Da li si probao taj sat , mozda ti lepo legne na ruku , pisem ovo zato sto se meni jako svidja taj sat:D
Printable View
Da li si probao taj sat , mozda ti lepo legne na ruku , pisem ovo zato sto se meni jako svidja taj sat:D
Citizen BJ7010-08E NIGHTHAWK
Jeste da je malo skuplji,ali po mom misljenju najbolji i najlepsi pilotski sat.
moze jedna pomoc :)
potreban mi je novi sat u celicnom kucistu, razmisljao sam o ORIENT Bambino modelu ili o onom ORIENT flieger modelu
evo slika
Prilog 78223Prilog 78224
ali ovo nisu satovi koji mi se preterano mnogo svidjaju, je l ima neke bolje alternative za slicne novce, ne bih da dajem neki mnogo veci novac za sat, svidja mi se sturmanski ali mi je preskup
kako su se pokazala kucista ovih satova u eksploataciji, je l bambino nije hromiran, mislim kakva im je zavrsna obrada, to mi je najbitnije
Verovatno je Orient najbolja kupovina za te pare.
Meni licno su pored bambina lepi i millenium(beli cifre i plave kazaljke), kao i mako.
lepi su, ali taj mako, svidjao mi se i primenio sam gazdin recept, posle mesec dana nisam mogao ocima da ga vidim, jako cudno iako je vrlo lep
a gde bih mogao da pogledam ponudu certine, svidja mi se ribbon model, bio je u merkatoru jedan davno davno, godinama je stojao
svidja mi se i roamer searock, koliko on moze najjeftinije da me izadje
Za certinu nemam pojma gde kod nas mozes da vidis. Mislim da niko nema neki veci izbor modela.
Roamer najjeftinije moze da te izadje 50.000 din.
Certinu mozes da pogledas na sajtu horademoda.com
Definitivno sam resio da je vreme da uzmem nekog diver-a. E sada moj izbor bi bio submariner ali nema se novaca :(, budzet je oko 1500e. Do sada sam gledao seamaster, superocean, certinu ds ali sem certine verovatno mi je budzet i za ova dva nedovoljan. Ima li neko jos neki predlog?
Uzmi onaj Steinhart sto lici na rolu i resio si problem.;)
ORIS ili Sinn, sve je receno
Sto kaze Rus, bar tih satova sto lice na Rolu ima dosta. Slazem se sa Milanom za Oris, mislim da je Sinn vec malo skuplji nov, mozda jedino U1 na gumi
Pozdrav dobri ljudi, nov sam na forumu, zelim da kupim sebi neki sat do 15.000din, i treba mi vasa pomoc, dakle sada cu vam opisati kako sat treba da izgleda, ovako pa da pocnem, bitno mi je da precnik kucista bude 44mm (ili vise to bolje). Zatim mi je bitno da narukvica bude kozna (moze i imitacija koze), samo da nije crne boje, i da nije metalna (u obzir dolaze bordo, smedja, braon, sampanjac boja..) sad da vam opisem kuciste, voleo bih da bude zlatne boje, moze i bakarne boje (ali nikako da bude srebrne boje), nadam se da me razumete ja se izvinjavam na mom neznanju. U obzir sam uzeo ovaj sat Fossil fs4767, planiram da ga kupim sutra zato sto mi se zaista dopada po izgledu (sto se tice kvaliteta ne znam to da ocenim), pa bih voleo da mi kazete vase misljenje i da mi predlozite jos neki takav slican sat. Takodje bih voleo ako neko ima ovaj sat da mi napise nesto o njemu, inace oblacim se elegantno, pa bih voleo i sat da uklopim tom oblacenju. Toliko :)
Posedujem Certinu typex02, imam problem sa zamrzavanje sekundare na nekoliko sekundi, i onda se odblokira i dodje na mesto gde bi trebala da bude dok je bila blokirana i sat savrseno radi. Samo je problem u tome sto zastane na par sekundi. U cemu je problem?
U tom cenovnom rangu best bay je ono sto se tebi najvise svidja sto je u ovom slucaju taj fosil.
A ako zelis nesto kvalitetnije za te pare mozda bi trebao da pogledas J.Springs satove, evo linka.
