Re: Dress code sat do 200 EURA
^
Izvini što upadam bez predloga, za to će se pobrinuti iskusniji članovi, nego zainteresovao me stav (tvoj ili opšti ?) u vezi sa brojevim na satu u godinama vlasnika.
Ti si stariji od 30 godina i ne pristaju ti rimski brojevi ?
A arapski ?
Ili u obzir dolaze samo satovi poput ovoga sa slike ?
I naravno, zašto ?
Postoji li neki konsenzus oko ovoga, budući da se radi o dress code satovima ili je to samo tvoje mišljenje ?
:confused:
Koliko se sećam, postoje i slični modeli sa indeksima. Bez obzira na to šta nađeš na internetu, moraćeš da odeš do prodavnice. Ja sam svoj kupio u novom Merkatoru, u prodavnici Zlatarne Celje, ali mislim da veći izbor imaš u Knez Mihajlovoj. Doduše, pošto smo vršnjaci, rimski brojevi idu i uz naše godine.
Da pokušam da odgovorim i Clarissi - pošto mnogi od nas satove kupuju srcem, tj. u skladu sa sopstvenim estetskim kriterijumima, pretpostavljam da Bozicko zbog toga želi sat koji nema rimske brojeve. Svako od nas oseća da neki sat uz njega naprosto ide, a mogu da kažem da sam primetio da postoje neki satovi koji naprosto pasuju nekome. Ne umem da bolje objasnim, ali sat koji ide uz forumaša X ne ide uz forumaša Y, iako to može biti prelep primerak koji se dopada gotovo svakome od nas. Ovde ne mislim na odnos između debljine zgloba i prečnika sata, već na šmek koji sat daje svom vlasniku. Na primer, seiko orange monster odlično ide uz Simu ili Kovenka, ali ne znam kako bi išao uz mene.
Meni je nekako bezveze da je dress code sat kvarcni - ona skakajuca sekundara bas kvari utisak. Naravno, to je samo moje misljenje.
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Iskren da Vam budem, bacili ste me u veliku dubiozu sa vasima predlozima.
Juce sam ceo dan proveo pred monitorom gledajuci sve moguce varijante ORIENTa koji ste predlozili.:banghead:
Jos se nisam odlucio, ali me zanima da li LACO Flieger moze proci kao dress sat posto je i on tu negde oko 200+ evra.?
Prilog 12212
@Clarissa
Sto se tice rimskih brojeva na satu, mislim da je NESA dao iscrpan odgovor, tako da ja tu ne bih nista dodavao niti filozofirao.
U svakom slucaju otvoren sam jos uvek za vase predloge...:)
E pa i ja cu da ti predlozim jednog Orijenta, po meni je on pun pogodak :)
FDB08004B | Orient Automatic Watches & Reviews | Orient Watch USA
Citat:
bozicko kaže:
Jos se nisam odlucio, ali me zanima da li LACO Flieger moze proci kao dress sat posto je i on tu negde oko 200+ evra.?
Po meni - NE.
Citat:
bozicko kaže:
Prilog 12212
Pre ovaj
https://shop.laco.de/en/Navy-Watch/N...automatic.html
Možda i nije loš savet da pogledaš polovne satove. Na domaćim berzama iskoče s vremena na vreme interesantni vintage satovi (jel rek'o neko Bell-Matic? :)) koji znaju da budu u jako dobrom stanju i uz malo sređivanja možeš da dobiješ kvalitetan i lep sat a po ceni daleko nižoj od budžeta koji si izdvojio za kupovinu.