1 Priloženi(h) fajl(ova)
Koji je ovo sat? molim za pomoc....
Negde sam, na netu, naisao na sliku sata koji mi se jako dopao (na prvi pogled) a na zalost nisam neki strucnjak i ne mogu da provalim o kom satu - tacnom modelu, pa cak ni proizvodjacu se radi nadam se da sam se obratio na pravo mesto i da cete mi pomoci...
radi se o satu sa sledece slike:
Prilog 9274
Mislim da se radi o satu Jacques Lemans (tako mi se cini mada nisam siguran).
Ako neko moze da mi kaze o kom se tacno satu radi, koja je tacno marka u pitanju i model ???
I naravno da li moze da se nadnje kod nas i po kojoj ceni...?
Bilo sta sto znate o njemu bio bih vam jako zahvalan da to podelite samnom, jer iz ovog ugla mi sat extra izgleda, kad bih znao koji je tacno model mogao bih, nadam se, da vidim jasnije slike i malo detaljnije da se raspitam o kakvom se satu i mehanizmu radi...
zainteresovan sam za kupovinu istog pa se nadam da cete mi izaci u sesret kao i uvek do sad..
Citao sam teme gde ste iz filmova, sa slika provaljali koje satove nose poznate licnosti, tako da se nadam da vam ni ovo nece biti neki veliki izazov...
nadam se da nije preskup :cray:
Pozdrav svim korisnicima ovog extra foruma !!! :ciao:
Re: Koji je ovo sat? molim za pomoc....
I ja mislim da je Jacques Lemans
Ako hoćeš da se zanimaš...
jacques lemans watches - Google Search
Evo druze sad sam prcesljao ceo ovaj link sto si mi poslao i dalje nista nemogu da nadjem nista, mozda mi je slucajno promakao, probacu opet pretragu al mislim da ga nema tu :(
ako neko nesto zna, molim da pomogne :(
Nije Jacques Lemans već Jaeger-LeCoultre Duometre a Chronographe. Više informacija o ovom modelu možeš pronaći na priloženom linku...
Jaeger-LeCoultre - Watches - Duomètre à Chronographe
Distributer Jaeger-LeCoultre satova za područje Srbije je Identico i pretpostavljam da bi oni mogli da ga naruče ukoliko možeš da si priuštiš ovaj model. Cena za model od platine, koji je na slici koju si postavio, je preko 30000€.
Pozdrav
^
svaka cast Dragon, vidi se ko zna i ume.....:big_boss:
pretpostavljam da ce sudaru ovo biti velika cena (voleo bih da gresim) i predlazem da se upustimo u potragu, mozda i malo takmicenje, da se pronadje sat najslicniji (vizuelno) ovom Jaeger-u po sto povoljnijoj ceni.
moze?
Moj savet je da se pogleda sat sa hronograf mehanizmom. Ukoliko se bude tražio sat koji je vizuelno sličan ovom JLC-u, verovatno da će morati da se gleda neki model sa 2 ili više mehanizma (kao što to imaju neki Nautica, Sector, Fossil satovi) što nikako ne preporučujem.
A za one koji žele da pročitaju malo više o JLC Duometre modelu, neka pogledaju sledeće linkove...
JLC Duometre by WristLounge
Jaegere-LeCoultre, Duometre a Chronographe by WatchObserver
link
http://www.youtube.com/watch?v=-feRLuZHHH4
To si u pravu, kupovina modne marke, pa jos sa dva po pravilu losa mehanizma, bila bi samo bacanje novca.
Nisam stigao pre da pregledam forum, sad kad sam otvorio da vidim ima li novih odgovora imao sam sta i da vidim, mnogo hvala na brzini i pomoci svima narucito d1d i dragon-u koji je kako vidim apsolutni kralj u svetu satova svaka cast na brzini i znanju masjore !!!:adore:
Hvala d1d na predlogu voleo bih i ja da neko da predloge i komentare....
Molim da mi neko objasni sta znaci to Chronographe ?- naisao sam to u mnogo tema da ljudi traze chronographe satove - ja sam mislio da je sat sam po sebi chronograph (merac vremana u bukvalnom prevodu) pa ako moze malo detaljnije objasnjene jer mi nije jasan bas taj pojam
"Moj savet je da se pogleda sat sa hronograf mehanizmom"--?? sta bi to znacilo tacno..
sta da kazem hvala jos jednom, jako ste me obradovali odgovorima i vasoj posvecenosti (dragon i d1d) :congrats:
Ne verujem da je modna marka posto taj sat kosta par hiljada eura:) mozda i desetina hiljada . Rekao bih da su dobri ti JLC. U Amerikama ga sigurno mozes naci jeftinije nego ovde, legalno. Ali i tamo je par desetina hiljada zelenih za ovaj model. Chronohraph = stoperica. Pozz kralju.
@nikola0406
hvala care na odgovoru, znaci Chronohraph je sat sa stopericom?
a sto se tice ovog sata moracu ga zaboraviti, a ko zna mozda ga kupim....nekad .... a do tad mogu samo da trazim dalje..
promakla mi je jedna SITNICA na koju mi je lepo ukazao dragon da sat kosta 30000e a ne 30000 din kako sam ja procitao u prvi mah - otud i moje pitanje da li je to opet neka modna marka u pitanju (jer sam mislio da se o dinarskim vrednostima radi ;))...
Kad sam jos jednom procitao sve postove ponovo i video simbol eura- videh da dalja pitanja o ovom satu nemaju nikakvog smisla...
hvala jos jednom svima.
Ako neko ima nesto da mi predlozi neki zanimljiv satic bio bih zahvlan...