Pa i OVM ima farban bezel osim ako ne budeš opciono mogao da naručiš keramički.
Printable View
Pa i OVM ima farban bezel osim ako ne budeš opciono mogao da naručiš keramički.
Nema na cemu.
Naravno, sledi svoj osecaj. Samo nemoj zuriti sa odlukom. Pusti ''da prenoci'', da se malo slegnu utisci... :D
Nece pobeci ni Candino ni Steinhart... Ako se bojis razocaranja Stajnijem, mozda da se raspitas po forumu, cini mi se da ima vlasnika OVM-a, pa da vidis uzivo?
@vlajo: OVM ima insert, sa strane je go metal, a Candino je ceo ofarban. Pretpostavljam da Transformersa to brine.
Ima, ali samo lice. Ivice nisu farbane.
Sa satom cu, najvjerovatnije, naruciti i keramicki bezel, kozni braon nato, kao i set najlonskih. Kasnije se narucivanje nikako ne isplati.
Ala si ambiciozno krenuo, dobra odluka to za bezel...
Na koliko to sve zajedno izadje? Triton ti se ne dopada? Mislim, pitam jer je ipak nesto originalnji i nemas problem sa bezelom uopste :D
Izvini sto sirim pricu, ali da li si se iskljucivo odlucio za ova dva sata ili jos neki ''dajver'' moze doci u obzir?
Mozda Obris-Morgan? Mozda neki od Orienta?
Transformer, ovi sto su ti rekli da taj Candino ima mehanizam u TOP izvedbi, lupaju gluposti.
Inace, kao neko ko je imao Steinhart smatram da je OVM odlican izbor. Jedino sto mislim da bi ti bilo bolje da ga porucis da stigne negde u EU, naravno ako imas mogucnost, posto ce nasi da te oderu sa carinom, porezom i uslugama spedicije, posto Gunter cini mi se satove salje DHLom.
Od Steinharta-moj glas ide za Ocean two (mislim da je Milan Zmaj imao upravo taj model-ako se ne varam). To je sat koji bih,svakako,uzeo u ozbiljno razmatranje prilikom kupovine. Dive style,a originalan dizajn.
Da, Zmaj je imao cini mi se ovoga: (mada sam mozda nesto i pobrkao)
Lep sat. Ima safirni bezel. Meni se cinilo da je blago inspirisan IWC Aquatimerom i Bremont Supermarine-om, ali mi se to samo ucinilo zbog ovih obojenih delova na bezelu. Ronioci, manje-vise svi lice jedni na druge...
Prilog 103976
Narode, imam jedno pitanje za vas:
pre otprilike jedan sat sam video na stranici zvanicnog trgovca za madjarsku akciju (koja istice u ponoc), u okviru koje sat Certina DS Caimano Automatic
Prilog 104001
kosta otprilike preracunato 355 evra. Vec neko vreme razmisljam kupiti sat toga stila, nisam bas mislio da ce se to bas sada desiti. Verujem da je kvalitet sata u redu, potpuno mi se svidja osim jedne sitnice (stitnici krunice - ali to cu ja lako oturpijati ako me vremenom smeta :D )
Ajde drugari, vi koji napamet znate svetske cene i ponude, recite mi da li je ova ponuda ona koja se ne propusta? Ili da sedim miran na guzici i radim dalje?
Nije los satic, Certina je to.....au sto volim crne cifere.....datum hm, hm.....
a reci mi jeli 40 ili 42mm?
38mm Mario. Da je veci ne bih ga ni pogledao! Crni datum prsten se da kupiti na ebayu za oko 20 evra. A mozda bih ga skinuo sa Poljot Travellera 2824-2 koji u tom slucaju ide. Na njemu je promenjen u crno.
