-
Pomoc za laika pri kupovini satova
Pozdrav drustvo...
Nov sam i apsolutni laik po pitanju satova.
Uzivam u njima, ali od kako znam za sebe nosim Swatch...Vreme je za promenu, godine su mi dosle, moram i po tom pitanju da se malo uozbiljim...:)
Uzeo bih sat u Sense, ali bih voleo da mi malo pomognete oko modela...
Prvo sam se hteo da uzmem neki polovan, ali sam ipak odlucio da sam izaberem neki novi (i shvatio da mi treba pomoc).
Modeli su, bas tim i redom:
Citizen AN3377-58E
Seiko SSB049P1
ili neki Casio iz Edifice edicije...
Ako ima neko, a verovatno ima, iskustva sa ovim modelima voleo bih da napise koju rec.
Ja se unapred zahvaljujem i obecavam slike...
-
Re: Pomoc za laika pri kupovini satova
Ja nemam iskustva sa qvarcnim Seikovim i Citizenovim stoperima, ali cak i od onoga ko ima iskustva dobices ove dve stvari i one su tacne:
Prva stvar:sto se tice oba sata, cena/kvaitet vrhunski, i u tom cenovnom rangu su odlicna na tebi je da izaberes sta ti se vise svidja
i druga stvar: jesi razmisljao o automaticu? :)
-
Oba sata su odlicna i kao sto rece kolega pre mene imaju dobar odnos cena/kvalitet.
Mislim da neces pogresiti koji god od ta dva da odaberes, tako da biraj ono sto ti se vise svidja.
Dobro dosao na forum!
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Ja sam kupio Seiko sbb049 pre šest meseci, i prezadovoljan sam satom, odličan kvalitet izrade, naročito kada se uzme u obzir i koliko košta.
Jedina zamerka je metalna narukvica, koja je limena i užasno loša, pa sam je ja odmah zamenio kožnim kaišem, koji mu po meni bolje stoji.
Evo slike mog sata sa kožnim kaišem:
http://www.svetsatova.com/forum/memb...vi/71738-1.jpg
Jedini problem je što sam vremenom počeo da se kajem što ipak nisam uzeo neki seikov automatik za slične pare :crying:, recimo SNZG13:
-
U ovom slučaju ja dajem prednost Citizenu samo zbog narukvice kako već Ckvrlj reče. Problem kod tih jeftinijih Seikovih kvarcnih štopera jeste to što im narukvica nije od punog čelika već je limena, šuplja...dok Citizena ne bi trebalo da je tako.
Jedino ako imaš još malo novca pa da uzmeš neki Citizen iz Eco-Drive serije... Poz.
-
Ljudi,hvala vam puno...
Dosta ste mi pomogli...mada, sada cete me bas ispljuvati, ali ja kao sto rekoh - laik sam...
Koja je bitna razlika izmedju kvarca i automatika?Ok mehanizam, ali mislim za krajnjeg korisnika, tj. mene.Koristio bih ga za sve prilike, mozda ne na plazi, ali na poslu, prevozu, ne bih stemao dok mi je na ruci, motor ne vozim...:)
Skuplje ne bih isao, imam dvoje dece (beba i cera od 2 godine) koji ce kada tada iskoristiti moju nesmotrenost i doci do sata, a onda ne zelim da mislim koliku ce stetu da mu nanesu.
ckvrlj - Super izgleda sat i sa tom narukvicom...Ako moze poruka gde si je uzeo, koliko para itd...
Da li i na Citizenu moze da se menja narukvica i stavi kozna?
-
Ja sam moju uzeo ovde na forumu od jednog člana, cena oko 1000 din.
Mada ovakvih ima gde hoćeš, po sličnoj ceni.
Što se tiče mehanizma, ako ti nije bitno da li je automatik ili nije, onda ti je kvarc sasvim ok. Manja briga oko njega, menjaš bateriju na par godina i to je sve.
-
Ako ti nije narocito bitno, uzmi kvarc i nemoj da mislis. Ako te bude zaineresovalo ovo sa satovima, lako ces uzeti posle automatik.:D
Imas kaiseve svuda i kostaju od recimo 700-1500 din, za one solidne.
Na tom Citizenu moze da se menja, ali teze, zbog nepravilnog oblika lugova, tako da ne mozes da stavis bilo koji kais, vec moras da trazis poseban.
-
Potpisujem ovo što su RUS i cvrklj napisali.
-
-
Tu je i Casio EF-547D-1A1 .
Sada se vec troumim.
Sutra idem do radnje, nadam se da ce se uzivo sve razjasniti.Idu slike cim "legne" na ruku.
Svima hvala, slusam i dalje ...
-
Ne mozes ti tu puno da pogresis. To su sve dobri satovi i treba da izaberes ono sto ti se najvise svidja.
Pogledaj ih uzivo u radnji, uporedi i odluci se za onaj koji ostavi najbolji utisak na tebe.
I naravno kad se budes ponovio, okaci slike.
