-
Kupovina satova preko Amazona
Pozdrav
Znam da ne volite otvaranje novih tema, ali nisam znao na koji topik da postavim par pitanja. :D
Kupujem stvari preko amazona i sada je dosao red i na sat. Posto ne znam koji je najbolji forum u Srbiji, vas sam prve pronasao, pa bih Vas zamolio da mi pomognete pri kupovini sata.
Kupio bih sat izmedju 500 i 1000$ i vec nekoliko dana citam o mnogim brandovima, ali one koje ja zelim - to cu moci tek za nekoliko godina...sada bih uzeo neki luksuzan sat.
JBW-Just Bling Men's JB-6234-F "Lynx" Black and White Diamond Ion Plated Mother-Of-Pearl Stainless Steel Watch: Watches: Amazon.com
Iskren da budem -> jurim sto skuplji sat, sa sto vecim popustom, pa sam naleteo na just bling...da li je ovo fake diamond ili ne?
Preporucite mi neke modele, slobodno mozete koristiti amazon...a ako imate bolja resenja -> tu sam.
Hvala unapred svima. Ima li neko Rolex da prodaje, nov naravno...do 1000$...ili Patek Philippe? :D
-
re: Kupovina satova preko Amazona
Samo da se razumemo radi daljih (eventualnih) saveta.Ovaj sat što si postavio-Tebi se to sviđa?
Mislim,da li je jedini kriterijum ''što veća vrednost za što manje pare'' ili je i izgled bitan?
-
Ma imas i VC i JLC za 1000$. :D Ali ako se doda jos jedna ili dve nule. :)
Pozdrav i dobro nam dosao na forum.
Mi smo verovatno najbolji forum o satovima na ovom prostoru.
Pre svega moram da te pitam jesi li svestan cinjenice da ces dati fine parice za sat a da ga prethodno neces videti uzivo? :)
A inace taj sat koji si naveo ja bih zaobisao i to u sirokom luku.
-
Citat:
alonzo kaže:
Pozdrav
Iskren da budem -> jurim sto skuplji sat, sa sto vecim popustom, pa sam naleteo na just bling...da li je ovo fake diamond ili ne?
Imam ja seiko, cenim ga 5000$, al evo dacu ga tebi za 150...
:banghead:
Moram da priznam da uopste ne kapiram sta si hteo reci ovim delom posta. Zbog cega juris, da bi mogao reci da sat kosta koliko kosta bez popusta, ili mislis da si tu razliku zaradio?
Ja bih za ovaj sa linka dao 577 dinara...ustvari ne bih, ne bih znao sta bih sa njim...
-
Hvala na dobrodoslici. :D
Kakva rafalna paljba...
Pa ovako -> jedan sat bih uzeo i prodao...a drugi bih uzeo za mene.
Napisite mi koji su dobri brandovi, pa cu pokusati da ih pronadjem preko amazona.
Meni se npr. svidja ovaj sat -> Invicta Men's 1848 Russian Diver Left Handed Mechanical Skeleton Dial Black Polyurethane Watch: Watches: Amazon.com
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
:rolleyes:Prilog 46321Daj bre, ovo je ozbiljan forum o satovima, ta ponuda je za "smešne oglase"....Nadam se da si mlad, pa ti je oprošteno....
-
Ma dobro ljudi o ukusima se ne raspravlja... Mislim da ovim postom koji je napisao, hoce da kaze da bi voleo da ulovi sat koji mnogo kosta bez obzira na marku, a da pritom dobije nenormalno dobar popust. Mozda su mu motivi da zaradi koji dinar.
-
Ja inace kupujem stvari preko amazona...tako da sam navikao da kupim - a ne vidim uzivo. :D
O satovima znam jako malo - zato sam i ovde, posto se vi razumete u sve to.
-
Imaš ovde na forumu teme tipa.preporuka za sat do xxx evra,pa pogledaj malo.
Niko ne prodaje nešto što vredi 1200 dolara za 200 dolara.
Kad vidiš takav oglas to obično znači da ta stvar ne vredi ni 150 dolara.
-
Nije tacno. Imas akcije, imas clearing na kraju godine ili u toku, sve zavisi od nove serije ili slicno.
Ovo se odnosi na sve, pa verovatno i na satove.
Trenutno je black friday u Usa, pa je sve na popustu...imao si tv od 42'' za 200 dolara...
-
Citat:
alonzo kaže:
Pa ovako -> jedan sat bih uzeo i prodao...a drugi bih uzeo za mene.
Napisite mi koji su dobri brandovi, pa cu pokusati da ih pronadjem preko amazona.
