Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 21
Like Tree8Likes

tema: Big dilemma

  1. #1
    Član Avatar korisnika PedjaSD
    Član od
    10.11.2011.
    Lokacija
    Oko sveta
    Poruke
    432
    Lajkovi
    1260
    Reputacioni uticaj
    26

    Određen forumom Big dilemma

    Ponovni pozdrav za sve kolege i koleginice forumaše i forumašice. Pošto sam od skoro u celoj priči oko satova, i poprilično sam se "navukao" rešio sam da proširim svoju kolekciju od 1 (i slovima: jednog) sata za sad. Budžet kojim ću moći da raspolažem je od $1600 do $2300. Sat bih kupio u SAD-u, Kanadi ili na nekom karipskom ostrvu. Zanima me neka sportska elegancija kao i da je sat do max.43mm i promeru jer nemam veliki zglob i sve preko toga deluje glomazno na mojoj ruci. Moja lista, za sad je ova:
    1. Prvi na listi i ujedno najskuplji sat je Tag Heuer Link sa kronografskom funkcijomCJF2110.BA0594, imao je malo višu cenu ali sam uspeo da je "ubijem" na prilično o.k. nivo s obzirom na cenu koju mi je prodavac rekao na početku, nadam se da bih isti dil uspeo da dobijem opet;
    CJF2110BA0594_front.JPG

    2. Drugi je Longines Admiral L3.666.4.56.6 isto kronograf, sa boljom cenom u odnosu na Tag;

    L3.666.4.56.6.jpg

    3. je isto Longines, samo Conquest ceramic L3.661.4.56.2. za koga ubedljivo imam najbolji dil samo me brine gumena narukvica jer se plašim da sat ne deluje bezvezno sa njom. Zanima me mišljenje iskusnijih forumaša/forumašica u pogledu ovih satova i brendova, kao i predlozi neki drugih modela i brendova, mogu da budu Swiss made ali i ne moraju, ali da budu u okviru sportske elegancije i do 43mm. Hvala unapred na vašim odgovorima.
    L3.661.4.56.2_front.JPG
    Poslednja ispravka: vladas (14.11.2011. u 20:57) Razlog: ubacene slike

  2. #2
    Počasni član Avatar korisnika milan zmaj
    Član od
    20.12.2008.
    Lokacija
    SRBIJA.Beograd
    Poruke
    9.492
    Lajkovi
    36956
    Blogovi
    2
    Reputacioni uticaj
    159

    Određen forumom Re: Big dilemma

    pa i ne vidim sto ti je velika dilema. Iskreno uzimas sat koi ti se najvise svidja manje vise svi satovi imaju stu osnovu mehanizam...sto se tice gume bolje bi bilo da je na metalu ali koliko sam video izgleda nekako jednostavno u odnosu na ove ostale.
    samo me nesto buni ili da mi kazes ....ako si vec tamo za te novce i u prilicno dobnom stanju mozes da uzmes ne tako star odnosno polovan sat. zasto bi uzimao u rodavnici .
    recimo isto dobar mehanizam kao od predhodnih cena jos niza H77616133
    NEW HAMILTON KHAKI X-WIND MENS WATCH
    ocaj tag za mene je isto lep da ne kazem lepsi jer ukusi...
    CV2014.BA0794
    NEW TAG HEUER CARRERA MENS WATCH

    imas tu dosata satova...pogotovo sto si tamo ali kazem ti vidi i za polovne jer to su kao polovni ali samo stajali u kolekcijama
    pozdrav i to je lepa muka

    next year at this time I'll be a millionaire




  3. #3
    Istaknuti član Avatar korisnika jagos
    Član od
    4.11.2009.
    Poruke
    2.683
    Lajkovi
    5664
    Reputacioni uticaj
    53

    Određen forumom Re: Big dilemma

    e to su muke.ja bi naprimer kupio longines admiral bez razmisljanja.ako nije tajna za koliko ga dobijas

  4. #4
    Član Avatar korisnika PedjaSD
    Član od
    10.11.2011.
    Lokacija
    Oko sveta
    Poruke
    432
    Lajkovi
    1260
    Reputacioni uticaj
    26

