukrsti cenu i vizuelnu dopadljivost pa odluci... Mnogo napisah, mozda nisam bas mnogo i rekao, ali tako stoje stvari. Vrlo slicni ''takmicari'' u svakom pogledu....
-
Candino koristi Ronda mehanizme. :)
-
Ma da, ali koja je ovde konkretno...mada to nije ni toliko bitno po mom misljenju...
-
Nek' uzme covek ovog Tissot-a.Prelep je. :)
Gotivim Candino jako,ali ne mogu ni da pridju Tissot-u kao brendu.
-
Ako mislis na Candino Casual C4387/5, u njemu je Ronda 7004.N.
Zasto ne mogu da pridju Tissotu?
To je ono o cemu smo pisali xxx puta, ne mogu se porediti brendovi, vec samo pojedinacni modeli.
-
-
Tissot Visodate je moj favorit... poslovni sat bez premca :)
-
Citat:
Zenith kaže:
ne mogu ni da pridju Tissot-u kao brendu.
U ovom cenovnom rangu,do nekih 300e Candino daje više. (govorim o kvarcnim modelima koji su u ponudi u BPM-u)
Cela C44xx serija sa Rondom 5040D je daleko bolja kupovina od PRC200 serije. Tissot dobrim delom naplaćuje svoje ime.
-
Nazalost,ne dobrim delom vec 80-85% Tissot naplacuje svoje ime....Ali sta cu kad volim taj brend. :)
O Candinu zaista mislim sve naj,kao i o celokupnoj Festina grupaciji.
Edit-Ovaj sajt na prethodnoj stranici zaista ima jako korektne cene Tissot modela.Steta sto niko nije imao iskustva sa njim,pa ne znamo da li je pouzdan.
-
6 Priloženi(h) fajl(ova)
Na kraju krajeva, od satova koje sam uspeo da probam pre neki dan u inostranstvu, vizuelno mi se najviše dopao Tissot T0636371605700:
Prilog 54996Prilog 54997Prilog 54998
Pored toga, na slikama mi se svideo i Tissot T0636171605700,koji nisam video uživo:
Prilog 54999Prilog 55000Prilog 55001
Ne znam da li negde u BG mogu da na istom mestu vidim i jedan i drugi, pa da odlučim.
Satovi su istih dimenzija, i na prvi pogled istog kvaliteta.
Nažalost, niko na forumu nema iskustva sa sajtom eluxurywatchesoutlet.com
Očigledno je da taj sajt ima odlične cene Tissot satova, ali mi se ne dopada što nisu ovlašćeni diler, nemaju adresu firme, email im je na Yahoo-u. Da li postoji neki drugi način da se proveri reputacija sajta?
-
Stvarno ne znam sta da ti kazem za taj sajt.Preskoci ga ako nisi siguran.
Ali da imaju jako dobre cene Tissot satova-imaju...