evo fotografija
Prilog 81997Prilog 81998Prilog 81999
Printable View
evo fotografija
Prilog 81997Prilog 81998Prilog 81999
Ako mozes tako lagano odvojit taj "krug" od spirale, naravno da ne radi. Slike nisu bas dobre da se vidi osovine, al svejedno sat nemoze da radi ako su ta dva djela odvojena.
Pukla mi je narukvica na ovom modelu, zanima me gde mogu da nadjem istu ili indenticnu ? evo i slike http://www.markensilo.de/bilder/prod...t-F16489-9.jpg
Prva preporuka je da kontaktiras BPM i vidiš da li oni mogu da poruce za tebe originalni kai za taj model.
Druga preporuka je bilo koji kožni kais na koji mozes postaviti originalnu kopcu.
Pozz!
Ahaa, znaci mogu da prebacim ovu moju kopcu na bilo koji drugi kozni, hvala! :adore:
Svakako! Ako ne znas sam, svaki casovnicar ti to moze odraditi.
Zdravo drugari.Pitanje. Omega geneva mehanizam 1012,cupa se kljuc i ne prebacuje datum kako treba.Ima li delova i isplati li se popravljati.
Ovako taj tvoj takozvani krug je balans tocak , drugo akoje sve ispravno moze se i onda odvojiti spirala od osvine , sudeci prema slikama , kod tebe je tako zvani colet previse labav i po svemu sudeci vec pregledan od strane nekog urara koji ga je oslobodio od osvine ali pritom nije stegao da pase na osovinu , mislim da cu se potruditi da napravim jedno slikovto objasnjene kako se menja osvina da se svi koji nisu imali prlike videti kako to izgleda pogledaju
Naravno da se isplati , djelova ima i 1012 se lako i dobro servisira , vredi srediti
dosao sam u posed jednog lepog sata no ne znam da rukujem njime.
ne znam kako da namestim datum. krunica (tako mi deluje) ima samo jedan polozaj kada se povuce i to je polozaj kojim podesavam polozaj kazaljki ukoliko zelim da podesim pokazivanje vremena. kada pokusam da povucem za jos jedan zub imam utisak da ne moze dalje. strah me da ne pocupam krunicu. ulozio sam napor maksimalno normalan ali nista se ne dogadja. dakle jedini nacin da podesim datum je da vrtim kazaljke. da li je neko imao iskustva sa ovakvim satom ili slicnim. inace par dana sat radi lepo a datum se prebacuje u ponoc kako je za ocekivati.
molim pomoc.
Prilog 82229
Ako ne moze krunica da se izvuce na drugi zub, sat verovatno nema brzu promenu datume.
Jedino sto ti u tom slucaju preostaje je da vrtis rucno do odgovarajuceg datuma.
Dakle postoje satovi koji nemaju brzu promenu datuma? Nisam znao. opet kazem pokusao sam najvecom snagom koja bi bila normalna u ovom slucaju da izvucem krunicu na drugi zub ali jednostavno kao da ga nema.
Hvala RUS , bio sam se uplasio da sam nesto pokvario a kako se vidi sa slike sat je u odlicnom stanju
Postvani, pre oko godinu data dobio sam sat candino 4440/2. Kada ga ne nosim kasni poprilicno.Nekada cak i datum kasni. Danas dok sam ga nosio 2 puta je stala sekundara.Kada protresem ruku nastavlja sa radom.Buduci da sam laik da li mozete da mi kazete kakav kvar moze biti u pitanju?
Unapred hvala.
Milorade
Ako se ne varam u pitanju je kvarcni sat.
Možeš probati sa zamenom baterije.
Može biti i još par stvari ali bi svaki (iole normalan) časovničar trebalo lako da utvrdi uzrok problema.
Može biti sitnica (najverovatnije) a možda je problem i ozbiljniji.
Savet je,dakle, da sat odneseš časovničaru.
Spisak nekih imaš ovde-Servisi satova | Svet Satova
ja sam malopre otvorio raketu jer mi mnogo loše radi, nije nošena pa zato, to je prva bela raketa koju sam kupio pa rekoh da postavim slike ovde
http://i39.tinypic.com/2dvo5k4.jpg
prvo nije radila, pa malo sporije, sad radi lepo, potreban joj je servis
hehe jes vala, rokenrola :lol:
prvi put sam je sada navio, navijacu je nedelju dana, mozda se razradi da ne radim servis
Hvala cika simke.,koga preporucujete.
Imam jedno pitanje. Pitanje je možda više teorijsko, pa se izvinjavam ako sam pogrešio temu. Naime, davno mi je neko rekao da nije dobro za (mehanički) sat vraćati ga unazad dok radi. Tačnije, ako mi sat žuri npr. 15 minuta, ne treba da ga vratim unazad za 15 min kako bih ga podesio, već treba da obrnem čitav krug od 11h i 45 min. Šta mislite o ovome?
To bas i nije tacno, pogotovo ako se radi o mehanizmu kojem se zaustavi sekundara kad se izvuce krunica.
