Zainteresovan sam za kupovinu jednog od dva gore navedena modela ali vec duze vremena nemogu da prelomim,cenovno su u istom rangu,zeleo bih da cujem Vas glas.
Hvala unapred.
Edi
Zainteresovan sam za kupovinu jednog od dva gore navedena modela ali vec duze vremena nemogu da prelomim,cenovno su u istom rangu,zeleo bih da cujem Vas glas.
Hvala unapred.
Edi
Zavisi od ukusa. Longines je prepoznatljiviji, vise ljudi ce znati da ti sat i nesto kosta i bice upadljiviji. Sa druge strane, licno mislim da fortis ima izdrzljivije kuciste i bolji antireflex od longinesa. Ako hoces bling-bling ne uzimaj fortisa, ja svoj nosim 3 godine i niko ni ne zna sta je toPo meni, dva sata sa identicnim mehanizmom namenjena potpuno drugacijem krugu korisnika. Cim sam uzeo fortisa jasno ti je na oju stranu naginjem, ali generalno nisam fan swatch grupe tako da je odluka (kao i pare) samo tvoja.
LOL, to je sinak skoro pola industrije malo ekstremna izjava....Ovo su slatke muke, ja bih pre uzeo Longines....
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
Tacno tako, i to me upravo i uzasava. Svi se busamo da volimo manufakturne proizvodnje a onda trcimo da kupimo sat samo zbog marke koja je kreirana kroz medije a najcesce realni kvalitet to ne prati u meri u kojoj se razlikuje cena u odnosu na konkurenciju. Zato swatch grupa i kreira vestacki nivoe svoje grupacije u redosledu Omega-Longines-Hamilton... Vise volim manju proizvodnju gde znam da ce posvetiti paznju satu nego da robujem imenima. Moje razmisljanje je bilo da fortis dobro zna koliko im je bitna reputacija na trzistu i da ce dobro proveriti proizvod jer nemaju glumce, sportska desavanja i filmove da ih promovisu vec to mogu da postignu samo finalnim proizvodom i zadovoljstvom kupca.
Al ko sto rekoh, kome je ime najbitnije treba fortis da zaobidje u sirokom luku![]()
Off
Kako mislis vestacke nivoe svoje grupacije?
On
Longines je bolji izbor.
"I'm very proud of my gold pocket watch. My grandfather, on his deathbed, sold me this watch." - Woody Allen.
Off
Verovatno aludira da Swatch fingira postojanje različitih brendova, što apsolutno nije tačno čak ni kod manje elitnih brendova od Breguet, Blancpain, Glashütte (npr. Omega coaxial je dobar primer autonomije). Evo jedan zanimljiv tekst o Swatch , i o njegovoj jako pozitivnoj ulozi u industriji satova.
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
PO meni je Fortis Lepsi upecatljiviji, ali Longines je longines ako ti nekad zgusti pa moras da prodas bolje ces proci sa Longinesom ipak je Longines kapital na ruci, nazalost Fortis i nije tako poznat a meni u ovaj slucaj je lepsi, na tebi je ipak da odlucis !
Longines definitivno!
Oba sata sam drzao u ruci zavrsna obrada i izgled idu na stranu Longines-a.
Ne osporavam kvalitet Fortisa ali mnogo lepse izgledaju na slikama nego uzivo.
Ne znam dali si ih video uzivo?
Mislim da su oba proizvodjaca sasvim dobra. Meni se vizuelno vise dopada Fortis, i pre bi se odlucio za njega u ovom konkretnom slucaju.
Bookmarks sajtovi