Uzivo ih mozes videti u poklon ducanu.
pogledaj malo ovaj link,pa ako ti se sviđa jos neki model da suzimo izbor,pozz http://www.svetsatova.com/forum/f117...-eur-7955.html
i ovaj
http://www.svetsatova.com/forum/f102...-eur-3244.html
@FerrariLover ne znam na koji si tacno mislio sat Fossilov? Od Fossila sto znam provereno sta valja to je ovaj satic (sto je ispod dole na slici), ali njega ces tesko naci kod nas u prodaji. Vec na strani a i uklapao bi ti se u budzet oko 120 eura je bio pre 3 godine. Inace, na forumu 90% clanova ne voli modne brendove kao satove i vecina ce ti reci bezi od njih kao Djavo od Krsta... Naleteo sam na jedan model koji se uklapa u tvom opisu, a to je Sector mada njegova cena prelazi tvoj budzet... Evo linka BPM Satovi & Nakit. Sector muski sat - R3271690001
Moje misljenje ako ti se svidja taj Fossil sto si video, uzmi ga, jer neces zadovoljavati siroku narodnu masu, nego sebe... ;)
Prilog 81738
@acky91
Treba promeniti bateriju. Ovakav hod kazaljke smišljen je da bi te upozorio na to. Kazaljka preskače interval 3-5 sekundi kada je preostalo do mesec dana za zamenu baterije. Idi kod bilo kog časovničara i stravi neku kvalitetnu, npr. renatu.
Devojku smo opremili (posle dosta muke sa izborom) sa ovim saticem :Berić, Satovi i nakit - Galerija i prodaja satova i nakita, Novi Sad i Beograd, Srbija
Sat je mnogo lepsi nego na slici i najvaznije da joj se svidja.
E sad je vreme za mene da uzmem neki sat i posle dosta razgledanja ovaj model mi se najvise svidja:EDIFICE - Watch - Products - CASIO
Sad me zanima da li mu je cena u skladu sa kvalitetom kao sto uglavnom slucaj sa Casio satovima i da li mozada ima neki kvalitetniji za te pare. Sto se tice sata ja bih stavio neku crnu koznu narukvicu kasnije mada moze da prodje i za pocetak njegova metalna. Tako da u predloge stavljate neke sa koznim narukvicama.
I meni je odmah zapao za oko i koliko god da trazim jos neke modele, uvek se na njega vracam. Nego sad mi se javila neka dilema, kao sto je na ovoj temi napisao jedan clan da je stariji model Festine uzeo, plus da je bila u izlogu.Negde sam nasao da je ovaj model Casia iz 2010 godine. Sta to znaci sada, da sat radi od tada ili ce oni tek pri mojoj kupovini ubaciti bateriju i pokrenuti mehanizam? :huh:
Baterija je vec u njemu ,samo ne mora da znaci da je svaki napravljen 2010. mozda proizvodnja jos traje.
To ne treba da ti predstavlja problem bateriju uvek mozes zameniti za male pare.
Nije mi problem zbog baterije, vec zbog mehanizma koji vec uveliko radi i trosi vek trajanja u vetrini. Inace mislim da je miyota OS10 u njemu. Koliko i izasla zamena takvog mehizma u slucaju prestanka rada?
miyota OS10 mehanizam kosta oko 25$.
Sto znaci ne bi bio prevelik trosak da se ubaci novi ukoliko ovaj prestane sa radom. Inace kakvi su mehanizmi sto se tice kvaliteta i tarajanja?
Miyota mehanizmi su poznati po niskoj ceni i sasvim solidnom kvalitetu. Nece mu biti nista, sve i da je radio 2 godine u vitrini.
Pozdrav svima razmisljam o kupovini sata, ali ne bih zeleo da dam 150 e za nesto sto nece trajati duze vreme :) Naravno razumem da nece trajati vecno al barem 5 godina i da bude neki sat, koji bi isao uz odelo, kosulju, al i da moze i na ostale kombinacije da ne odudara ako me razumete :)
uzeo bih nesto na ovu foru Seiko SNZG13K1
ili neki fosilov, ali citam da kazete da ne treba fosil uzimati jer je los, al mi nekako ovaj model ok...
Tako nekakvi modeli su mi ok, ali naravno nije o glavu bas takav model..
Evo dok sam pisao ovo, naletim na ovaj, bas mi se sada svidja, pa ako mozete da mi kazete jel ovaj ok?
Police PL12534JSTU-04M
Ako mene pitas, bilo koji Seiko serije 5 mozes da uzmes slobodno. Svakih 5 godina ces morati da ga nosis na redovan servis, a zauzvrat imas sat koji ce trajati minimum 30-40 godina (ako ga ne slomis :D ). A sto se izgleda tice, icice na sve sem na trenerku po meni... Jos ako kupis jedan kozni kais za njega, uz odelo i kosulju ce ici idealno.
Ah, da... Police ne moze ni da prismrdi Seiku po kvalitetu, koji ti je bitan kako kazes. Ali, merak nema cenu...
beoriginal dobro došao na forum.
Ako ti odgovara mehanički sat i ako je 150 e budžet onda i ne moraš tražiti dalje od pomenutog modela Seika. Odličan sat, rekao bih dosta univerzalan dizajn kao i veličina .