Mene interesuje da li je ta cena povoljna i u internacionalnim okvirima? Nemam sada vremena podrobno traziti. Crtam, stampam, savijam. Ali, vec drugi dan mi djavo ne da mira pa eto potajno gledam satove i mastam sta cu sve kupiti kada budem imao puno para :D Mnogo sam bio ekonomicniji dok nisam imao vremena dici glavu. Srecom, nastavlja se od 5.-oga.
veberz, čini mi se da je cena odlična, obično su 100 i više EUR skuplji. Za ovu cenu ga možeš naći samo u USA i to na nekim popustima. Sličan je moguće naći (na Jomashopu npr.) još i Hamilton Intramatic...
Mislim da (ako te već vuče ovaj dizajn) nećeš pogrešiti.
Pozdrav zemo, mislim da je to pristojna cena za nov sat, kod zvanicnog distributera.
Hvala Vlado, hvala Vlado :)
Hvala na informaciji, vi duze i verovatno i detaljnije pratite situaciju na svetskom trzistu, potvrdili ste to sto sam ja predosecao - a to je da je to povoljna cena. Idem da porucim C017.407.16.057.01 muski automatik, a video sam da imaju i zenski C017.210.16.057.00 kvarcni precnika 27mm. Isti izgled a za cca 182 evra. Porucicu i taj, bice super fora, ja i draga sa istim satom :) E sad, kvaka: za muski sam nasao da je razmak lugova 21mm :( za zenski ne nadjoh, ali kako merim 15mm :(( Bice malo teze i skuplje nabaviti kaiseve.
Pisao sam trgovcu, ali je on ocito zauzet praznicima - ove godine su narocito dugi - pa se ne javlja. Dakle, jedina sansa je da mi ga isporuci 31.-og, a posle ne znam kada, necu biti dostupan. Kupovina je pouzecem, tako da je njegova briga da ih preda kuriru prekosutra. Inace, cuvace ih par sedmica ...
Javim se slikama kada i ako mi stignu.
Da imao sam taj model i mogu vam reci da sam bio jako zadovoljan. Neces pogresiti ako se i odlucis za njega...a vodeo sam negde i sa metalnlm narukvicom...e taj
P.s. bradonja pa koji ja nisam imao :)))
Kao što reče Vladas-ako razmatraš taj stil Intramatic je savršen sat! Govorim ti iz ličnog iskustva,pošto posedujem 38mm sa crnim ciferom i kožnom narukvicom. Savršen dress sat...
Sat je 350€, kozni nato 49€, set najlonskih 11€ i bezel 30€ (za to tek treba da vidim hoce li moci).
E sad, koliko ce konacno izaci zavisi kako cu poruciti. Ukoliko uspijem da zavrsim prijem u Njemackoj, onda napisano + 8 € transport. Ako ne, onda napisano - VAT + dosta toga.
Inace, uvijek sam volio satove i imam ih vise. Doduse, tek nakon sto sam otkrio ovaj forum, poceo sam da se interesujem za ono izvan estertskog i trudim se da saznam sto vise. Steinhart bi mi bio prva kupovina, nakon sto sam (nadam se) nesto i naucio. To bi mi bio i prvi sportski sat. Nesto za svaki dan. Gledao sam mnogo divera, i tu nema mnogo originalnosti. Jednostavno, svi lice. Meni se konkretno najvise svidja kako OVM stoji na braon nato kaisu, kako bih ga najvise i nosio. Pored njega, gledao sam ds action diver i neke seiko5 modele, ali mi se ovo najvise svidja
Pozdrav svim forumašima ljubiteljima satova, Srećni vam novogodišnji i božićni praznici. :)
Da ne dužim priču, već drugi put sam na ovom forumu u potrazi za satom.
Prvi put sam naišao na citizen nighthawk i oduševio sam se izgledom, ali osim što sam pročitao brdo tema sa naslovom"pomoć pri kupovini sata do...", ništa nisam uradio, nisam ga kupio.
