-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Seiko Ananta ili Seiko Astron?
Nalazim se u Japanu na edukaciji do polovine decembra. Uzivao sam razgledajuci njihovu tehniku i satove. U jednoj outlet prodavnici sam pronasao dva izuzetna modela Seika: Ananta i Astron GPS. Ananta je snizena 50% i kosta oko 1500 evra, dok je Astron snizen 20% i ima takodje cenu oko 1500 evra.
Voleo bih da cujem neki komentar o ovim satovima i preporuku za kupovinu jednog od ova dva modela.
Takodje bih voleo da cujem i neku sugestiju za druge modele seika ili citizena do 2000 evra.
Hvala puno, veliki pozdrav!
-
Re: Seiko Ananta ili Seiko Astron?
ne razumem se u ove "skuplje" modele satova, na to ce ti odgovoriti neko strucniji, ja sam samo hteo da ti kazem da ti mnogo zavidim :)
poz
-
Sefe, dobro dosao na forum!
Ima priliku da uzmes dva vrhunska sata, i koji god da uzmes neces puno pogresiti. Takodje koji god da izaberes verovatno ces biti jedan od par njih(a mozda i jedini) na ovim prostorima koji imaju taj sat.
Astron ti je u principu novi model, sa koliko-toliko novom tehnologijom.
Ananta, nema sta vrhunski hronograf.
Ja da mogu da biram, izabrao bih Anantu, sskoro sigurno.
-
Moj glas ide Ananti. Astron nije Grand Seiko kvarc,a ni Tunin 7c46 nego još jedan gadžet koga kontroliše satelit- za mene ništa specijalno! Ananta je vrhunski model i ta cijena je ekstra!
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Citat:
chief kaže:
Nalazim se u Japanu na edukaciji...
pozdrav, chiefe, i dobrodosao na forum! :)
prvo da kazem da ti beskrajno zavidim sto si tamo :D, a sto se satova tice, ne znam da li si video ovu temu:
http://www.svetsatova.com/forum/f74/...tron-6640.html
Ako je dilema Ananta ili Astron, i ja bih, kao i Ruja, uzeo pre Anantu.
Budzet znamo, a kazi nam malo detaljnije kakav sat bi zeleo: sportski, elegantan, mehanicki, kvarcni...?
Na pamet mi pada legendarna Tunjevina, o kojoj je upravo Dado pisao:
http://www.svetsatova.com/forum/f66/...00-a-7062.html
A pogledaj i ovo: http://www.svetsatova.com/forum/f95/...-sat-2084.html
Ako si raspolozen za elegantniju verziju, mozda neki od Grand Seiko modela sa kvarcnim mehanizmom?
Prilog 46875 Prilog 46876
Nisam siguran da se moze naci i neki GS automatik za te novce?
Siguran sam da ces dobiti dosta dobrih predloga, samo da se postovano clanstvo razbudi. :D
-
Ja bih dodao samo nesto nevezano za satove.
Ako budes imao vremena, postavi neku sliku tu prelepe zemlje u ovu temu.
http://www.svetsatova.com/forum/f133...-2353-133.html
-
Eh, GS kvarc! Moja preporuka za sva vremena!
-
-
Ja bih ti ipak preporucio Astron posto nismo u istoj vremenskoj zoni ;) a ukoliko ne nameravas u buducnosti mnogo da putujes po svetu onda GS.
-
Drugari, hvala na dobrodoslici :)
Kad budem imao vremena okacicu neku sliku. Zemlja izlazeceg sunca je prelepa. Nisam ni znao da je sada jek turisticke sezone. Mada ko saradjuje sa Japancima, taj se nece nauzivati :)
Ovo malo slobodnog vremena koristim da vidim sto vise stvari. Na satove sam nabasao u jednom od njihovih ogromnih soping molova samo za tehniku. To je nepregledno. Kao tri delta sitija, samo tehnika :)
Cini mi se da je ananta povoljnija i lepsa. One anante koje nisu snizene su svaka preko 2000 evra...Ja nisam neki strucnjak, ali volim masivnije satove. Nesto izmedju sportskog i elegantnog. Bas kao ova dva. Ako neko ima predlog i za jeftiniji sat na tu temu, bio bih mu zahvalan.
Veliki pozdrav iz Kyotoa, bivse prestonice Japana :)
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
chief, pridruzujem se dobrodoslici! Ova Ananta mi se bas svidja i ja bih je pre izabrao. Licno mislim da za te pare neces naci mnogo sta bolje od ovog Seika.
Od jeftinijih Seiko satova, preporucio bih ti neki od JDM - onih koji se mogu kupiti samo u Japanu.
Meni se posebno svidjaju:
Seiko Prospex SBDX001 Marinemaster 300M (tzv. MM300):
Prilog 46900
(moze se naci za 2000-2500$ ponekad i manje)
ili
Seiko Prospex SBDC001 ili SBDC003 (crni ili teget) - tzv. Sumo
Prilog 46905
(moze se naci za 600-700$ ponekad i manje)
Evo kako izgledaju jedan pored drugog:
Prilog 46904
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Dobro nam dosao.Sta god izaberes neces pogresiti.Seiko Ananta je vrhunski sat i meni licno lepsi.
ILI Prilog 46930 ILI Prilog 46931
-
Ja uvek biram onaj sa najvećim popustom, ako je to Ananta,.... Astron svakako ima manji popust, jer je noviji model.
-
Pozdrav Chief-e...
Ja takođe biram Anantu! Pored "Grand Seika", to je nešto najbolje što su oni do sada napravili. Sem toga "Ananta" na japanskom znači nešto, nedostižno, izvišeno, neponovljivo... otprlike, možeš pogledati na njihovom sajtu dataljnije.
Sam Anantin oblik kućišta je ima motive tradicionalnog japanskog mača katane, kada ga pogledaš sa strane.
Pored Anante, kao što su ti već drugari rekli, pogledaj i i gore pomenuti "Grand Seiko" elegantniji su, a takođe ima hronograf verzije.
Pitao si da preporučimo nešto jeftinije modele, ja to ovaj put neću moći. Ali kad si već tamo pogledaj modele i Anante i Grand Seika sa "SPRING DRIVE" mehanizmima. I obrati pažnju na rad sekundare, stavi ih na ruku za sve nas koji to možda nećemo ni videti. Lako ćeš ih prepoznati na ciferu svima piše "Spring Drive"! Još jednom srdačan pozdrav i lep provod!
Ovo će možda pomoći:
SEIKO Ananta
Grand Seiko | SEIKO WATCH CORPORATION
-
Imam rijesenje - kupi oba.
I kad dodjes u BG sebi ostavi Astron, a meni prodas Anantu jer je jako zelim a u Japan necu u blizoj buducnosti. :D
Ako imas financijske mogucnosti za tako nesto ja bih bio jako zainteresiran za dogovor.
-
A mozes i meni jednog Prospex Suma doneti, ozbiljno:D
-
Japan je jedno od najskupljih mesta za zivot na svetu. Tesko da imam neogranicene finansijske mogucnosti :)
Ako se na ovo dodaju zahtevi rodbine, devojke i prijatelja za laptopovima, tabletima, kamerama, lcd-ovima i ostalom tehnikom, ne samo da cu ubrzo bankrotirati, nego cu na granici biti uhapsen za primer kao najveci svercer japanske tehnike u istoriji :)
-
Tako je to kada odes u Japan, zemlju koja pravi toliko lepih igracaka! Ja bi da sam na tvom mestu kupio Anantu, to je vrhunski sat i jos na velikom snizenju.
-
Kupi tu Anantu i sjeti me se ako ti dosadi. No risk buy za tebe.
Citat:
chief kaže:
Japan je jedno od najskupljih mesta za zivot na svetu. Tesko da imam neogranicene finansijske mogucnosti :)
Ako se na ovo dodaju zahtevi rodbine, devojke i prijatelja za laptopovima, tabletima, kamerama, lcd-ovima i ostalom tehnikom, ne samo da cu ubrzo bankrotirati, nego cu na granici biti uhapsen za primer kao najveci svercer japanske tehnike u istoriji :)
-
-
Citat:
vlajo kaže:
Sta bi? Jesi li izabrao?
Maler u medjuvremenu. Dok sam oklevao, ananta se prodala :( Sad su ostale anante koje su skuplje i nisu tako lepe kao ona...
Razmisljam da uzmem astron.
Mada ima dosta lepih Seiko Brightz radio wave control sa popustom od 30%. Kostaju od 700 do 1200 evra.
Sad sam u totalnom rebusu :) Imam vremena do cetvrtka da se odlucim....
-
Trebao si da je uzmes, ali sta sad.
Koji Seiko modeli su dostupni?
Postavi neku sliku, da znamo o kom modelu se radi.
Greota da dodjes iz Japana bez sata
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
-
Nakacio sam novu ananatu sa 50% popusta, ali mi se ne svidja kao ona sto se prodala, cena ove je oko 1400 evra.
Takodje sam nakacio neke modele koji mi se svidjaju, ali nisu veliki pa nisam odusevljen. Oni su u principu svi sa 30% popusta.
I ostaje mi opcija astron sa 20% popusta, ali nisam siguran da je to dugorocno pametna investicija za 1500 evra. Mogu da mi daju jos dodatnih 5%. Rekose mi da je to najniza cena u istoriji tog modela u Japanu. Jedva izvukoh zivu glavu da ga ne kupim kad su mi dali dodatnih 5% jer su zvali sefa da odobri :)
Imam jos 3 dana da odlucim :(
-
Samo jedna rec ANANTA.:adore:
Realno bolja je od svih satova sto si gledao.
-
Ananta,brate.
ANANTA!!!!!!!
-
Nije losa ta crna ANANTA kupuj dok nije kasno.
-
Ovaj model Anante mi je atraktivniji nego onaj plavi!
1400€ je super cijena za nov japanski mehanički hronograf.
Astron i ovi RC japanci su lijepi satovi al nije to Grand Seiko kvarc,a koji bih ti ja, kao poznati poklonik kvarca, momentalno preporučio....opet!
-
Ostali su vec sve rekli. Mislim da bi trebalo da pozuris nazad do radnje da i onu Anantu ne zadesi ista zlehuda sudbina pa da je drugi kupi ;)!
-
Citat:
vladas kaže:
Ostali su vec sve rekli. Mislim da bi trebalo da pozuris nazad do radnje da i onu Anantu ne zadesi ista zlehuda sudbina pa da je drugi kupi ;)!
Ponovo u majcici Srbiji posle 2 meseca :)
Nazalost, sutradan se i ona druga ananta sa velikim popustom prodala :(
Ipak, kad vec nisam kupio pravu katanu u Japanu, morao sam kuci da se vratim makar sa anantom :)
Kupio sam model sa 30% popusta, dobio jos 5% kad se odbije porez i jos 5% kad sam zakukao da nemam dovoljno para :)
Nakacicu slike kad malo dodjem sebi od silnog puta :)
Hvala svima na pomoci i veliki pozdrav!
-
-
Citat:
HADzI DALIBOR kaže:
Slike kači odmah!
+1 Odmah ;)
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Odmah nije relativan pojam, ali i to se moze relativizovati...
Odmah posle odmora od puta i podizanja dece. Ili kad istekne garancija za anantu :)
Surfujuci netom nabasah na moju anantu na nekom bilbordu...
-
hehe el će budu neke slike može i pakovanje da se slika da vidimo kutiju kako su upakovali
-
Ti si uspeo da relativizuješ i molbu za kačenjem slika svoga sata :D
Dakle -SVOGA a ne jednog koji je isti takav (sem ako TVOJ sat nije poslužio autoru reklame na bilordu)
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Sve anante su bile upakovane u ovaj trzni centar. Dakle, i moja Ananta :)
Koliko sam procitao, vise se i ne proizvode, vec su se orjentisali na Astron.
Da ne relativizujem vreme ponovo, valjda cu je veceras uslikati u krupnom planu, samo bez ove morske pozadine na bilbordu :)Prilog 113183
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Nije krupan plan, ali ipak je u pitanju MOJA Ananta, na oprostaju od te divne zemlje u kasnu jesen. I jos uvek nedosanjani san da tamo odem ponovo u prolece :(
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Brutalna je Ananta, ljubav moja neprežaljena...
Mada se meni mnogo više sviđa plava SEIKO Ananta SAEH005...
Prilog 113198
Prilog 113197
-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo nekih neukih slicica od sinoc... Prilog 113214Prilog 113215
I od jutros... Prilog 113216Prilog 113217
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)