Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 22
Like Tree46Likes

tema: Hamilton - nov field ili polovna panda?

Hybrid View

Mlađi član
    Član od
    5.6.2015.
    Lajkovi
    442
    Reputacioni uticaj
    11

Određen forumom Hamilton - nov field ili polovna panda?

Poštovani ljubitelji satova!
    Posle dužeg vremena, razmišljanja i straživanja, odlučio sam da kupim Hamilton sat. Naime, imajući u vidu istoriju, kvalitet i moje lične afinitete, izbor je pao na dva modela, khaki field (day date tj. Khaki king) i panda chronograph intramatic. Pretpostavljate naravno šta je tu dilema, polovna panda ili novi king? Za prvi sat bih morao još sačekati, a drugi je u okviru budžeta. Ono što me buni je sledeće:
    Sat bi definitivno trajno ostao kod mene i želeo bih da ga, uz redovno održavanje naslede i moja deca, jer smatram da oba poseduju i kvalitet i vanvremenski dizajn. Što se tiče kinga, novo je novo, garancija, originalnost i sve što ide uz to. Međutim, kupovinom istog definitivno ostajem bez mogućnosti da kupim intramatic, pogotovu što field satovi dosta gube na vrednosti, tako da mi je važno da pri ovoj kupovini ne napravim grešku, jer posle nema predomišljanja. Panda mi je blagi favorit, ali bi to bio polovan sat i svi rizici koje korišćeni sat nosi. Dajte mi vaš predlog i obrazložite ga, kako bih konačno prelomio. Pozdrav!
    .
    BucaJr. likes this.

Počasni član Avatar korisnika don Alberto
    Član od
    14.12.2012.
    Lajkovi
    28764
    Reputacioni uticaj
    57

Određen forumom Re: Hamilton - nov field ili polovna panda?

eee, BucaJr. and bokanegra like this.
    Omega rules !!!

Član
    Član od
    6.10.2017.
    Lajkovi
    491
    Reputacioni uticaj
    9

Za početak, ne treba da te brine pad vrednosti sata jer u slučaju ostanka u porodici, njegova vrednost biće više sentimentalna nego materijalna.

Oba sata su interesantna na svoj način, predlažem da ih probaš i vidiš koji bolje leži na tvom zglobu. Panda Intramatic nosi se nešto masivnije zbog visine sata.

Ako se ne varam, dotični hronograf je u prethodnoj iteraciji bio automatik dok je aktuelna verzija navijač, pa i to može biti informacija od značaja za odluku.

S druge strane, Field-ov Powermatic ima veću rezervu rada i verzija je sa metalnim ankerom, dakle, takođe odličan izbor.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
    eee, BucaJr. and Giurra like this.

Mlađi član
    Član od
    5.6.2015.
    Lajkovi
    442
    Reputacioni uticaj
    11

Citat milek kaže: Pregled poruke
    Za početak, ne treba da te brine pad vrednosti sata jer u slučaju ostanka u porodici, njegova vrednost biće više sentimentalna nego materijalna.
    Pad vrednosti novog field-a sam spomenuo u kontekstu mogućnosti da nakon kupovine ipak zažalim što nisam uzeo pandu, ali bi to tada zbog pada vrednosti kupljenog sata bila gotova stvar. Brine me kupovina polovnog sata, naročito u tom nekom "višem" cenovnom rangu, gde su mi očekivanja visoka, a realnost može biti neizvesna. Definotivno ću probati još jednom oba sata, pa se nadam da ću imati jasniju sliku.

eee
    eee je offline
    Moderator Avatar korisnika eee
    Član od
    27.1.2009.
    Lajkovi
    7570
    Reputacioni uticaj
    163

Ja lično bih pre pandu, polovnu. Video sam i probao oba uživo, panda me je oduvala. Nažalost nije na mojoj ruci samo zbog dimenzija - u mojim očima premala na mojoj medveđoj šapi.

Preneo bih ti savet jednog kolege, zaboravio sam ko je, možda čak i nije sa ovog foruma. Ali mi se savet urezao u pamćenje. Sedi na kafu sa prodavcem, uključi štopericu i pusti je nek radi. I pij kafu polako . Ako je nešto neispravno veća verovatnoća da će se pokazati.

Moderator Avatar korisnika Zagor
    Član od
    9.2.2012.
    Lajkovi
    60698
    Reputacioni uticaj
    220

Određen forumom Re: курсы логопеда дефектолога

Stariji član Avatar korisnika mizzy
    Član od
    6.2.2013.
    Lajkovi
    10100
    Reputacioni uticaj
    104

Odličan, čestitam !
    trenutna kolekcija:
    Titoni Airmaster Ref. 93963 S-005
    Doxa Sub 300t Aquamarine Ref. 840.10.241.10
    Grand Seiko SBGA211 Snowflake
    Zenith El Primero Classic Cars Ref. 03.2046.400/25.C771

Član
    Član od
    3.9.2012.
    Lajkovi
    176
    Reputacioni uticaj
    15

Pravi izbor, pritom mislim i na velicinu od 38mm, bravo!
    bgmoto likes this.

Član
    Član od
    6.10.2017.
    Lajkovi
    491
    Reputacioni uticaj
    9

Videh sad na zvaničnom sajtu (nemačkom) da su obe varijante Intramatic-a u ponudi, navijač (h-51) i automatik (h-31). Interesantno, navijač niži za samo 0,1mm.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Član
    Član od
    18.6.2012.
    Lajkovi
    349
    Reputacioni uticaj
    14

I ja sam jednom prilikom isprobao Intramatic i stvarno je opasan sat.

Koliko će bilo koji od ova dva modela moći da se smatra nekim porodičnim nasleđem bilo koje druge vrednosti osim sentimentalne, veliko je pitanje, i ja se slažem da pad vrednosti ne bi trebao da utiče na ovu odluku. Da bi sat vremenom dobijao na vrednosti mora se ipak malo dublje zavući ruka u džep u startu i birati po nekim drugim kriterijumima.

Da li si probao neki od ovih satova? To često ume da baci potpuno drugo svetlo na celu priču.

Takođe, mislim da neće biti baš lako naći Intramatic u odgovarajućem stanju za odgovarajući novac :-). U ovoj situaciji, ukoliko se odlučim za Pandu, ja bih malo sačekao, prikupio novac i uzeo nov sat, ako je već u planu da bude godinama u porodici.
    eee likes this.

Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •