Dali bi neko mogao da mi malo pojasni,
Koja je razlika izmedju mehanizama "ETA Valjoux 7750" i mehanizma koji samo ima oznaku "ETA 7750"?
HVALA
Dali bi neko mogao da mi malo pojasni,
Koja je razlika izmedju mehanizama "ETA Valjoux 7750" i mehanizma koji samo ima oznaku "ETA 7750"?
HVALA
To je koliko znam jedno isto. Valjoux je ime koje je već dugo u vlasništvu ETA-e. U okviru samih ETA/Valjoux mehanizama postoje 3 klase: Elaborated (osnovna, sa prosečnim dnevnim odstupanjem od +-5s, maksimalnim od +-15s), Top (bolja, prosek +-4s, max+-10s) i Chronometer (u okviru COSC specifikacija, max +-5s dnevno).
Misko81 je odgovorio, ali evo ti i ovaj link: http://en.m.wikipedia.org/wiki/Valjoux Pozdrav!
Poslednja ispravka: Vladan Stevanovic (20.4.2011. u 9:40)
Primetio sam narucito kod Fortisa (koji sam i zainteresovan da kupim) da se 7750 Valjoux nalazi u skupljim modelima pa me to buni.
Nema razlike medju mehanizmima obelezenim sa Valjoux i ETA. Naprosto - Valjoux je proizvodio niz mehanizama medju kojima i 7750 a kada ih je ETA preuzela kao kompaniju, pocela je tiho da menja naziv u ETA 7750. Proizvodjaci i ljubitelji satova ih vrlo cesto oznacavaju i dalje kao Valjoux jer je to ime toliko dugo vezano za 7750 da ETA cak nekako zvuci neprirodno.
No time to lose
Razlika je Valjoux zvuci fensije nego samo ETA 7750
hehe salim se isti su![]()
Zvuci i prirodnije i lepse ako se ja pitam. A izgovara se ako se ne varam "Velžu". Inace po meni odlican mehanizam!
Bookmarks sajtovi