Re: Predlozi za kupovinu sata do 500 EUR
Zdravo ljudi, nov sam ovde, pa ako bi ste da mi pomognete bio bih vam zahvalan :)
Hteo bih novi sat, i prvo sam krenuo sa nekom cifrom 300-350e (računao sam 100e više nego prethodni Swiss Military Hanowa koji sam pazario na nekom letu, a koji bih dao ćaletu), ali onda je ispalo da su neki modeli koji mi se sviđaju, negde između 400-500e. 'Mali' problem, je što ne znam tačno šta hoću :( Ne bih nešto ni previše sportski, ni previše elegantno, ali opet teško je uklopiti
Par modela koji su mi trenutno u opticaju:
1) Tissot T-race: TISSOT T-RACE - T048.417.27.057.00 - Tissot Swiss Watches Zvanično je van opsega, ali Zlatarna daje 7% popusta na keš, tako da upada taman knap. Ovaj mi se možda i najviše svideo od svih, ali on je možda i previše sportski. Ne znam da li je za nošenje na službeni put, ali doduše retko kad idem u odelu, više je uvek casual varijanta
2) Tissot V8: TISSOT V8 - T039.417.11.037.00 - Tissot Swiss Watches Ovaj je nekako više za svaku priliku, jer je i elegantniji, a i jeftiniji je od prvog 130e
3) Ima par Citizen modela. Trenutno je u Bomaru akcija, ko donese bilo kakav stari sat, dobije 20% popusta na Eco-Drive modele. Na njihovom sajtu nisu izloženi svi modeli, ali recimo ovako nešto mi je OK: AS4020-28E. Pročešljao sam forum, ali nisam video da su ljudi preporučlivali nešto puno Citizen satove
4) I ima par Seiko modela, kojima ne znam oznake. Tamo mi nude isto 10-15% popusta na keš. Seiko mi nekako deluju možda i najubitačnija kombinacija, nit previše nabudženo, ni previše sportski uz neke, oštre ivice, u skladu sa japanskim dizajnom :) Čini mi se da su neki bili iz Sportura kolekcije.
5) U Zlatarni, ima i Doxa sa par OK modela u rangu 350-450e. Da li na ovom sajtu, ili na hrvatskom, ljudi ih pljuju, da su to modeli za Kinu i istočnu evropu i da se prave ko zna gde. Ubeđuju me da su svi oni swiss made (činjenica, stoji na svakom satu taj natpis)
Na žalost, ispao sam slepac, poslednja 2 meseca sam jako dosta putovao van, ali se nisam odlučio ni za jedan, jer nekako je tamo u Holandiji (gde sam najviše gledao), više akcenat na modnim satovima (tommy hilfiger, gucci, diesel, itd) i na high class (omega, rolex i sl). Trenutno nema nagoveštaja da ću ići van u sledeća 2-3 meseca, tako da bih sat uzimao ovde
Hvala unapred
Dobro dosao na forum!
Moja preporuka od navedenih satova bi bio Citizen AS4020-28E.
Sto se preporucivanja tice, mislim da gresis. Dosta se preporucuje Citizen, koji uz Seiko u svojoj klasi nudi verovatno najbolji odnos cena/kvalitet.
Delim misljenje sa Rus-om.
Evo video recenzije tog sata...
https://www.youtube.com/watch?v=oT08...e_gdata_player
seiko sarb035
kako to da doxa ne valja, je l je to istina?
Citat:
milan milanovic kaže:
seiko sarb035 ...
Sreca pa ce da ga nadje kod nas. :)
Ili je meni nesto promaklo, pa je neko poceo da prodaje taj model...
Citat:
4) I ima par Seiko modela, kojima ne znam oznake. Tamo mi nude isto 10-15% popusta na keš. Seiko mi nekako deluju možda i najubitačnija kombinacija, nit previše nabudženo, ni previše sportski uz neke, oštre ivice, u skladu sa japanskim dizajnom :) Čini mi se da su neki bili iz Sportura kolekcije.
Budimire gde nude popust na kes?
aha u poslednjoj recenici kaze budimir ovde bi uzeo sat
ali kad vidi sarb ima da se predomisli hehehe
budimire imas li link za doxu, meni se njihovi satovi bas svidjaju, mada nije nemoguce da su ''pljuvanja'' utemeljena
I ja bih ti preporucio taj Citizen, licno mislim da ti modeli Tissota ne vrijede toliko koliko kostaju, ako se tebi svidja ti uzmi, ali mehanizam u tom satu ce da te sluzi nekoliko godina bez problema ali ne bih dao toliko para za sat u kom je taj mehanizam. Znam da sat nije mehanizam ali ipak:no:
I ja delim misljenje sa clanovima, Citizen je super, Tissote sa g10 mehanizmom treba zaobici(sa druge strane automatici su ok), Sto se tice Seika pogleaj jedan od ovih: SEIKO | seiyajapan.com i Seika SUMA koji nije ovde.
Popust na Seiko u Vitanov, ili kako se već zove zlatara. Popust valjda zavisi od modela, ako sam dobro skapirao
Mislim da je sajt Zlatarne celje poprilično loš, tako da ne znam ima li Doxa sajtova tamo. A što se tiče kvaliteta, negde sam video slike, tipa kazaljke nisu lepo obojene, već su kao iskrzane sa strane, itd
Od satova koje sam isprobavao, daleko mi najbolje stoji na ruci ovaj prvi Tissot, s obzirom da imam lopate a ne ruke :) A i nekako Tissot imaju težinu na ruci. Par Doxa modela što sam probao, lagani su, praktično da se i ne osećaju