Zaobidji i Fossil i Police i pogledaj bilo koji Seiko,Citizen,daleko su kvalitetniji i bolji.
Drugari, treba mi pomoc. Kupujem suprugu poklon pa ne mogu da se odlucim izmedju dva modela. Njemu je potreban sat da nosi na odelo, kosulju i cipele svaki dan. Jako mi se dopada ovaj Fossil - BPM Satovi & Nakit. Fossil muski sat - FS4831, deluje lepo ova tamnija narukvica, mada je takodje lep i ovaj iz Lotus kolekcije - Ručni sat Lotus 15847/8 - Poklon Dućan
Sta vi mislite? Bitnije mi je da bude lep, nego previse kvalitetan, sumnjam da ce ga nositi 20godina ;) Cini mi se da je Fossil nekako zvucnije, do skoro za Lotus nisam ni znala. Hvala vam unapred!
Lotus je kvalitetniji.
Mada,za te pare,pogledaj ponudu Seika i Casia Satovi Online - Sense watch webshop - prodaja satova - casio satovi - seiko satovi - citizen satovi - swatch satovi - www.satovi-online.com kao i j.Springs-a i Poklon dućanu.
Sve marke koje sam naveo su kvalitetnije pa kad već daješ pare...:)
Shvatam da je izgled presudan.
Pregledaj predloženu ponudu.Možda ti se svidi još neki.
Jedan predlog, onako sa strane... Ako vec nosi na odelo, zasto uzeti hronograf (sa stopericom, samim tim i gomilom malih brojcanika). Zasto ne bi uzeo recimo Seiko 5 sa crnim brojcanikom? Po mom misljenju, minimalisticki dizajn ide bolje uz odelo...
Inace, Fossil je zvucan, ali nije kvalitetan kako se cini. Kao sto je rekao Vladan P, pogledaj ponudu Casio i Seiko, pa se onda odluci. Seiko ima izuzetno lepe satove poput ovih koje si postavila
Hvala puno ljudi, baš ste divni. Kapiram da Fossil nije previse kvalitetan, ali prosto nijedan Seiko nije u njegovom fazonu. Na kraju sam odlucila da mu kažem pa neka on bira :thumbsup: U svakom slučaju ste mi puno pomogli, ićiću uživo da vidim neke od Seiko, možda budu bolji uživo :rolleyes:
Pazi, ako ne nalazis drugi izbor, mozes da uzmes i Fossil. On ne spada u kvalitetnije marke, ali s druge strane, nailazices na ljude koji ih nose 10 godina bez problema...
Ono sto sam ja uspeo da nadjem da je slicno tvom hronografu:
Seiko SSB053P1
Seiko SSB049P1
Seiko SNDC81P1
Seiko SNDC99P1
Srecno sa kupovinom.
Treba mi misljenje forumasa vezano za nekoliko starijih kvarcnih satova sa hronografom, koji se mogu kupiti po snizenim cenama:
1. Citizen AN7020-57E,
2. Seiko SNDC05P1,
3. Seiko SNDC41P1,
4. Seiko SSB059P1.
Takodje bih Vas zamolio da ih uporedite sa nesto novijim:
1. Swiss Military Hanova FLAGSHIP CHRONO,
2. Swiss Military Hanova TELL CHRONO,
3. Swiss Military Hanova PATRIOT CHRONO,
4. Citizen AT0960-52A (koji je takodje malo stariji, ali ipak ''eco drive'' sada na snizenju).
Druga grupa satova je skuplja od prve za nekih 40 evra u proseku.
Molim za pomoc!
Šte se tiče tehnike,Hanova Patriot ima najbolji mehanizam.
Pošto sat ne čini samo mehanizam, bilo bi pametno da pogledaš/probaš modele koji ti se sviđaju i onda odlučiš.
Hvala na odgovoru Hadzi Dalibore, mada su meni u BOMAR-u rekli da nabrojani Swiss Military Hanoca satovi (Flagship Chrono, Tell Chrono i Patriot Chrono) imaju istovetne kvarcne mehanizme, te da se razlikuju samo po dizajnu. Ne znam da li su oni u pravu ili ti?
Jel' ima neko iskustava sa ovim svajcarskim brendom?
Kakvi su njihovi kvarcni satovi sa hronografom i koliko je u proseku trajanje baterije?
Hvala!
Ono što govore/znaju prodavci se obično prilično razlikuje od stvarnog stanja.
Na sajtu Hanova fino piše za svaki model koji je mehanizam u njemu- provjeri sam.
Patriot ima Ronda,a ostali ISA mehanizme.
Ronda je dosta kvalitetnija(npr TAG Heuer sada koristi Ronda mehanizme).