Hvala na odgovoru, upravo sam ga narucio..
Printable View
Hvala na odgovoru, upravo sam ga narucio..
Aj' ,kad stigne, postavi fotku i napiši svoje utiske o satu.
Značiće drugima.
Dogovoreno, mislim da ce stici oko cet-pet pa tad postavljam, hvala jos jednom..
Pozdrav, javljam se sa zakasnjenjem, sticajem okolnosti nisam uzeo RT309BX-9 vec RT357DX-9, nemam mnogo iskustva sa satovima ali mi ovo deluje sasvim kvalitetno, ciferblat je veoma citljiv, bez naprezanja, kombinacija boja ne napreze oci, luminacija je citljiva u apsolutnom mraku ukoliko je sat "pokupio" dovoljno svetla..
Mehanizam je Seiko VD53 koji se ugradjuje u mnoge modele van seiko porodice (invicta npr), vazi za pouzdan i proveren kalibar.
Narukvica je masivna i nema procepa koji bi "cupkali" dlake, ima sigurnosnu kontra kopcu.
Prilog 100447
Sve u svemu zakljucak iz mog skromnog znanja je preporuka za ovaj sat...
highlander82
Lep si sat izabrao.
Čestitam i uživaj!
Baš lep.
Čestitam!
Lepo, lepo. Dobro da te sluzi, za bolji da zamenis ;)
...čestitke ! Bar na slici, ooodlično i osvežavajuće izgleda. :thumbup:
Ako budeš imao vremena, daj koju reč o kućištu, pušerima, koroni...etc...
Uživaj u satu i neka te verno služi :beer:
Ako nađeš vremena, postavi nekoliko slika na ruci i napiši utiske.
Nov sam na forumu pa se stoga izvinjavam ako sam(a verovatno jesam)promasio mesto za moje pitanje.
Naime trebalo bi ovih dana da pazarim sat pa vas molim da iznesete svoje misljenje o ovim satovima...
U pitanju su japanci,i naravno da finansije odredjuju samu kupovinu.
Citizen ap4031-54l a drugi je Casio Watches - EF-527D-1AVEF ili nesto iz edifice serije,mogu i drugi predlozi u istom cenovnom rangu.
Unapred hvala.
Isto kao i svi drugi predlozi - svaki Edifice je odlicna kupovina u cenovnom rangu, a izgled odlucuje o kupovini. Ti sam znas sta ti se najvise dopada.
Licno nosim Edifice godinu i nesto jace, veoma sam zadovoljan. Ne skidam ga apsolutno nikad (sem tusiranja) , spavam sa njim, a radio sam i ozbiljne poslove poput motorne testere i cepanja drva, freziranja i ostalih grubih aktivnosti. Radi fantasticno, sta vise mislim da i nesto bolje odrzava vreme. Preporuka
Razmišljam da li kupiti sljedeći sat:
Casio Edifice Chronograph Watch EFR519-1A4Vlink na prodavca:
Men's Casio Edifice Chronograph Watch EFR519-1A4V
I kakva su iskustva sa kupovinom putem ove stranice?
Neki prijedlog za drugi online site.
Hvala
Jasmin
Da li neko ima iskustva sa SKAGEN satovima? Konkretno me zanima vise njihovih modela, jedan od njih je i ovaj
Skagen SK 809XLTBB http://www.silvergroup.co.rs/images/skagen/2.jpg
Zatim ovaj http://www.silvergroup.co.rs/images/skagen/7.jpg
Kao i ovaj http://www.silvergroup.co.rs/images/skagen/5.jpg
Pozdrav drugari. Ovih dana sam u potrazi za nekim satom pa aktivno pretražujem sajtove. Za oko mi je zapao ovaj model Seika
Seiko Chronograph Nylon Strap SNDA57P1 SNDA57
Meni ovo deluje da je skroz ok ponuda jer sa Seikom obično nema problema. Čini mi se da sam pročitao na forumu i da je ovo pouzdan sajt za kupovinu.
E sad ono što me interesuje je koliko bih mogao još da očekujem troškova na ovu sumu? Isti ovaj sat u Sensi je ~19k i ako bi mi bila mala ušteda ako naručim preko WH onda se ne bih cimao previše.
Sa carinom se nikad ne zna kako ces proci, ali, ako bi bilo sve po PSu, izasao bi te oko 140e.
Hm... U najboljem slučaju bih uštedeo 1500 dinara (a verovatno i manje) ako bih uzeo preko neta a opet može da me izađe i više nego u Sensi. Po meni je to možda nedovoljno da bih uzimao sa neta. Jel ovo ok cena za ovaj sat?
Cena je ok.
Sat je vrlo lep i kvalitetan.
Je bih ga takođe kupio kod nas.
Uzmi kod nas,mozes cak i da ih zamolis da ti donesu u radnju i probas ga prvo.
Poslao sam malopre momcima iz Sense upit ako ga imaju na stanju da li bih mogao da ga vidim i probam uživo u nekoj od njihovih maloprodaja. Za sada mi je ovo prvi izbor za kupovinu. Video sam na slike na netu i da mu lepo stoji kožna narukvica tako da bih verovatno i to uzeo naknadno.
Carina može ali i ne mora da bude 30ak procenata od vrednosti sata. Ako je sat i sa tih 30% procenata jeftiniji ako se kupi preko sajta onda bi po meni bolje rešenje bilo poručivanje. U najgorem slučaju će ti carina uzeti tih 30% ali mogu da uzmu i mnogo manje. Za skuplji sat su meni naplatili pdv 900 dinara. Ali ako ne želiš rizik i mesec dana čekanja na sat onda uzmi u senseu.
Pa to izgleda sve zavisi od trenutnog raspolozenja carinika :-)
Da sam sebe citiram. U Sensi nemaju sat na lageru tako da mi preostaje ili preko neta ili neki drugi model koji ima ovde da se nađe. E sad ima li nešto slično ovome i da je približno slične cene?
Sat je izuzetan i nemoj odustajati od njega. Ja sam ga kupio proletos ali sam ga jako teško našao. U Srbiji ga nije bilo i morao sam preko nekog engleskog sajta i oni su mi poslali na prijateljevu adresu u Švajcarskoj.
http://www.svetsatova.com/forum/f121...html#.VJlmwDkA
Ima povoljno i na Watchhubs i na Creationwatches tako da ukoliko ne nađem ovde nešto slično a da mi se svidi pazariću preko neke od ove 2 radnje.
@Skipper
Uzmi ga na Watchhubsu ,stavice manju cenu na posiljku i uz malo srece platices samo pdv 500-1000din.
Jel treba da im tražim da stave manju cenu zbog mojih kasnijih troškova ili oni to rade sa svakom pošiljkom?
Napises prilikom kupovine u napomenu ili im posaljes mail pre kupovine npr. 35$ da stave tako mnogi rade.
Oke ;) Hvala na savetu :)
Bolji je za metalnu narukvicu i ništa više, mada meni se sviđa kako drugi Seiko (SNDA57P1) izgleda na platnenom kaišu.
Sad sam i ja u dilemi. Na drugi Seiko može da ide i kožna narukvica pa bih imao 2 sata za različite prilike.
Ja sam bio zainteresovan za plavu verziju SND253P1, međutim pregledajući po netu utiske vlasnika videh par nezadovoljnih komentara na koronu, navodno ne stoji baš čvrsto uvek, te sam odustao.
S' obzirom da je isti mehanizam u pitanju, izuzev izgleda ne vidim nikakvih razlika. Ja sam se recimo na kraju odlučio za SNDE11P1.
I metal i koza idu sasvim fino sa razlicitim kombinacijama, pogotovo za takve satove. Tek kod onih najozbiljnijih dress satova metal ne dolazi u obzir.
99 % će biti SNDA57P1, mada ću razmisliti i tražiti još nešto do nove godine. Svakako nećete ostati uskraćeni za info šta sam uradio i naravno za slike pošto je to glavni događaj kada stigne sat :)
Pozdrav svima,
sveo sam izbor na dva modela:
Casio G-SHOCK G-9000-1 i
Casio SGW-100-1VEF
Oba su mi interesantna i lepa, 1VEF ima termometar i manje bitan kompas, sa druge strane G-Shock je ipak G-Shock.
Ako je neko imao isustva sa ovim modelima ili ima neki savet zasto jedan ili drugi...molim vas napiste koju rec :)
Hvala unapred.
Taj termometar nije bas od neke koristi posto radi pouzdano samo kada sat nije na ruci.
Поштовани Бојане,
не бих улазио у то који ћеш од горе наведена два сата купити, ти ћеш ипак сам донети одлуку. Међутим, као момак имао сам неколико сатова истог произвођача. Сви су коректно радили, служили сврси и естетски били интересантни. До једног тренутка, док није пропао кајш. То је велика мука, не можеш наћи оригинални кајш. Рачунај да у просеку и у зависности у којим условима користиш сат, кајш ће ти трајати рецимо 3-5 година. Након тога рачунај на неке друге кајшеве који ће одударати од оригинала, али ће ипак служити, осим ако не везујеш ношење сата за век трајања кајша.
Никола И. Милићевић
Pozdrav Bojane i dobro dosao na forum.
Prvo da stavimo slike satova kako bi olaksali kolegama.
Prilog 104744 Prilog 104745
Imao sam G9000 tzv Mudman, i o satu imam samo reci hvale. Ovaj drugi nisam posedovao, ali sam imao prilike da ga vidim, i bez ikakve dileme mogu da kazem da je Mudman bolji i kvalitetniji sat.
Kolega ti je vec rekao za termometar, tj. ocitavanja su tacna samo kad sat nije na ruci.
Sto se tice kaiseva i zamene, ne znam kako je bilo ranije, ali sada, i poslednjih par godina nije toliki problem pronaci kais, a za dosta modela i kompletno plasticno kuciste, tako da to ne treba da predstavlja problem, a ni da te odbije od kupovine.
Moze li neki predlog za Seiko do 150e? Sat za svaki dan
@5rovic
Evo predlozi: Seiko satovi