Dobro veče svima, upadam večeras tako na slepo u nadi da ima neko online da mi kaže koliko bi me izašla opravka DKNY sata model NY1325. U pitanju su ispale kazaljke na satu, verovatno mi je ispao negde, al jedno jutro pogledam i ono sve kazaljke vilene ispod stakla razigrale se levo desno :D Hitno je jako. Unapred hvala svima..
Ne znam da li sam ikad video mehanički sat kojem se sekundara zaustavi kad se izvuče krunica. Dakle, ipak ima istine u tome da satu koji radi ne valja vraćati kazaljke u nazad? Sve ove godine to radim, ali uz neku grižu savesti :blushing:, mada ne mogu da se setim ko mi je tačno rekao za ovaj problem
Dobar dan imam stari hamilton sat sa pocetka 20 veka i zanima me gde mogu u Beogradu da ga odnesem na procenu.
U bilo koju časovničarsku radnju.
Ta funkcija se zove hack funkcija i od malo poznatijijh mehanizma je imaju mnogi Etini mehanicki mehanizmi, a u novije vreme od jeftinijih se ugradjuje i u Seiko npr 4r36, 6r15 itd. Sad bas nisam siguran od Citizenovih koji ima Hack mozda 9015 koji je inace redak i da li ORIent ima mehaznima sa hackom, ne pratim bas..
U svakom slucaju mislim da ne smeta, pre ce biti da smeta inace da se puno podesava mada nije to nista strasno..meni kada stane sat ja ga navijam u onu stranu gde mi je blize da dodje na pravo vreme. E sad ja sam sagovornik druge stvari, nije pozeljno da izvalcis krunicu po 5puta dnevno i podesavati sat, stelovati datum, a to nije dobro ni za kuciste ako je krunica na safljenje..
Ako sam razumeo sat ti zuri puno napred ili gresim?
je l moze neko da mi pomogne, rasturio sam raketu da joj uradim servis ali sam sve zabrljao :banghead::banghead:
nisam uspeo ni da rastupim celi mehanizam, eboš nece da izadje nikako iz kucista da skinem kazaljke i cifer da ocistim
mehanizam je 2609HA, a raketa je ova, nije nova vec je nosena jedno par meseci
je l na ovom modelu eboš moze da se izvadi iz kucista da se sat kompletno rasklopi
Prilog 83287
Mislim da cu ti najbolje pomoci ako ti kazem da sat nosis kod casovnicara :)
ma djavo me terao da ga rasturam, nemoguce da se mehanizam vadi od napred
daj slike kako izgleda rastureni sat!!!
evo slika, vidi se da je x puta otvaran, ja kad otvaram, ja ne grebem, ja to radim pazljivo
http://i42.tinypic.com/15czucw.jpg
http://i41.tinypic.com/11juphg.jpg
vadi se spreda skines pleksi sa prstenom pa izvadis ;)
ee i stecno :embarassed:
tako je,vadis ga sa predje strane!!!
aha vidi stvarno, jeste prsten sa pleksijem, sada ce da rade uniorove motorcangle, one za cupanje paknova iz dobosa i izbijanje poluosovina iz menjaca :lol:
ili velike rolcangle za vodoinstalatere haha
Pozdrav, nov sam u svetu satova. Danas sam nasao stari mehanicki sat, probao polako da ga navijem i nista. Ostavio ga na stolu i posle nekog vremena vidim da radi, obradovao sam se kao dete posto je to prvi mehancki sat da sam cuo kako radi. Otvorio sam ga i ovako izgleda. Stvarno me odusevljavaju mehanicki mehanizmi i ne znam koliko je ovaj star ali bih hteo da ga ocistim i podmazem pa uz malo srece da radi jos koju godinu. Mozete li mi reci nesto vise o ovom mehanizmu i o tome kako bih mogao da ga sredim sam. Imam iskustva sa sitnim stvarima i rasklapanjem i sklapanjem, to radim od kako znam za sebe, sa raznim igrackama, telefonima, tehnikom i cega god da se docepam.
Pozdrav druze i dobro dosao. Sta reci za Raketu. Sat koji traje i trajace... Ako bude zezao nosi ga casovnicaru neka ga ocisti ipodmaze i imaces sat dok si ziv!!!!
Hvala na pozdravu. Imam zelju da ga spakujem u neko lepo kuciste jer je ovo poprilicno lose. i cifer mi se ne svidja. Nego kazi mi gde mogu pogledati kao se skidfa krunica i mehanizam iz kucista. Vidim da dva srafa drze mehanizam u kucistu tu mi jasno da treba da odvrne samo ne znam da skinem krunicu tj da je izvucem.
krunicu skidas vrl ojednostavno, imas rupicu koju treba da pritisnes i samo je izvuces, a ja kod rakete niasm posle mogao da je vratim, nije to za amatera, kod poljota sam vracao krunicu u mehanizam bez i najmanjeg problema
bolje ne diraj nista na satu, pogledaj par poruka gore ja imam istu raketu, nema sanse da se odvije bez onog balona ili nekog bas specijalizovanog alata
Nasao sam bio dugme i izvukao krunicu, pre nego sto sam procitao tvoj post. Vracam je nazad i ne diram nista. E sad me zanima gde mogu da nadjem kuciste za nju. dao ovaj mehanizam spakujem u njega i da sredim sat?