• Apple iWatch uskoro u svetu satova

    Kompanija Apple uveliko priprema svoj iWatch, sat – gadget, koji će se na jesen pojaviti u svetu satova. Novi tipovi satova – gadget-a svakako zauzimaju deo časovničarskog tržišta, a takav slučaj će svakako biti i od strane budućeg Apple-ovog proizvoda.



    Prema poslednjim informacijama, kompanija iz Kalifornije je u svoj tim priključila nekoliko stručnjaka koji će velikim delom imati uticaj na razvoj novog iWatch-a. Predsednik prodaje TAG Heuer satova, Patrick Pruniaux, je prešao u Apple, a pored njega izvršna direktorka Burberry-a, Angela Ahrendts, i direktor Yves Saint Laurent-a, Paul Deneve.

    Novim proizvodom Apple svakako želi da pretvori časovnik-kompijuter u nosivi aksesoar, šta svakako predstavlja mogućnost za preuzimanje dela tržišta koji trenutno posedjuju Samsung i Google. Spekuliše se da će Apple u novi sat implementirati senzore za zdravlje i fitnes, a pored toga i pristup funkcijama kao što su poruke i obaveštenja putem integracije sa iPhone i iPad uređajima.



    Nove satove će svakako brže i lakše prihvatiti mlađa populacija koja sve više ima ne klasične načine razmišljanja, i nešto drugačiji, minimalistički ili brži način života... Koliko i da li će pametni telefoni imati uticaja na do sada poznatu časovničarsku industiju ćemo uvideti tek u narednom periodu.

    Reuters
    Apple
    This article was originally published in forum thread: Apple iWatch uskoro u svetu satova started by Shmizla View original post