-
Isao do radnje...Nisu imali ni jedan od modela, pa da ih pogledam/probam.
Obecali da ce me kontaktirati od ponedeljka, pa da tada dodjem i pogledam sva tri.
U medjuvremenu svratim sa kolegom da zameni kais na njegovom Fossilu i tada vidim Fossil ch2600 (cena 11190 - 10% popusta)...
Slican po izgledu, skoro identican kao i ova tri nabrojana...Kakav je Fossil?Cena mu je bitno manja, ali da li je to ok sat ili samo modni sat?
Mada cekam ponedeljak i poziv...
-
Ne bih ja išao na fossil, a ne verujem ni da će ti ga bilo ko na forumu preporučiti.
Bolje uzmi bilo koji od ovih koje si već razmatrao.
-
Takodje ti ne bi preporucio Fossll, ne moze da se poredi sa ovim ostalim satovima.
-
Ok, poslusacu vas...
Prva dva sa spiska, kako kazu iz radnje, cu moci da vidim u ponedeljak/utorak.
Casio tek za dve nedelje, ali ima isti u radnji, druge boje (obod mu je narandzast)...Znaci uspecu da ih poredjam sva tri i tada definitivno odaberem.
Pa ako se odlucim za Casio, gorecu dve nedelje...:)
-
Momci iz radnje su ipak malo neozbiljni...Prekjuce sam ih zvao i pitao za satove, kazu zvacemo vas...Evo i dalje nista.Javljam kada ih vidim/osetim na ruci.Cisto da ne bude da sam vas cimao dzabe...
-
Mrtva trka,mozda mi je Citizen za nijansu lepsi,pozdrav
-
E, pa evo me nakon kupovine...Slike sutra ili cim stignem.
Odabrao sam SEIKO, ali sam svakom nasao neku malecnu zamerku i nijanse su odlucivale...Ja pisem kao laik i molio bih da se niko ne uvredi.
Pa da krenem...SEIKO nema, e sada kako se to zove, onaj premaz koji skuplja svetlost kako bi se po mraku mogle videti kazaljke i crtice koje pokazuju sate...Sve je kao ogledalo i po mraku ne svetle.Izradom sam mega zadovoljan i za razliku od naseg clana koji nije bio zadovoljan metalnom narukvicom, ja joj nisam nasao zamerku.
CITIZEN ima dve mane po meni...Vrlo tesko bi mu se zamenila narukvica (raspitao sam se na vise mesta), za koznu su svi skepticni da bi mu dobro stajala i ono sto je presudilo je sto na cifarniku ima dve boje crno.Jedna je mat, a druga sjajna.Sat izgleda besprekorno, ali mi deluje da vise ide uz odelo ili pantalone/kosuljica fazon...Vise naginje ka tom "kancelarijskom", nego ka opustenom/sportskom fazonu.Da sam u zivotu vise skockan, mozda bi on i pobedio.
CASIO ima jedan veliki problem, a to je da ga NEMA i da bih se verovatno pekao jos dve-tri nedelje, a to mi je puno.Verovatno bi za to vreme izgoreo od ocekivanja i ne bi bio ovoliko odusevljen, da ga cak kradom stavljam na ruku i setam po kuci.:-)Ono sto mi se kod tog sata, 'ajde da nije dopalo, su ona tri kruga na cifarniku, koja mi nekako nisu srazmerna u odnosu na velicinu sata, kao da su malo manja nego sto treba.
E sada, mozda je grozdje kiselo zato sto je nedostizno, pa ga ovako ocenih, ali to su mi bili utisci pri odabitu.Novac je tu +-2000 i nije bio primarni razlog.
Da se razumemo, svaki od ovih satova je prava bombona i mislim da bi se ljubav rodila koji god da sam uzeo.
Drustvo, nadam se da sam malo pomogao, koliko to laik moze :-), znam da sam duzan slike.
Idem da uzivam u satu !!!
-
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo obecanih slika...
Nisam verovao da je toliko tesko napraviti dobre fotke, pa se surak potrudio sa slikama...
Nadam se da se ovo smatra odrzanim obecanjem...Pozdrav!
Idem da uzivam u satu !!!:D
-
Cestitam, najvaznije je da si zadovoljan satom.:congrats:
-
-
Lijep sat, odlicne slike, uzivaj cestitam:congrats:
-
Hvala drustvo, ali nista bez vas i vase pomoci...
-
Super sat, a i surak je odlicno odradio fotke:) Cestitam:)
-
Čestitam! Lep sat si izabrao. :)
-
U zdravlju da ga nosis:thumbsup:
-
Hvala drustvo...
Danas je prvi put izasao na scenu...I to, namerno, na dan kada mi cerkica krece u jaslice...
Jesam li ja samo frik ili satovi ovako uticu na sve?