Citat:
alonzo kaže:
O satovima znam jako malo - zato sam i ovde, posto se vi razumete u sve to.
cekaj, cekaj... ako sam dobro razumeo, ti o satovima ne znas nista, ali bi da zaradis koju kintu ("sto skuplji sat sa vecim popustom, to veca zarada" fazon?) tako sto cemo ti mi reci koji sat da kupis da bi ga ti sto bolje preprodao?
-
Ako hoces skupe satove juri prave brendove Iwc, Rolex, Zenit, JLC..... batali stotine dijamanata za 500 dolara....I polako prelistaj forum, imas podforum za svajcarce oni su dosta skupi i kvalitetni pa ces naci nesto...
-
| List Price: |
$6,300.00 |
| Price: |
$577.50 FREE One-Day Shipping & Free Returns. Details |
| You Save: |
$5,722.50 (91%) |
Ovo pod hitno mora u smesne oglase:lol:
-
VLADANE P... jesi ti bio u tim Amerikama pa tako pricas. Tamo to tako ide, ti bre bas nista ne znas :rolleyes:
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
[ot]
a ja sam upravo kod doticnog proizvodjaca nasao jedan za onu temu o najruznijim satovima!
Prilog 46331
i ovaj je na popustu! :lol:
$7,990.00 |
$445.50 |
$7,544.50 (94%) |
|
|
[/ot]
-
Kod satova je to obično fora za uzimanje para, a 'brenovi' kod kojih se može dobiti popust od 70% su obično kineski satovi sa tzv. crne liste. U pitanju su prevaranti koji naprave neke nabudžene modele, pa ih prvo valjaju za 1000$, da bi onda supstili cenu na npr. 200-300$, iako njihove kante ne vrede ni 20$. Lakša varijanta ove prevare je da odmah počnu od nižih cena, ali navedu da je popust čak 70-80%, iako satovi nikada nisu toliko ni koštali.
Evo šta je o tome napisao Vladas:
Citat:
vladas kaže:
Samo da objasnim ono sto je i jole777 vec pomenuo:
Mnoge firme sa crne liste drze jako visoke preporucene maloprodajne cene (cesto pominjane kao MSRP). Ali za razliku od zaista skupih brendova koji cenu spustaju 5, 10 ili 20% (retko nize, mada se naravno desava), ove firme spustaju cene za "neverovatnih" 70-80-90%. Najcesce su pravljeni u Kini, od najjeftinijih kineskih mehanizama, imena im cesto podsecaju na imena poznatih firmi, ali same te kompanije nemaju nikakvu istoriju iza sebe niti u proizvodnji koriste prestizne materijale, mehanizme ili tehnologije, da bi opravdali inicijalno visoku cenu.
Sto se tice zapada - verujem da ni tamo ne postoji zakon koji nekoj firmi zabranjuje da postavlja cene visoko (pa da iste "skupe" satove naknadno prodaje jeftino).
Takodje zelim da skrenem paznju da postoje firme koje "na prvu loptu" nisu poznate sirem auditorijumu, koje skupo prodaju svoje satove (doduse skoro ni cent ne skidaju cene, pa su opet rasprodati mesecima u napred), koje imaju cime da se podice. Takve su da spomenem samo neke: Sinn, Damasko, Arhimede, Stowa...
Ovu temu obavezno treba pročitati: http://www.svetsatova.com/forum/f128...tova-1107.html
Sa ogromnim popustima se mogu naći samo kante, a pravi satovi ne.
-
-
Pregledaj one brendove koje sam ti rekao , pa ako naletis na ovolike popuste javi :) I vi ne napadajte decka mozda voli dijamante:)
-
Inace,u USA su tenutno zaista ogromni popusti na sve i svasta zbog Dana zahvalnosti.
Edit:400-ti post. :D
-
Citat:
Serb kaže:
Pregledaj one brendove koje sam ti rekao , pa ako naletis na ovolike popuste javi :) I vi ne napadajte decka mozda voli dijamante:)
Ne znam šta voli, ali naveo je da hoće da jedan kupi za sebe, a drugi da proda. Trgovina jeste legitimna aktivnost, pa sam zato i stavio link na onu temu o promocijama i akcijama ako nešto znači, jer ne umem da pomognem na drugi način. S druge strane, onoliki popust je siguran znak da je u pitanju običan lopovluk.
