re: Pomoc oko kupovine chronograph-a
Dobrodošao pavlaka. :)
Certina DS Podium Big Size je odličan izbor i članovi su ti dali odličnu preporuku. Još jedan sat koji bih izdvojio a da bude rešenje između sportskog/elegantnog sata je Tissot PRC200 koji je preporučio eee. Već par članova je kupilo ovaj sat koji je i inače hit u svetu i mislim da do sada niko nije ništa loše napisao o ovom modelu.
Citat:
pavlaka kaže:
naravno da mi se svidja ova certina ds podium big size a sad me nesto buni, na netu sam nasao dve razlicite slike, na jednoj izgleda da ima jednu kazaljku za sekunde a na drugoj sam nasao da ima dve takve kazaljke, kakva je razlike u modelima?
Za ta dva modela Certina satova na koje si naišao bi bilo najbolje da postaviš slike da vidimo o čemu se radi, pa će ti verovatno neko već dati odgovor.
Citat:
pavlaka kaže:
evo sad sam gledao, svidja se meni i ovako nesto Nostalgia 1868 Chrono 7750 samo ne znam ima li kod nas da se nabavi i po kojoj ceni, a tek nemam pojma ni kakav je kvalitet.
Gde god da stoji 7750 u opisu mehanizma zaobiđi osim ukoliko ne planiraš da malo povećaš budžet jer je reč o automatskim mehanizmima. Cene novih satova sa ovim mehanizmima obično kreću od 700€ pa idu i do nekoliko hiljada, dok se polovni mogu naći i za manje novaca.
Inače, Zeno-Watch Basel je dobra kompanija sa prilično kvalitetnim satovima i mislim da ih nema kod nas u ponudi, tu i tamo se stidljivo pojavi neki mali oglas sa satovima ovog proizvođača ali to je to što se njih tiče.
Citat:
Misko81 kaže:
Citizen AS4020-28E po meni ima prilično nepregledan brojčanik i ne bih ga uzeo u razmatranje upravo iz tog razloga, mada se radi o satu odličnog kvaliteta tako da je preporuka na mestu.
Seiko nije loš, poslednja dva modela su pogotovo interesantna ukoliko ih ima kod nas u ponudi. Od malo skupljih kvarcnih Seiko hronografa ja bih pogledao i Sportura liniju, imaju par odličnih modela.
[off topic]
Citat:
Misko81 kaže:
Moram da dodam novu poruku, @administracija, mogli biste da produzite interval za editovanje poruke.
Pa mogli bi, ali nećemo iz određenih, opravdanih, razloga. :)
Mislim da je trenutni vremenski interval sasvim dovoljan ukoliko neko želi da promeni sadržaj već napisane poruke a ukoliko ne stigne da edituje poruku, nije problem da postavi novu. :)
[/off topic]
definitivno je izbor na certini ds podium, e sad jos jedno prakticno pitanje, posto ne volim da skidam sat, znaci i kad se kupam i kad spavam, na moru .... sta mi predlazete, da li je prakticna kozna narukvica(mnogo mi je lepsi i elegantniji sa koznom narukvicom) ili ipak metalnu
Čelik-kožnu posle možeš kupiti!!!
+1 za celik
Ne znam da li si probao sve to sto pominjes sa kaisem :D... ali obicno se tako koza brzo unisti.
moze jos jedno pitanje, posto gledam i druge modele interesuje me postoji li razlika u kvalitetu izmedju certine, citizena, tissota (naravno u toj nekoj cenovnoj kategoriji do 500e)
Ovo vas pitam jer sam video i neke modele eco drive koji mi se svidjaju i sad sam prilicno zbunjen za sta se odluciti
Certina i Tissot su (kao i recimo Hamilton) deo iste grupacije - Swatch Group Ltd. S te strane - ne ocekuje se ni velika razlika izmedju pomenutih brendova, posto svi upadaju u "Midrange" sekciju. I pored toga, vecina (pa koliko vidim i mi na forumu) smatra da Certina ima malo bolji kvalitet u odnosu na recimo Tissot.
S druge strane - Citizen je japanski proizvodjac, pravi satove od low-end, preko midrange satova (gde su najcesce pomenuti EcoDrive mehanizmi) do highend Campanola satova.
Cini se da se u ovom slucaju vise svodi pitanje na dizajn - koji ti se vise dopada.
Ovde cu staviti primedbu jednog mog prijatelja, casovnicara - Certina i Tissot koriste proverene i lako dostupne ETA mehanizme, dok cesto EcoDrive nije lako naci. Takodje, sto ne mora da bude presudno, mada znaci - u EcoDrive mehanizmima koje je do sada video - nije bilo ni jednog kamena. S druge strane - tu je tehnologija koja obezbedjuje konstantno punjenje baterije i mnogo redje promene iste!
Mene licno nista od toga nije sprecilo da uzmem Citizen Nighthawk-a - jednog od najlepsih midrange satova ;). Ovaj sat postoji (mada nesto skuplji) i u Chrono verziji.
jel mozes molim te da mi das link do slike nighthawk-a chrono posto ja ne mogu da ga nadjem :)
Evo jednog odlicnog clanka o svim verzijama Citizen Nighthawk sata.
Hronograf ima oznake PMP56-xxxx, npr. PMP56-2901, koji izgleda ovako:
http://www.larrybiggs.net/scwf/image...cc5e811b17.jpg
P.S. ja imam BJ7010-59E (Stainless Steel), kao i jos par forumasa :)