-
Ima nas i gorih,ja recimo prislonim sat na uvo i slusam sekundaru kako se krece iliti po naski puko sam ko zvecka,ali lepo mi tada:proud:
-
Ne znam gde da se ubacim sa pitanjem, ali ovaj sat mi se skroz svideo kada sam pregledao teme....pa da pitam, posto sam procitao da ima vise vrsta satova za razlicite namete, je l ovaj spada u one ozbiljnije, tipa dzemper, odelo neko, kosulja, pantalone....? ili koji predlazete? i jos nesto kozna ili metalna narukvica? ako ima o ovome vec pisano, ispravite me :/
p.s. jos jednom sat je bas lep, uzecu i ja isti ako sve bude ok :)
-
Miloše
Ovaj sat svakako može da se nosi u svim prilikama.
Što se tiče izbora između kožnog kaiša ili metalne narukvice-to je na tebi.
U svakom slučaju ti kupi sat sa metalnom narukvicom a kaiš je mnogo jeftinije dokupiti nego obrnuto.
-
Milos_88 Kao sto ti je VLADAN P odgovorio, sat je bas za svaku priliku, i za majicu kratkih rukava, kosulju, odelo, vijetnamku...Ne ide lose ni uz siledzijku cak...:lol:...(na svako pitanje ti je odgovorio bas kako treba i treba ga poslusati)
Jedino sat nije za rad koji ukljucuje, nosenje ili jos bolje sve one radnje gde su ti ruke toliko zauzete da ih ne vidis od stvari...Dva puta sam tako izvukao krunu, ispravite me ako se tako ne zove, i tada sat em stane, ne pokazuje vise tacno vreme, em ako ne primetis, a kvasis ga, postoje sanse da tu udje voda/vlaga...
Inace sat je retko koga ostavio ravnodusnim i svi misle da je dosta skuplji, takav ostavlja utisak...
-
E hvala vam najlepse na objasnjenjima, pre dan, dva kad sam se uclanio na sajt hteo sam ovaj sat kao decko sto je uzeo da uzmem, sad se vec dvoumim izmedju vise modela Seika :) samo je najgora stvar sto ne znam kako mi stoji na ruci, a kod nas u Zr slabo ima ponuda satova :/ ili cu ici u Bg i lepo isprobati par njih da znam ili cu naruciti preko neta pa cu valjda utrefiti da mi stoji lepo kao sto izgleda lepo :) hvala vam u svakom slucaju!
-
Mozes i do Novog Sada da odes, to ti je malo blize.:)
-
Da se javnem ...
Da probudim temu, da je razmrdam ... :D
Sat se nosi svakodnevno.I dalje sam zaljubljen u njega.Staklo je izuzetno kvaliteto i nema ogrebotina po njemu (mada ga i pazim).Do sada nije menjana baterija.Izuzetno tacan, tj. vreme nije dostelovano od kupovine...
-
Pozdrav iz Novog Sada.Srđan je! :D
Rešio da se vratim satovima posle 16 godina i digitalca iz osnovne škole sa 7 melodija i štopericom,koji mi je doneo brat iz Malmea.
Zagazio sam u 30-te i rešio da se počastim satom koji će biti za svaki dan.Za početak.
Žena ima neki vaučer u Bomaru u Modene,a ja bih da dotiram i kupim neki do 10000 RSD.
Bavim se fizičkim poslom (vozač-doatavljač),stalno na putu...Stil oblačenja je sportski(duxevi,trenerke,patike,poneka košulja,ako se nekad izađe uveče).Da skratim,zanima me ovaj sat,ali otvoren sam za predloge u pomenutom cenovnom rasponu.
http://www.bomar.rs/casio-edifice-ef-552pb-1a2vef
Hvala unapred.
-
2 Busy
Dobro si počeo što se izbora tiče.
Imajući u vidu posao kojim se baviš predložio bih ti da biraš sat bez PVD premaza ( dakle da sat bude čisto boje metala a ne crn) koji se relativno lako izgrebe a ogrebotina se ne može uspešno sanirati.
Nije nužno ali bilo bi bolje da je narukvica metalna-dugotrajnija je i izdržljivija.
Recimo nešto ovako- Edifice
-
Sviđa mi se i ovaj sat.Pogledaću i njega.Ali mi je ova narukvica prenapadna i ne znam da li bi se brzo navikao na nju.Možda da odmah zamenim za gumu?
-
Možeš menjati ako baš voliš gumu (original guma ,ako postoji, nije baš jeftina) mada je ''greota'' jer ovaj casio ima najbolju narukvicu u tom cenovnom rangu. Udobna je i od punog čelika.Predložio bih ti da ,ako izabereš baš ovaj sat, prvo vreme ga nosiš na metalu.Verujem da ćeš se prijatno iznenaditi. Ako pod ''napadno'' podrazumevaš polirane delove narukvice- to se da lako izmatirati.
U svakom slučaju pogledaj celu CASIO EDIFICE seriju i verovatno ćeš naći sat koji ispunjava sve tvoje zahteve.
Pretpostavljam da se zbog vaučera ograničavaš na Bomar.
Ako nađeš neki koji Bomar nema u ponudi- pitaj ih da li mogu da ga naruče.