Pomoc oko kupovine chronograph-a
prvo da iznesem impresije o forumu i ljudima na njemu koji stvarno zele da pomognu. svaka vam cast
e sad , planiram da izdvojim za sat nekih 500e maximum. interesuje me vas savet posto se definitivno blje od mene razumete. nesto nemam mnogo poverenja u online kupovinu tako da bih sat kupio kod nas (malo sam nepoverljiv da 500e dam i onda cekam da vidim da li ce mi stici i sta ce mi stici :) )
unapred hvala
re: Pomoc oko kupovine chronograph-a
I ja sam nov na forumu, pa je mozda nezgodno da dajem neke savete, ali ja bih za tu sumu najverovatnije uzeo neku Certinu DS Podium Big Size:
http://www.certina.com/Collection/Ge...-Big-Size.aspx
To su satovi sa kvalitetnim kvarcnim mehanizmom.
Verovatno za te pare mogu da se nadju i neki japanski automatski hronografi (Seiko, Citizen, Orient...), ali to ce te posavetovati neko drugi. :)
Dobrodosao na forum. :hello:
hvala na brzom odgovoru i na saveu. svidja mi se ova certina mada sad ja ne znam npr razliku u kvalitetu izmedju certine, citizena ...
Zdravo pavlaka, dobrodosao na forum.
Nisi naveo da li te interesuje automatik ili kvarcni mehanizam (mozda na to nisi ni obracao paznju). Takodje - nisi naveo - da li te interesuje sportski model ili ozbiljniji za odelo...
Automatski hronograf satovi su prilicno skupi (i Japanski su van domena 500 EUR).
Zato ti mogu preporuciti vec pominjan Certina DS Podium Big Size ili neki od Citizen satova koje je preporucio Dragon
Pozdrav pavlaka!
Slažem se i sa Miškom i sa Vladom! Dakle:Certina DS Podium Big Size(naravno kvarcni)!
I moj glas ide ovoj certini :)
Možda ne bi bilo loše da pogledaš ni Tissot PRC200 modele?
znam da su automatski skupi i da ne ulaze u moj budzet (naravno da bih voleo vise automatski). pa iskreno jos se nisam opredelio skroz da li bih hteo sportski ili elegantniji, mislim najbolje bi bilo kad bi se naslo neko resenje izmedju :) naravno mozete mi predloziti neki sat i za manje pare ako je bestbuy kupovina :)
naravno da mi se svidja ova certina ds podium big size a sad me nesto buni, na netu sam nasao dve razlicite slike, na jednoj izgleda da ima jednu kazaljku za sekunde a na drugoj sam nasao da ima dve takve kazaljke, kakva je razlike u modelima?
evo sad sam gledao, svidja se meni i ovako nesto Nostalgia 1868 Chrono 7750 samo ne znam ima li kod nas da se nabavi i po kojoj ceni, a tek nemam pojma ni kakav je kvalitet.
Po meni najbolje što možeš uzeti za te pare,a da je hronograf, je Certina Big Size(nebitno za model)!Pogledaj u Chronos Time-oni su ovlašteni uvoznici za Srbiju.Sasvim je druga stvar kada vidiš sat u živo nego na slikama!
Evo jos jednog zanimljivog sata:
http://www.watchexclusive.eu/userfil...oduct_1084.jpg
Citizen AS4020-28E
Eco-Drive mehanizam (kvarcni koji se napaja solarnom energijom).
Kosta ~500e.
Dobrodošao pavlaka. :)
Certina DS Podium Big Size je odličan izbor i članovi su ti dali odličnu preporuku. Još jedan sat koji bih izdvojio a da bude rešenje između sportskog/elegantnog sata je Tissot PRC200 koji je preporučio eee. Već par članova je kupilo ovaj sat koji je i inače hit u svetu i mislim da do sada niko nije ništa loše napisao o ovom modelu.
Citat:
pavlaka kaže:
naravno da mi se svidja ova certina ds podium big size a sad me nesto buni, na netu sam nasao dve razlicite slike, na jednoj izgleda da ima jednu kazaljku za sekunde a na drugoj sam nasao da ima dve takve kazaljke, kakva je razlike u modelima?
Za ta dva modela Certina satova na koje si naišao bi bilo najbolje da postaviš slike da vidimo o čemu se radi, pa će ti verovatno neko već dati odgovor.
Citat:
pavlaka kaže:
evo sad sam gledao, svidja se meni i ovako nesto Nostalgia 1868 Chrono 7750 samo ne znam ima li kod nas da se nabavi i po kojoj ceni, a tek nemam pojma ni kakav je kvalitet.
Gde god da stoji 7750 u opisu mehanizma zaobiđi osim ukoliko ne planiraš da malo povećaš budžet jer je reč o automatskim mehanizmima. Cene novih satova sa ovim mehanizmima obično kreću od 700€ pa idu i do nekoliko hiljada, dok se polovni mogu naći i za manje novaca.
Inače, Zeno-Watch Basel je dobra kompanija sa prilično kvalitetnim satovima i mislim da ih nema kod nas u ponudi, tu i tamo se stidljivo pojavi neki mali oglas sa satovima ovog proizvođača ali to je to što se njih tiče.
Citat:
Misko81 kaže:
Citizen AS4020-28E po meni ima prilično nepregledan brojčanik i ne bih ga uzeo u razmatranje upravo iz tog razloga, mada se radi o satu odličnog kvaliteta tako da je preporuka na mestu.
