Re: Pomoc za laika pri kupovini satova
Hvala.
Još par pitanja,mada znam da ima par tema i o tome.
Ja sam visok 188 i zaista krupno delujem,mada sam bio i deblji :D.Sad imam oko 105 kg. Da li će mi ovaj sat biti mali i kako da napravim "pravu meru"?Ne bih želeo da mi sat na ruci liči na slanik,ali ni da bude mali kao neki ženski sat.Da li ima neki obrazac ili tema-diskusija po tom pitanju na forumu?
Iskreno,mogli bi da mi predložite i neki drugi brend koji ima dobre satove,nisam zagrižen za CASIO.
Sviđa mi se forum,posle nepuna 24 sata,mnogo korisnog sam pročitao.Posebno mi se dopada što ste direktni kod pitanja novih članova a u vezi tzv. modnih satova.
Hvala još jednom!Puno si mi pomogao.Nadam se da ču uskoro da sepohvalim satom.Biće i sličica,naravno.:beer:
Bio danas po sat.Au,kako sam se razočarao!!! http://forum.garaza.rs/images/smilies/sm_confused.gif
Probao oba CASIO sata i metalni i crni.Sve OK,lepi,vrhunska obrada,ali..."Upadoše" mi u ruku skroz.Premali.Treba mi veći sat.
Predložili su mi Jacques Lemans Powerchrono.Powerchrono
I njega sam probao i verujte bolje mi stoji,iako je po specifikaciji ,istih dimenzija kao onaj CASIO.Još je na sniženju 50%.
Ne znam... http://forum.garaza.rs/images/smilies/sm_confused.gif
Mozda ovako nesto?
Sport Watch
U principu ako naidjes na sat da ti se svidja a da ga prave Casio, Citizen, Orient ili Seiko uzimaj slobodno. U tom cenovnom rangu nude najvise.
Inace slazem se sa kolegom Petar012, sat treba ti da nosis, tako da dzaba i najkvalitetniji sat na svetu, ako ti se on ne svidja.
Citat:
2 Busy kaže:
Odličan.
Citat:
RUS kaže:
Postoji ovaj aviator u drugoj kombinaciji boja, izložen je u Bomaru, pa baci pogled... Mada meni se uživo ne sviđa.
1 Priloženi(h) fajl(ova)
A propo mog rodjendana, sta kupiti sebi do sat, normalno. Ali sa 35 god. sam zakljucila da mi prakticno u zivotu samo treba G shock. Za to ste delimicno i vi krivi:). Znate da imam jedan G, ali, ah kome li je samo jedan dovoljan? Pa sam stoga mislila o ovom modelu, ali imam sumnje. Pa ako je neko od vas imao ovaj sat ili bio u prilici da ga vidi zamolila bih vas da kazete vasa iskustva ili misljenje. Dakle u pitanju je dw 6900 ms. Meni je to klasika, gledala sam klipove na you tube, ali bih, kao sto rekoh, volela da cujem i vase misljenje.
Prilog 117919
Serija 6900 je prilicno popularna medju americkim vojnicima. Pouzdan i izdrzljiv kao i svaki drugi G.
Sto se tice boje ekrana, imao sam kockicu sa istim, i nije los uopste, ali je citljivost definitivno slabija nego kod "obicnog".
6900 je veoma popularan, cak sam jedno vreme razmatrao i ja da ga uzmem, ali, bar meni, na oko je mnogo ruzan. Zato sam uzeo 7900. Meni nekako nije legao :)
Bez puno objasnjavanja sta, kako, zasto........Citizen
2 Bisy
Koji bi izabrali od ova tri?
Ako je to, moj redosled bi bio -
Citizen
Casio
Festina
http://images.tapatalk-cdn.com/15/12...8af750f1d4.jpg
To je to! [emoji355] [emoji367]
Sat je prelep.Jako sam zadovoljan.Veličina kućišta je taman,46 mm,bez korone.
Prvi pik mi je bila verzija sa belim-tačkastim ciferom,ali nije ga bilo.U Modene nije bilo ni ovog,pa je ljubazna prodavačica otrčala do Zmaj Jovine i tamo proverila da li ga imaju.I imali su.[emoji1]
Imam par pitanja.
U uputstvu ne piše koliki je WR,ali na sajtu Bomara piše 10 bara.Ako neko može da prevede? [emoji2]
Ovaj donji "brojčanik".Da li pokazuje stanje baterije na satu i kako se čita?
Hvala.
2 Busy
Čistitam!
Odličan :thumbup:
Donji podbrojčanik služi za am/pm prikaz i na tvom satu sa slike pokazuje da je tih 3 min do 8 ujutru, a ne uveče.
Tvoj model nema pokazivač rezerve snage.
To se ne podešava, on se sam pomera i prikazuje ti to što sam napisao.
Pomeri kazaljku za minute za ceo krug, pa ćeš podesiti am/pm. Ortak kupio taj model pa smo podešavali.
Po onoj slici sata koji si postavio, radi tačno :)
Posle 6 dana sa satom podnosim mini izveštaj. 😊
Još jednom da napomenem da je sat super i da sam se skoro navikao,posle 15 godina ne nošenja satova na ruci.Juče skoro da nisam osetio da mi je na ruci.
Inače,sat ne nosim dok radim,pošto se plašin da ću ga razbiti.Kad završim sa poslom,stavim ga na ruku i gas prema kući.
Iluminacija kazaljki je promenljiva,da tako kažem.Nekad lepo svetli u mraku,nekad ne.Zašto,ne znam?Kad ga stavim na ruku,nekako je teži i hladan,ali brzo "olakša" i primi temperaturu tela.
Podesio sam ga na timeanddate.com i sada u sekund radi tačno.
Pošto,skoro mesec dana posećujem ovaj forum,mogu slobodno reći da je ovaj svet satova jedan mali-veliki svet koji je u stvari veliki.Od nekog ko je bio ravnodušan prema satovima,sada sam blago rečeno,fasciniran satnim svetom.Svaka čast drugari!
Moram da pohvalim i suprugu koja mi je dala podršku pri kupovini sata i koja mi je dala par saveta i ključni razlog zašto uzeti baš ovaj sat.Inače,ona ima 3 sata. :)
I,sada razmišljam šta dalje?Neki sportski sat,verovatno.I tako će i biti.Kolekcija se mora napraviti.Samo da se malo finansijski oporavimo. :D
⌚⏰
Kao da sam ja pisao. Drago mi je da si zadovoljan. Kao što ti rekoh, moj prijatelj je kupio isti i znam kako je dobar. Sledeći koraci - G shock, Seiko 5, neki ruski :)
Videćemo.Mada i ja razmišljam o sportskom modelu.
I ja predlazem za sledeci eki Casio sportski, po mogucstvu G Shock. Oko 100ak evra ima lepih modela. Mozda cak i polovan. Izdrzljivo je to :)