-
Neso vidis da sam ti dao lajk, mislim da treba dati coveku smernice kao sto si ih ti dao, bez obzira da li hoce da preproda , kupi sebi, ili da pokloni:)
-
Pozdrav alonzo i dobrodošao na forum. Ostali forumaši su rekli svoje, moram i ja da se uključim kao čovek koji je dolazio u susret sa dijamantima... ne želim da te odvraćam, tvoje je pravo da kupiš šta god da ti se svidi ali, zašto baš sat u ovoj kombinaciji sa dijamantima? Sem trenutne "vrednosti" jer eto imaju taj modni bum u USA, crni dijamanti praktično nemaju nikakvu posebnu vrednost kakvu uživaju drugi dijamanti u prirodnim bojama. Moja konstatacija pod rednim brojem dva je: ja nešto ne verujem da su ovi "beli" dijamanti GIA sertifikovani, a i sam znaš ako živiš u USA da je GIA sertifikat ipak jedini kredibilan. Da li daju neki sertifikat, koji je clarity grade? Recimo Tag Heuer UVEK ugrađuje, VS-Top Wesselton(G). Po opisu vidim da je tu 1,50ct tdw, s tim što kako mi se čini po slici, 1ct su crni dijamanti a samo .50 ili pola karata su prozirni... + uz to što je u pitanju kvarcni mehanizam, ja lično ne vidim tu neki good bang for you buck. To je samo moje mišljenje. A propo clearinga satova, najbolji clearing koji sam ja video je bio baš Tag Heuer Carrera Day-Date Calibre 16, sa $3400 na $2400, i to sam zato što je bio jedan od tih velikih praznika, možda postoji bolje, stvarno ne bih znao.
-
Re: Kupovina satova preko Amazona
Hvala Pedja, pogledacu ovo oko dijamanata. Ne zivim u Usa, ali sam bio nekoliko puta i idem za nekoliko meseci opet...Btw...uopste se nije radilo o tome da jurim satove sa dijamantima, vec da uzmem neki dobar sat preko popusta.
Na kraju mi niste dali konkretne predloge - koji sat da uzmem za sebe. JLC, Rolex i IWC ne mogu da nadjem za 1000 $.
Pogledacu sada ove linkove koje ste mi poslali, mozda tu nadjem nesto interesantno.
-
Jel' možeš da radiš PayPal, CONUS kad si tamo? Pitam zbog eventualne online kupovine i shippinga negde unutar USA. Limit ti je 1000$? U tom rangu je bilo dobrih korišćenih satova iz višeg srednjeg ranga na WUS-u, naravno ako te zanimaju korišćeni satovi? Naravno nicu JLC, Rolex ili IWC ali su fini, neki dolaze u full paketu, mint stanje. Možda Ebay? Ako imaš social security pravac u neku banku, otvori račun tamo, tako je sve mnogo lakše i bolje. Je l' voliš automatike ili kvarcne? Za hiljadu zelembaća možeš da pazariš Oris automatike, Hamilton, Mido, Tissot čak i neke jeftinije Longines modele... naravno prvo idi kod njihovih AD-a, pogledaj modele, neka ti quote-uju cene i onda idi u bilo koji reputable store za koje znaš da prodaju 100% genuine, sigurno ćeš da dobiješ nižu cenu. Ja sam čak i u Costco-u viđao neke Omege, cene su bile više nego dobre, nego ja tad i nisam znao ništa o satovima, tako da ono... not interested. Nadam se da sam ti pomogao.
-
Za 1000 dolara , bez popusta a tesko da ces naci i sa popustom, top klasu ne mozes da kupis, mozda neke starije modele .... Za te pare gledaj Longines, Hamilton, Mido , Certinu, Seika....
I posto si nov, moras da nam kazes , hoces li mehanicki sat ili kvarc, sportski, elgantan...itd jedino tako mozemo da ti pomognemo....
-
Evo i Serb je odgovorio... samo tu ima jedna caka, Certine ne može da gleda jer se ne prodaju u Amerikama, Swatch grupa ima neka svoja "pravila" :blink: oko portofolia proizvoda, tržišta na koja idu ti proizvodi i aktivnostima na istim (tržištima ne proizvodima, oni su da se nose i da se uživa u njima :) ).
P.S. Mislim može da gleda, ali ako mu se neka svidi i reši da je kupi moraće da je uveze.
-
Imam social security...ali narucujem trenutno iz Srbije i stize u Usa ili moze i kod nas - sve zavisi od proizvodjaca. Ali imam i opciju da narucim iz Use i da stigne u Usa. :D
Ne bih polovne...elegantan sat trazim. Sve ostalo mi i nije toliko bitno - da li je automatik ili kvarcni...