    Određen forumom Re: Big dilemma

    milan zmaj, kako nije nije muka Ja sam za ovog Hamiltona kog sad imam bio sigurica 110%, a ovi su svi negde na 90%, svi mi se sviđaju, ali... ne znam frka mi je jer nemam para za sve, mada svakako ću da uzmem jedan. Potpuno si u pravu, nisam to ni kapirao da svi sad stavljaju ETA-u i potpisuju je pod svojim kalibrom, posle svakako plaćaš samo ime tog sata. Problem kod kupovine polovnog sata je što se plašim da mi neki Amer ne proda neki bofl, tipa kućište koja je npr. Tag Carrera a unutra neki kinez od 10$, kao što sam na jednom velikom stranom forumu za satove video ovakav Link Calibre 16 chrono koji sam stavio na listu i to za $1100 u mint stanju. Da uzmemo za primer da ga lik kupuje kod AD-a (authorised dealer) u SAD-u i taj AD trenutno lepo radi i neće da mu spusti ispod $2400-2500, kako ga ovaj prodaje za tako male pare? To je malo čudno, a neke od njih znam k'o zlu paru. Hvala za ove savete, interesantno je koliko su i ljudi u mom okruženju podeljeni oko ovog Linka sa moje liste, mojoj devojci se recimo on najviše sviđa, ali sa druge strane jedan od mojih najboljih ortaka kaže kako mu je previše sterilan i da bi on pre uzeo Longines i to bilo koji od ova dva. Ovaj Tag Carrera sa crnim ciferom mi je interesantan, recimo videću koju cenu mogu i tu da izboksujem jer kad mi je dan, mogu da se cenjkam najcrnje pa dokle dođe.
    jagos, kao što sam napisao Milanu gore, velika je podela i u mojoj glavi i u mom okruženju, a otkad sam zavoleo satove, samo gledam da što bolje prođem i nađem što bolji sat. Ne znam da li smem da napišem, ali neka me isprave moderatori sajta, neću da reklamiram samo ću reći da je to Longines AD (authorised dealer), i da sam uspeo da ga spustim na $1900, što je nešto manje od 1400 evra u ovom trenutku, iskreno se nadam da je cena korektna.

  5. #5
    Istaknuti član Avatar korisnika jagos
    Član od
    4.11.2009.
    Poruke
    2.683
    Lajkovi
    5664
    Reputacioni uticaj
    53

    Određen forumom Re: Big dilemma

    Cena je stvarno dobra ja bi ga kupio bez razmisljanja.mislim da je to u vrhu sta mozes dobiti za te pare.cuveno ime i
    kvalitet.takodje ja bi kupio nov sat iz vise razloga.

  6. #6
    Član Avatar korisnika PedjaSD
    Član od
    10.11.2011.
    Lokacija
    Oko sveta
    Poruke
    432
    Lajkovi
    1260
    Reputacioni uticaj
    26

    Određen forumom Re: Big dilemma

    Ali koje je to bilo cimanje za tu cenu, prvo je taj lik Indijac puštao priču kako mu je originalna cena čini mi se oko $3000-3100 (nisam siguran), ali eto on će da mi spusti na $2700, pa kad sam krenuo da ga basiram, on se brani, ali ne dam se ni ja, i na kraju posle jedno 15-20 minuta pregovaranja mi je rekao evo ti za $1900 nosi ga, ne vraćaj se i nemoj nikom da pričaš. Samo što sam tad već imao Hamiltona, nego sam im čisto testirao živce. Interesantno mi je što iako prodaju skupe stvari, i pored toga što su (većina njih) AD, opet možeš da izboksuješ neku nižu cenu... samo ne znam kako oni imaju profita i rade uspešno?

  7. #7
    Stariji član Avatar korisnika tiha
    Član od
    17.7.2011.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    1.027
    Lajkovi
    2628
    Reputacioni uticaj
    132

    Određen forumom Re: Big dilemma

    AD mora da ga prodaje po ceni koju preporucuje proizvodjac. A prava cena po kojoj bi mogao da se prodaje uz neku normalnu marzu je ona koja je kod ne-AD prodavaca. Odatle prostor za zaradu.

  8. #8
    Moderator Avatar korisnika vladas
    Član od
    16.9.2009.
    Lokacija
    Beograd, Srbija
    Poruke
    2.706
    Lajkovi
    4350
    Reputacioni uticaj
    179

    Određen forumom Re: Big dilemma

    @PedjaSD - ubacio sam slike satova, da olaksamo clanovima da ti preporuce sat.