Seiko nije loš, poslednja dva modela su pogotovo interesantna ukoliko ih ima kod nas u ponudi. Od malo skupljih kvarcnih Seiko hronografa ja bih pogledao i Sportura liniju, imaju par odličnih modela.
[off topic]
Citat:
Misko81 kaže:
Moram da dodam novu poruku, @administracija, mogli biste da produzite interval za editovanje poruke.
Pa mogli bi, ali nećemo iz određenih, opravdanih, razloga. :)
Mislim da je trenutni vremenski interval sasvim dovoljan ukoliko neko želi da promeni sadržaj već napisane poruke a ukoliko ne stigne da edituje poruku, nije problem da postavi novu. :)
[/off topic]
definitivno je izbor na certini ds podium, e sad jos jedno prakticno pitanje, posto ne volim da skidam sat, znaci i kad se kupam i kad spavam, na moru .... sta mi predlazete, da li je prakticna kozna narukvica(mnogo mi je lepsi i elegantniji sa koznom narukvicom) ili ipak metalnu
Čelik-kožnu posle možeš kupiti!!!
+1 za celik
Ne znam da li si probao sve to sto pominjes sa kaisem :D... ali obicno se tako koza brzo unisti.
moze jos jedno pitanje, posto gledam i druge modele interesuje me postoji li razlika u kvalitetu izmedju certine, citizena, tissota (naravno u toj nekoj cenovnoj kategoriji do 500e)
Ovo vas pitam jer sam video i neke modele eco drive koji mi se svidjaju i sad sam prilicno zbunjen za sta se odluciti
Certina i Tissot su (kao i recimo Hamilton) deo iste grupacije - Swatch Group Ltd. S te strane - ne ocekuje se ni velika razlika izmedju pomenutih brendova, posto svi upadaju u "Midrange" sekciju. I pored toga, vecina (pa koliko vidim i mi na forumu) smatra da Certina ima malo bolji kvalitet u odnosu na recimo Tissot.
S druge strane - Citizen je japanski proizvodjac, pravi satove od low-end, preko midrange satova (gde su najcesce pomenuti EcoDrive mehanizmi) do highend Campanola satova.
Cini se da se u ovom slucaju vise svodi pitanje na dizajn - koji ti se vise dopada.
Ovde cu staviti primedbu jednog mog prijatelja, casovnicara - Certina i Tissot koriste proverene i lako dostupne ETA mehanizme, dok cesto EcoDrive nije lako naci. Takodje, sto ne mora da bude presudno, mada znaci - u EcoDrive mehanizmima koje je do sada video - nije bilo ni jednog kamena. S druge strane - tu je tehnologija koja obezbedjuje konstantno punjenje baterije i mnogo redje promene iste!
Mene licno nista od toga nije sprecilo da uzmem Citizen Nighthawk-a - jednog od najlepsih midrange satova ;). Ovaj sat postoji (mada nesto skuplji) i u Chrono verziji.
jel mozes molim te da mi das link do slike nighthawk-a chrono posto ja ne mogu da ga nadjem :)
Evo jednog odlicnog clanka o svim verzijama Citizen Nighthawk sata.
Hronograf ima oznake PMP56-xxxx, npr. PMP56-2901, koji izgleda ovako:
http://www.larrybiggs.net/scwf/image...cc5e811b17.jpg
P.S. ja imam BJ7010-59E (Stainless Steel), kao i jos par forumasa :)
Hmmm... od ovog bi mogla da se napravi i tema tipa "Sve verzije Citizen Nighthawk sata" pa da je imamo arhiviranu i na forumu! Ukoliko neko ima volju ili želju slobodno neka postavi temu u suprotnom, postaviću je ja narednih dana/nedelja. :)
Chrono Nighthawk je prenatrpan, preglednost ravna nuli ako mene pitate i radije bih kupio običnu verziju nighthawka nego li hrono, em jeftiniji em bolje izgleda.
Pozdrav
Odlicna ideja za temu Verzije Nighthawk-a!
Nego kad smo kod preglednosti - meni je najlepsa verzija za Evropu:
AS2031-57E (Stainless steel)
http://www.larrybiggs.net/scwf/image...d2b03c6d23.jpg
Radio kontrolisan, safirno staklo i jednostavan brojcanik!
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Ja takodje glasam za Citizen. Evo sata koji ja jos uvek cekam i stize krajem Avgusta.
Citizen AS4020-36e
Prilog 2132
U Beogradu ga ima za 400e u radnji. U oglasima na forumu mozes da ga nadjes i malo ispod.
Na EBay-u i Italijanskim i Spanskim sajtovima nesto preko 300.
Inace ima sve. Nerdjajuci celik , safirno staklo , eco-drive , radio controlled i za mene veliki plus kozna narukvica :)
Pozdrav,
Vladan
I na kraju koji Eta mehanizam ima Certina DS Podium Big size, jel Normaflatline? A DS Podium, bez "big size"?
Koje mehanizme ugradjuje Victorinox u svoje kvarcne hronografe, pojedini modeli imaju 251.262 sto je pretpostavljem odlicno, a ostali?
Razmisljam o nekom hronografu, PRC200 me odbija zbog slabog mehanizma, u opciji su i neki Victorinox, Certina...
Re: Pomoc oko kupovine chronograph-a
Big Size chrono Flatline 251.262.;DS Master Flatline/Thermoline 251.233;DS Podium Fashionline G10.xxx.
Victorinox ugrađuje 251.262(ali ne u sve modele) i to jeste odlično.