Sada sam u prilici da mogu da biram sat od 600 evra koji ću dobiti na poklon :D i opet sam se obreo na ovom forumu, pa rekoh da vam se ovaj put javim, u nadi da ću dobiti određeniji odgovor na uslove (znam da volite kada se postavi što više uslova, video sam :D).
Pre svega bih voleo da sat bude Swiss made i da bude hronograf. Po onome što sam pročitao, kombinacija automatika i hronografa je izvan pomenute cifre, pa zato i kvarc dolazi u obzir. Jedan od uslova je i da narukvica bude čelična.
Poželjno je da sat bude dostupan u Srbiji, da mogu da odem, uzmem i nosim.
Do sada nisam nosio nikakav sat, ali pretpostavljam da bih ga nosio svaki dan. Takođe bih voleo da i u posebnim prilikama izgleda dobro.
Za oko mi je zapala Certina DS-2 Chrono, siva. Pročitao sam da ima dobar kvarcni mehanizam, a uz to su mi se jako svidele neobične kazaljke i sveden dizajn.
Koliko sam video, imaju je u delti.
Pročitao sam teme koje biste inače predložili novajlijama da pročitaju i video sam veliki izbor satova - otuda i ova certina i pomenuti citizen.
Hvala vam unapred na trudu :)
Kad je u pitanju kvarcni hrono, Certina DS2 je verovatno najbolji izbor. Za te pare tesko da moze sat za boljim mehanizmom(kvarcnim hronografom).
Dobro dosao na forum.
Potpis.
duk - dobro nam došao!
RUS je već sve rekao, mislim da si ti već dovoljno i sam iščitao i pronašao si odličan sat!
Ja bih mogao još da preporučim i Citizen AV0020-55H (Titanium, Calibre 2100, Sweep second štoperica) Citizen AV0020-55H. Samo da napomenem da je Sense (čiji sam link dao) dosta pouzdan i povoljan, a možeš i da pogledaš sat pre kupovine, ali sam ovaj sat nalazio dosta povoljnije u online prodavnicama.
EDIT: Ups, prenebregao sam činjenicu da želiš swiss made sat ali ostaviću ovog Citizena kao i dalje odličan izbor ;)
I - ako dolaze u obzir i polovni satovi - mislim da bi lako mogao naći neki polovni mehanički hronograf (npr. Victorinox, Hamilton, Certina...).
Pozdrav i tebi, duk i sve najbolje za praznike!
Ja cu dati sebi slobodu da bacim ovaj link iako sat ne ispunjava mnoge tvoje kriterijume, ali mozda te moze navesti na razmisljanje (mene bi :D )
Ne znam da li postoji jeftiniji sat sa Valjoux 7750 (koji ide i u satove od par hiljada evra)?
https://www.uhr.info/products/en/Chr...8pnmaih6m8ig50
Mozda neki Victorinox moze doci u obzir? Sta je u Certini DS2, Thermoline ili je to samo u LE verziji?
Thermoline ali bez cosc papira osim LE verzije.
Nisam previse u toku, ali u toj cenovnoj kategoriji tesko onda da ima nesto bolje?
Nema ni u doplo jačoj.
Pozdrav svima
U potrazi sam za satom do 500e, gore-dole. Ne znam bas puno o satovima pa rekoh da pitam ovde za pomoc. Gledao sam Tissot PRC200, Tissot V8...takvi mi se satovi svidjaju.
Vidim negde PRC200 je 39, a negde 41mm? Ima li razlike? Negde pise chronograph i pokazuju koznu narukvicu?
Jos jedno pitanje, da ne otvaram drugu temu, gde kupiti? je li najsigurnije u radnji? Vidim na KupujemProdajem su dosta jeftiniji a tvrde da su originalni. Radije bih kupio u radnji iako su skuplji, znaci mi garancija.
Otvoren sam za predloge i sugestije :)
Certina DS 2 hrono,DS Podium big size hrono- to pogledaj.
