Imaš li krunicu?
To be an engineer is a state of mind. It cannot be neither learned nor forgotten.
Printable View
Nemam, ispala je negde u gradu.
Nakon servisa, sekundara ide do 7 sati, pa stane, uz pomeranje sata ode do 9, i onda radi normalno. Šta to može biti? Pre servisa je radilo kako treba.
..vrati nazad majstoru..najverovatnije savijena osovina sekundare ili nije pinjon centriran...greska pri nabijanju sekundare
Vratio! Javljam razvoj događaja
Majstor pere ruke od toga, navodno nije do njega, ja sam pokvario. Ovo im stvarno nije trebalo, veliku antireklamu napravili sada. Staviće ga na mašinu pa da vide. Bezobrazluk. Ne preporučujem Mihajlovića nikome.
Koji sat i koji servis? Srba Mihajlović?
Buduci da sam i ja zanatlija,znam sta znaci reklamacija,a to je muka za svakog majstora.Ako ti se direktno obratio sa pricom da si ti pokvario,to nije u redu.Uvek se,zavisi od prirode posla,proveri ono sto je uradjeno,od strane majstora,pa se tek onda diskutuje cija je greska.Znam da si isfrustriran,ali sacekaj da vidis sta ce biti dalje.Ja sam takodje bio besan na "Poklon ducan" zbog mog VE,ali sam na kraju dobio drugi i sve je bilo u redu.Nadam se da ces resiti problem na obostrano zadovoljstvo.[emoji106][emoji106][emoji106]
Preterao sam u afektu i žurbi, nije on rekao da sam ga ja pokvario nego "nije to do nas"...mislim slično dođe. Ali da ne grešim dušu. Kad sam rekao da je radilo kad sam doneo, malo tuc muc," biće na posmatranju". Videćemo.
Vazi i objavi ovde kako se zavrsilo,da ne pomisle ljudi svasta.Najvise sam se umesao iz razloga,jer sam i ja majstor,pa znam kako je to.
Ma naravno, Bože pa dešava se, znam i ja kako je imati rekamaciju, mada uvek bude neka sitnica, oštra ivica plombe, ili ljudi iz predostrožnosti pitaju nešto, imam razumevanja ali nije mi jasno, da je prvo rekao da se mora pregledati da vidi šta je, pa onda je samo zupčanik prezupčio, pa sad kaže da ne zna šta je? Malo je kontradiktorno. Pri tom vređaju inteligenciju devojci i meni kad joj kažu da sekundara staje jer sat nema kaiš. A ja ga skinuo da mu bude lakše da ga servisira.
E, ako su plombe u pitanju, pripreti da ćeš mu burgijati po zubu bez anestezije i da ćeš da njega pustiti tog tigra sa avatara :D
Hahah, ja sam bio u ofisu, cura nosila sat na servis (zna se ko je gazda u kući xexe), kad mi je poslala poruku umalo nisam pao sa stolice...nije rekao Aca nego neki radnik njegov...
..moj Neso, pa kod Petra se vidi tko je gazda u kuci...onaj koji resava probleme....a onaj "drugi" sedi u kuci(offisu) ;)
..btw Petre, samo neka on to sredi da ti mozes nositi sat....
Haha a jbg ja u ofisu krvave pare zarađujem!
..ma pacijenti su krvavi a pare su na kamari :lol:
Uh ne znate vi moje muke 😂 moram da se smirim Sin.er metodom - Jedan Darwil i miran sam
Tako je.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...f64dd866ab.jpg
sent from my LV using Gucci
Petre poklonicu ti jedan da se smiris
Može Rale samo budi malo uporan kad zoveš, ne gledam mob dok radim, ne izbegavam ćepi
Sad ste vi na redu
Važi, stižemo
imam jedan kvarc na servisu, zamena baterije, stavio renatu, sat ne radi tačno, sad ne znam da li žuri ili kasni ali dnevno su sati u pitanju
to je rojal london, nema rubine, znači neka mijota no jewels, ne znam u čemu je stvar, sem možda u bateriji ali ne kupuje mi se druga jer je specifična i nemam ih gde ako i druga ne radi
Svaka diskusija o modnim satovima je zabranjena.
Zabranjena je diskusija o replikama u pozitivnom smislu. O modnim satovima moze da se diskutuje.
ti si neki vragolan hehe
modni satovi su ok, ne razumeju se svi u satove, pa da kupuju mehaniku i sta vec, a modni satovi mogu da budu i daleko jeftiniji, jedan od pedeset ili sto se razume u satove, to smo mi ovde
je l ima neko resenje problema, to mi je od prijatelja, poklon mu je, pa bih da mu sredim to valjano
Da ne ostanem dužan, sad mi Mako radi. Objašnjenje iz servisa - Ništa mu nije, stavili smo ga na navijač i odmah je radio, jeste li sigurni da nije radio, jeste li ga nosili, ima li on kaiš? Taj sat treba da se nosi... I tako [emoji23]
baci to druze...
Zašto?
somy mislim da je odgovor pomalo neprimeren, uz dužno poštovanje
drugar nam se obratio za pomoć, i na kraju nas sve obavestio šta se desilo, što je u duhu forumaške komunikacije i to ne potrebuje baš ovakav odgovor
ja znam da si u ovoj temi dugo aktivan i da si davao odlične dijagnoze, zato sam se malo začudio iskreno
Pozdrav svim članovima foruma :)
Ovako, drug i ja smo planirali da se preko raspusta malo upoznamo sa radom satova i da napravimo neku malu kolekciju od par custom-made satova (trenutnan budžet nam je oko 2000 evra) pa nas zanima šta nam je potrebno za početak i odakle možemo nabaviti kvalitetne mehanizme i ostalu opremu, da li se neko kod nas bavi takvom prodajom ili bi bolje bilo da naručimo opremu iz inostranstva?
Hvala unapred.
Pozdrav svima.
Imam problem sa satom Sector Ocean Master (Swiss verzija). U pitanju je hronograf. Sve radi normalno, ali kada zelim da resetujem hronograf, kazaljkica koja pokazuje desetinke ne vraca se u nulu, tako da svaki put moram da odvrcem krunicu i ponovo kalibrisem kazaljkicu. Zanimljivo da se desava samo prvi put kada koristim, dakle ako nakon prvog merenja pocnem ponovo da merim, nikakav problem. Ali ako ga ne koristim neko vreme, prvi put ce se uvek to desiti. Zna li neko sta moze da bude uzrok tome?
nije ovo bio odgovor zlonameran vec malo zargonski,jer sam ja po prirodi saljivdzija pa znam tako ponekad da se zezam ,ovako i slicno... uvek sam za saradnju kad su satovi u pitanju i spremen sam da dam koji savet sto se tice ove teme...
Poštovani ljubitelji časovnika, može li mi neko ukazati gde mogu nabaviti ključ za Rondu 5030D, polovan bi bio poželjan?
pozzz za sve ljubitelje časovnika
Jesi trazio kod casovnicara?
jesam ali niŠta
mislim da ces to tesko naci kod casovnicara klasicnog tipa,jedino ako neko u tvom gradu ima od casovnicara koji malo bolje prati trendove i nabavlja delove brendiranih satova.Pokusaj sa Beogradom ili na kraj krajeva poruci ceo mehanizam koji mislim da kosta negde oko 35 eura pa ga cuvaj za delove...Razmotri i tu opciju...