re: Kupovina satova preko Amazona
Citat:
alonzo kaže:
Pa ovako -> jedan sat bih uzeo i prodao...a drugi bih uzeo za mene.
Napisite mi koji su dobri brandovi, pa cu pokusati da ih pronadjem preko amazona.
Citat:
alonzo kaže:
O satovima znam jako malo - zato sam i ovde, posto se vi razumete u sve to.
cekaj, cekaj... ako sam dobro razumeo, ti o satovima ne znas nista, ali bi da zaradis koju kintu ("sto skuplji sat sa vecim popustom, to veca zarada" fazon?) tako sto cemo ti mi reci koji sat da kupis da bi ga ti sto bolje preprodao?
Ako hoces skupe satove juri prave brendove Iwc, Rolex, Zenit, JLC..... batali stotine dijamanata za 500 dolara....I polako prelistaj forum, imas podforum za svajcarce oni su dosta skupi i kvalitetni pa ces naci nesto...
| List Price: |
$6,300.00 |
| Price: |
$577.50 FREE One-Day Shipping & Free Returns. Details |
| You Save: |
$5,722.50 (91%) |
Ovo pod hitno mora u smesne oglase:lol:
VLADANE P... jesi ti bio u tim Amerikama pa tako pricas. Tamo to tako ide, ti bre bas nista ne znas :rolleyes:
1 Priloženi(h) fajl(ova)
[ot]
a ja sam upravo kod doticnog proizvodjaca nasao jedan za onu temu o najruznijim satovima!
Prilog 46331
i ovaj je na popustu! :lol:
| List Price: |
$7,990.00 |
| Price: |
$445.50 |
| You Save: |
$7,544.50 (94%) |
|
|
[/ot]
Kod satova je to obično fora za uzimanje para, a 'brenovi' kod kojih se može dobiti popust od 70% su obično kineski satovi sa tzv. crne liste. U pitanju su prevaranti koji naprave neke nabudžene modele, pa ih prvo valjaju za 1000$, da bi onda supstili cenu na npr. 200-300$, iako njihove kante ne vrede ni 20$. Lakša varijanta ove prevare je da odmah počnu od nižih cena, ali navedu da je popust čak 70-80%, iako satovi nikada nisu toliko ni koštali.
Evo šta je o tome napisao Vladas:
Citat:
vladas kaže:
Samo da objasnim ono sto je i jole777 vec pomenuo:
Mnoge firme sa crne liste drze jako visoke preporucene maloprodajne cene (cesto pominjane kao MSRP). Ali za razliku od zaista skupih brendova koji cenu spustaju 5, 10 ili 20% (retko nize, mada se naravno desava), ove firme spustaju cene za "neverovatnih" 70-80-90%. Najcesce su pravljeni u Kini, od najjeftinijih kineskih mehanizama, imena im cesto podsecaju na imena poznatih firmi, ali same te kompanije nemaju nikakvu istoriju iza sebe niti u proizvodnji koriste prestizne materijale, mehanizme ili tehnologije, da bi opravdali inicijalno visoku cenu.
Sto se tice zapada - verujem da ni tamo ne postoji zakon koji nekoj firmi zabranjuje da postavlja cene visoko (pa da iste "skupe" satove naknadno prodaje jeftino).
Takodje zelim da skrenem paznju da postoje firme koje "na prvu loptu" nisu poznate sirem auditorijumu, koje skupo prodaju svoje satove (doduse skoro ni cent ne skidaju cene, pa su opet rasprodati mesecima u napred), koje imaju cime da se podice. Takve su da spomenem samo neke: Sinn, Damasko, Arhimede, Stowa...
Ovu temu obavezno treba pročitati: http://www.svetsatova.com/forum/f128...tova-1107.html
Sa ogromnim popustima se mogu naći samo kante, a pravi satovi ne.
Pregledaj one brendove koje sam ti rekao , pa ako naletis na ovolike popuste javi :) I vi ne napadajte decka mozda voli dijamante:)
Inace,u USA su tenutno zaista ogromni popusti na sve i svasta zbog Dana zahvalnosti.
Edit:400-ti post. :D
Citat:
Serb kaže:
Pregledaj one brendove koje sam ti rekao , pa ako naletis na ovolike popuste javi :) I vi ne napadajte decka mozda voli dijamante:)
Ne znam šta voli, ali naveo je da hoće da jedan kupi za sebe, a drugi da proda. Trgovina jeste legitimna aktivnost, pa sam zato i stavio link na onu temu o promocijama i akcijama ako nešto znači, jer ne umem da pomognem na drugi način. S druge strane, onoliki popust je siguran znak da je u pitanju običan lopovluk.