    Iako nisam bas zaljubljenik u Tag Heuer satove (stari Heuer je vec druga prica) a pogotovo ne Link serije, ovaj Link Chronograph stvarno dobro izgleda i nema mu se mnogo sta prigovoriti. Pri tome treba biti svestan dva bitna detalja vezana za Tag Heuer - u poslednje vreme dosta ulazu u inovacije pokusavajuci da "podebljaju" portfolio i poprave ugled bas tamo gde su i bili tanki. Takodje - izuzetno mnogo ulazu u reklamu i postali su vrlo poznati, posebno u non-WIS svetu.

    S druge strane, iako nije lepsi od T.H. konkurencije - Cini mi se da je Longines Admiral (tvoj 2. predlog) sveukupno najbolji predlog. Longines satovi nose ozbiljno ime iza sebe, a takodje imaju odlican kvalitet izrade i vrlo lepe kolekcije.

    Ako dozvolis, ja cu jos malo "zabirberiti" predlazuci da pogledas i satove iz sledeceg cenovnog ranga, iako stilski odskacu od onih o kojima razmisljas - Omega (Planet Ocean chrono i non-chrono, Speedmaster Professional), Breitling (SuperOcean), IWC (Pilot Chrono)
    jagos likes this.
    No time to lose

  9. #9
    Istaknuti član Avatar korisnika tolarbo
    Član od
    11.11.2008.
    Poruke
    4.528
    Lajkovi
    30323
    Reputacioni uticaj
    83

    Određen forumom Re: Big dilemma

    Pozdrav PedjaSD, ja sam pre nekoliko dana kupio Longines Admiral, tako da mogu da ti pomognem time sto cu ti preneti svoja iskustva sa ovim satom. Meni se sat veoma dopada, kuciste je prilicno robusno, safirno staklo je ravno i pruza utisak kao da ga nema, krunica i drukeri su malo veci sto se meni recimo dopada, a i sat zbog toga vizuelno izlgeda malo veci. Inace sto se mene tice, sat bi mogao da bude malo tanji, ili sam ja navikao na takve satove. Sto se tice samog mehanizma, to je 'cuvena' ETA 7750, s tim sto ovde nije 'pun' chronograph, ali zato estetski izgleda mnogo lepse. Sat radi veoma tacno, odstupanje je oko nekih 5s. Takodje, ako si primetio, sat ima sa leve strane kucista dugme za brzo stelovanje datuma, sto je nekada vrlo korisna funkcija. Ako biras izmedju ova tri, moj glas svakako ide za ovaj model. Takodje smatram da su trenutno i Tag i Longines otprilike u istom rangu. Na zalost ranije su i Longines i Heuer bilo mnogo blize vrhu nego sto su to danas..

  10. #10
    Član Avatar korisnika PedjaSD
    Član od
    10.11.2011.
    Lokacija
    Oko sveta
    Poruke
    432
    Lajkovi
    1260
    Reputacioni uticaj
    26

    Određen forumom Re: Big dilemma

    @tiha - Hvala na informaciji, nisam znao kako je to moguće, ali eto sad znam.
    @vladas - Link chrono je vizuelno jako lep sat i lepo mi stoji, zato mi je i #1 na listi, nažalost i najskuplji je. Longines Admiral sam slučajno snimio prilikom jedne posete AD-u, ali je isto vrhunski sat, posebno mi se sviđa kontrast crvenih kazaljki i crnog cifera. Auuuu a ove Omege, Breitlinge i Ivice ne smem ni da gledam jer me mnogo privlače ali za sad su mi van cenovnog ranga, to su prave stvari tj. veoma lepi i kvalitetni satovi, nažalost i cena im je odgovarajuća. Na takav korak ću se odlučiti tek za par godina, za sad samo na sitno širim kolekciju.
    @tolarbo - pre svega čestitke na kupovini Admirala. Ne znam da li sam napisao i ranije, ali sva 3 sata sam i probao da vidim kako mi stoje i def. delimo mišljenje oko ovog Longines Admiral-a, jednom rečju prelep je, ali i ostali sa liste su tu, sviđaju mi se i #1 i #2... to me i buni. Definitivno ću morati još jednom da probam i Link i Admiral da bih znao na čemu sam. Viđao sam vintage modele Longines i Heuer satova i ono mi izgleda stvarno lepo, možda malo više klasično ali svakako prelepo... pa jedan od satova sa moje liste želja je i plavi Heuer Monaco, onaj što sad košta preko 10k dolara. Nikad u životu nisam donosio odluke tek tako i na brzinu a pogotovo ako se radi o kupovini vrednih stvari, i uvek se rukovodim principom demokratičnosti, tj. volim da čujem i tuđe mišljenje i onda na kraju formiram krajnju sliku.

Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •