Classic Dream ili Flagship
Printable View
Meni licno, na oko, vise lezi Flagship. Vise mi se svidja taj stil.
Pozdrav svima!
Hteo bih da kupim sat do 150E.
Nekoliko je satova uslo u uzi izbor, pa bih molio vase strucno i manje strucno misljenje :)
1. CASIO MTP-E108L-7A
2. FESTINA f16573/2
3. CASIO BEM-302L-7A
4. ESPRIT - ES000T31020 equalizer
5. JACQUES LEMANS - 1-1844D LONDON
(ne nuzno ovim redosledom).
E sad, meni na oko se najvise svidjaju Jacques Lemans, Festina i nakon toga CASIO treci pa prvi, ali mi to nista ne znaci dok ne cujem vasa misljenja o kvaliteti Jacquesa pa dalje. Satove nosim u svecenijim prilikama, za svakodnevno nosim kinez od 20e.
Takodje bi bio zahvalan ako mi preporucite i neke Orient, Citizen ili SEIKO u tom cenovnom rangu.
Hvala unapred, i ako moze malo brzi odgovor :)
Odlican je Orient. U principu svi modeli su im dobri, ono sto bih izdvojio od njih su dva najpopularnija modela, Orient Mako/Ray, i Bambino. Citizen i Seiko takodje odlicni, u principu to ti je japanska trojka kod koje nema greske koji god model da uzmes.
^ +1, Kolega RUS kao da je umesto mene odgovorio
A kako ocenjujete navedene modele koji su mi trenutno dostupni, za razliku od Citizena i Orienta?
Jer, procitao sam nekoliko negativnih komentara na nekim forumima o Jacques Lemansu, sto me je donekle razocaralo :)
Pa recimo da nijedan od ovih sto si naveo ne moze da se poredi sa japanskom trojkom(Citizen, Seiko, Orient).
Ne mogu da ti kazem da je taj Jacques Lemans previse los sat, ali svakako da nije ni dobar.
Verovatno kolega da to onda ni mi nismo preporucili ;)
Da li Fossil satovi vrede ista?
Ratko
Vrede.
Ne baš onoliko koliko koštaju ... :)
Ima boljih za te pare.
Ima li neko predlog imam 20000 max, necu automatik koji bi bio dobar izbor?
Ovako kako si napisao, niko ti neće odgovoriti jer se ne zna šta hoćeš i šta ti se sviđa (zna se samo da nećeš automatik)...
Evo, gledaj malo ovde Satovi Online - Sense watch webshop - prodaja satova - casio satovi - seiko satovi - citizen satovi - swatch satovi - www.satovi-online.com pa odluči šta ti se sviđa, u narednom postu okači 4-5 modela satova koji su ti u užem izboru pa će ti ljudi pomoći.
ja bih uzeo nighthawk citizen ili monstera u toj klasi, jbg bili su nekad jeftiniji mada malo preko 200evra danas izlaze, akoo nemam za njih, onda bih sacekao da skupim i uzeo, ne bih pare na druge stvari davao
ja okacim oglas, monster u pozadini, niko ne pita za predmet iz oglasa, 20 ljudi me pita za monstera u pozadini da li je na prodaju, pa to ni rolex ne moze
nije on neko olicenje kvaliteta ali postao je za zivota seiko klasik, a tek ce biti trazen i vredeće,
Ratko, za pocetak pregledaj ove teme, pa kao sto Jure kaze, izvuci nekoliko modela koji ti se svidjaju.
http://www.svetsatova.com/forum/f102...l#.VaJlpfmyfIU
http://www.svetsatova.com/forum/f102...l#.VaJlqPmyfIU
http://www.svetsatova.com/forum/f102...l#.VaJlqfmyfIU
Seiko SSB047P1 sam imao, doduše crnu verziju (SSB049P1), dobar sat za ove novce, lako se kombinuje u svakoj varijanti... Mana mu je što nema iluminaciju, a i narukvica mu je malo zveckava i sa estetske strane, po mom ukusu previše ispolirana (sjaji kao jelka).
Za ostale ne znam kakvi su uživo, ali Fossile uopšte ne bih razmatrao pored bilo kog Seiko i Citizen modela, a ima ih baš dosta za ove pare...
Da li postoji neka prodavnica ili mesto gde mogu pogledati ove satove iz sense shopa
Pozoves ih telefonom da proveris imaju li trazeni model na stanju i ako imaju mogu ti ga doneti u radnju u knez Mihajlovoj.
Evo da se pohvalim novim satom. Pre mesec ipo dana preko KP sam kupio potpuno nov Seiko ssb129p1 u svojoj originalnoj kutiji. Cena samo 12.500rsd, jer su slični oko 20.000 i vise. Evo i dve slike. Za sad bas zadovoljan.
Ssb129p1
ssrki
Čestitam.
Lepo si prošao u trgovini.
Da ne otvaram novu temu; kupujem zenski sat za nekih 150-200€. Koje marke preporucujete? Online kupovina nije opcija.
Fossil, esprit, Jacques Leman, Nautica, nesto od ovih modnih brandova (Guess, DKNY), eventualno Seiko mada nisam nasao nista slicno kao kod ovih.
Hvala
Kad kažeš "online kupovina nije opcija" da li misliš:
1. da taj vid kupovine nije opcija (bilo da je sat nov ili polovan), ili
2. pod tim misliš da uopšte kupovina polovnog sata nije opcija, pa u obzir dolazi samo nov sat iz radnje, ili
3. pak polovni satovi dolaze u obzir, ali samo ako se kupovina realizuje neposredno u direktnom kontaktu?
Sve je to bitno, ako hoćeš da ti neko nešto napiše, a još bitnije je da postaviš slike modela koji te zanimaju, da bi shvatili kakav stil tražiš...
Nov sat, kupovina u radnji :D
Otprilike nesto ovako
http://www.detas.ba/img/products/477...sat_es3358.jpg
Varijacije su moguce.
Manje vise svaka od marki sto sam pobrojao ima nesto slicno, pa me interesuje vase misljenje koja je najbolje od njih
hvala
Od tih sto si naveo jedino Seiko je ozbiljan proizvodjac.
Tu bih dodao recimo jos i Casio i Citizen, barem od onoga sto moze kod nas u radnjama da se uzme.
Ma znam, al kod tog trojca nisam nasao nista da mi se dopada, a da se uklapa u cijenu. Sat kupujem u Sarajevu, pa i nije bas neki izbor japanaca. Zbog toga pitam od ovih ostalih ima li neki da se izdvaja po kvalitetu ili su manje vise isti.
A ako imate neki prijedlog, slobodno.
Drugari usmerite me u kom pravcu da idem :-)
Treba mi jedan sat za svecanije prilike, tj. neki elegantniji model.
Pozeljno da bude kozni kais mada moze i celik pa da mu dokupim kais ako mu lezi.
Dimenzije bi mogle biti kao kod npr. monstera posto mi on lepo lezi na ruci.
Od ostalih opcija pozeljno bi bilo da ima datum i eventualno dan. Hronografi nisu bitni jer ih ne bih koristio.
Cifer mora biti crn.
Pozeljno automatik ali ne i presudno.
U obzir dolaze i polovni satovi do ovog iznosa.
Do citanja ;-)
Orient Bambino (prva verzija)
Prilog 114052
Prilog 114051
Nesto sam i ja razmisljao ranije o njemu. Lepo izgleda.
Pooz ljudi obracao sam vam se vec jedanput i puno ste mi pomogli sad vas opet molim za pomoc :) . gledam ovaj sat da kupim za sestru u pitanju je Festina F16716-1http://www.amazon.com/Festina-Classic-Ladies-F16716-Wristwatch/dp/B00JKEAJ8K. kosta oko 12000 da li da ga kupim ,savet plz?
inace video sam taj sat na ovom sajtu> BPM - najveći izbor satova i nakita - BPM - prodaja satova i nakita - F16716/1. Da li je ova prodavnica pouzdana sto se tice originalnosti satova?
Bpm je zvanični uvoznik i distributer za Festinu, tako da tu nema mesta sumnji. Kupovao sam kod njih, i nikakvih problema nije bilo, iako nisu baš uvek bili najljubazniji ili najinformisaniji o robi koju prodaju. Sve u svemu, ako ti cena kod njih odgovara, nemaš brige.
Inače, ako je nekom uopšte interesantno, skoro sam se začudio da postoje kopije Festina satova. Video sam nešto sllika po online prodavnicama, uglavnom Tour de France modele. Prepoznaju se po tome što obično ili nemaju nikakav natpis na ciferu ili imaju samo logo, a ne i chrono bike natpis.
ovaj isti sat sam nasao na ovom sajtu Satovi ručni muški ženski - Babić neki Babic watches, Da li neko ima iskustva sa doticnom prodavnicom
U njihovoj prodavnici na Banovom Brdu (Požeška) sam kupio jedan ženski Casio.
Ne znam šta bih ti posebno rekao.
Cene su uobičajene i sat je original.
Deluju kao ozbiljna firma (za naše uslove)
Deluju kao ozbiljna firma (za naše uslove)[/QUOTE]
:lol:
:lol:[/QUOTE]
Jel' nešto smešno?
Ja ne vidim nikoga da se smeje...
Prilog 114094
:flapper:
Pozdrav svima!
Ako mogu da zamolim za pomoc pri kupovini, imam na raspolaganju 150e (to mi je bas gornja granica). Zapala su mi za oko ova dva modela:
FOSSIL
i
FESTINA
Fossil mi se vise svidja, verujem da je solidan model za taj novac. Ukoliko vi imate neke predloge, slobodno napisite. Vise bi voleo da se zadrzim na proverenim brendovima tipa Casio, Citizen, Seiko, Fossil, Festina itd., a da se uklopim u tu sumu.
Da je malo veci :D od 46mm pa na gore, sa koznom narukvicom.
Zahvaljujem!:)
Ako hoces proveren brend onda izbaci sa spiska fossil.
Citizen Sport Watch
Seiko Seiko SNZG15K1 , nije kožna narukvica ali uvek možeš da kupiš.
Prečnik 42mm, ne znam odgovara li ti pošto tražiš veće satove.
Ljudi hvala na odgovoru!
Te varijante su mi nekako manje, vise bi voleo da je precnik malo veceg obima, ali hvala na odvojenom vremenu za predlog!:)
Posle istrazivanja video sam da misljenja o Fosill-u i nisu bas dobra, prvenstveno zbog toga sto je brend cisto modni (sezonski) i koliko sam procitao nisu direktni proizvodjaci, i sve to mozda povlaci posledice da satovi bas i nisu pouzdani za duzu pricu, posebno sto se u kratkom roku kod mnogih dese problemi u domenu kucista/narukvice tj. vidljivih komponenti.
Ja sam se ravnao po rodjaku koji ima Fossil evo vec 3 god. bez problema (barem tako kaze), platio ga oko 120e.
Verovatno cu ostati na Festini, ili mozda Citizen Aviator, videcu kad odem do prodavnice.
Koje satove mi predlazete do 150e, muski, kozna narukvica... ovako nesto Prilog 117279