Ok, pogledacu te brandove sto ste mi sada napisali...kapiram ja da za 1k dolara ne mogu nista spektakularno da uradim, ali bih za pocetak uzeo neki normalan sat.
Kakvo misljenje imate o Invicta satovima?
-
Uff druze za 1000 dolara ne uzimas normalan sat uzimas azdaju od sata:) Samo mi reci da li hoces swiss sat ili dolaze u obzir nemci ,japanci.....
Ja nemam dobro misljenje o invicta satovima, par kolega je ukazalo na nedostatke. Drzi se ti ovih brendova sa tradicijom:)
-
Dobro je, ti si znači domaći tamo. :) Ja nisam imao dodira sa Invicta satovima da budem iskren, možda je neko od forumaša posedovao/poseduje neki ili ima saznanja.
Sigurno imaš dobrih satova za taj novac... pogledaj sve ove brendove koje smo naveli, a ako se bilo kod od nas seti još nekog brenda, mi ćemo pisati, o ovim drugim mislim da nema poente, uostalom šta će ti sat kao što je Rolex? Sve i da ga nađeš za hiljadu $ to opet nije dobar dil, kad mu i osnovni servis nije manje od 700$ u USA. Ja sam mog Hamiltona platio manje od 700$ i evo ga, "štrika" svaki dan, Švajcarac je i automatik, i mogu da ga ponesem na bilo koje poslovno okupljanje i da se ne postidim, uostalom i da neko nosi i Patek ko sedi pored mene, to nije bitno jer sam ja moj sat kupio zato što se meni i samo meni svideo... i ja ga nosim svaki dan i uživam u njemu.
-
Evo ti jedan predlog Longines HydroConguest (kvarc) :)
-
Vi znate bolje - da li je svajcarac, nemac ili japanac - nije bitno.
Ja nikako Rolex nisam nasao po toj ceni, ali znam da cu ga kad tad kupiti - tako da se ne opterecujem preterano.
Pa dobro, nije frka -> 500 - 1000 dolara, pa koji sat bude lepse izgledao...
Ok - invicta otpada.
@ Srb
Na amazonu je taj sat oko 1.3k...
Da ne zaboravim, ako je ikako moguce - da bude crne boje...ali 'ajde, ako se nadje neki bas dobar - onda i ne mora...to je to sto se tice tih detalja oko izbora.
-
Evo ti neka moja lista pa mozda ti se svidi nesto:
Nav B-Chrono II black DLC.. - Chronographs - Steinhart Watches odlican sat , odlican mehanizam, DLC kuciste vrhunsko ... Nemac ali u njemu je swiss mehanizam ETA 7750.
Homepage US | Mido US
My New Certina DS Action Diver
i onaj longines koji sam ti malopre predlozio. Eto ovo mi prvo pada na pamet kada je taj budzet u pitanju. ja bi ih sve kupio da imam kintu , i kvalitet ovih satova je odlican. Sad odoh da spavam ne vidim na oci pa ako budes imao jos neka pitanja slobodno pitaj:)
p.s
Longines Hydro je oko 1000 evra, izvini ja sve gledam kroz evre pa sam zanemario da ti je budzet u dolarima:)
-
Hvala puno. Pogledacu sutra detaljno tvoje predloge i linkove, posto sada gledam Lakerse. :D
-
Citat:
sima hrabri kaže:
[ot]
a ja sam upravo kod doticnog proizvodjaca nasao jedan za onu temu o najruznijim satovima!
Prilog 46331
i ovaj je na popustu! :lol:
$7,990.00 |
$445.50 |
$7,544.50 (94%) |
|
|
[/ot]
houli fak!!!! xD
-
-
Kakav je Khaki Field ko lutka :drool:
-
-
Ovi predlozi koje ti je 23jew dao su odlicni, sa tim satovima nema greske:)
-
Ok. Def. cu se odluciti za neki od tih preporucenih brendova. Hvala jos jednom, svima onima koji su pomogli...:D
Btw...i ovaj Khaki vam je na popustu, 500 $ manja cena...
-
Ja evo godinu ipo porucujem sa amazona satove (namijenjene za prodaju) i nikad nisam imao problema. Ne vidim sat nijedan uzivo ali isfiltriram na amazonu sta hocu koji su je po review-ima naj pokazali i porucujem. To su uglavnom Seiko, casio, nautika, invicta, citizen, fossil, sturhling o. i par modela sam radio od tissot-a. Nema veze pay pal sa tim placas preko vise ili mastera i forfardujes posiljke.... Sve preporuke za amazon