Pozzzz
Pozdrav svima, planiram krajem februara da za rodjendan kupim neki sat,nisam poznavalac satova a trenutno nosim neki Seiko 5 automatic za koji ne znam apsolutno nista (ni da li je replika ili sta vec, no nebitno)...
Na pocetku sam zagledao
Roamer Rockshell Mark III Chrono - Medjutim izgleda mi nekako preozbiljno za mene jer punim 19 godina pa mislim da mi treba neki "mladalacki sat" :)
Sledece sto sam zagledao i sta sam za sada zagrejan je
Casio Edifice Era-200rbp limited edition - On mi nekako odlicno izgleda, nesto je skuplji od Roamer (oko 45 hiljada dinara je) ali mi izgleda kao najbolji sportski-mladalacki sat, za nosenje uz majicu,duks ..posto u kosulje "ulazim" samo za neke specijalne prilike koje su retke :D
Zanima me vase misljenje o ovom modelu Casia posto se ja u ove specifikacije kod jednog i drugog uopste ne razumem, pa me zanima vredi li kupovati ovo ?
Meni Casio izgleda kao Enterprise iz zvjezdanih staza, te mi se vise svidja Roamer, posebno jer ima švajcarski mehanizam. E sad kad bi našao model bez zlatnih detalja bio bi više za tvoje godine.
I ja bih Roamer, ali ne zlatni, i obavezno čelična narukvica.
Ma jok, uzmi Roamera....biti ces "ozbiljniji" ;)
Za tvoje godine CASIO definitivno.
I pored svih vasih preporuka ja sam vise zagrejan za Casio , nego Roamer ...iz vise razloga kao prvo volim japance sto u automobilizmu sto u ovakvim stvarima, jer trenutno nosim Seiko 5 automatic , a otac nosi Seiko SNL035...kao drugo pratim Formulu 1 i navijac sam Danijela Rikarda (koji jel te vozi za Infinity Red Bull za koga je Casio radio ovaj sat)
Kao trece, iako punim 19 godina, izgledam mladje u odnosu na vrsnjake tako da stvarno mislim da mi ovi Roamer satovi izgledaju preozbiljno i nekako su mi previse jednostavni ...
Elem nasao sam jos jedan Roamer ali ovaj mi se pa skoro uopste nesvidja ...
Dok mi Casio na ovom snimku izgleda daleko lepse i interesantnije od Roamera ...
I dalje sam u nedumici sta raditi pogotovo sto ste mi sa ovim predlozima za Roamer dodatno pomutili sve u glavi :D
Ma kupi ti sta se tebi svidja. Ionako ces ga ti nositi. A pusti nas sta mi savetujemo (mada smo u 99% slucajeva u pravu ;))
Heroes nijedan od ova dva ja ne bih platio 400evra, ma ni pola od toga
ima tu gomila boljih i lepsih satova, a i satova koji ce se tebi mnogo vise vrv svideti
Slobodno ostavi link nekih satova, ja nikako da naidjem na neke lepse satove :)
@MMario, naravno da cu kupiti ono sto se meni svidja, pa sigurno necu baciti pare na nesto sto ce mi biti "onako", nego eto hocu da cujem misljenje od ljudi koji su stariji od mene u znaju sto sta oko satova ...i ako ste mi samo jos vise uneli onaj crv i dilemu u glavi sta i kako :D
Roamer,nemoj se zalitati na prvu loptu prelistaj forum jos malo imas mnogo zanimljivih satova za te pare.
Prodaja Satova - Certina satovi - Prodaja satova
A ovako nesto?
Zadnji na listi. Za te pare ne moze nikako bolje.
Nije los, ali ne izaziva neko odsevljenje kod mene i takozvani "Vau efekat" koji je na mene ostavio onaj zlatni Roamer i pogotovo onaj Casio ...cudan je moj neki ukus verovatno :)
Nije ti cudan ukus, nego si mlad :).