• Doxa Vintage Fusion kolekcija satova



    Časovničarska kompanija Doxa ove godine proslavlja svoju 125. godišnjicu poslovanja i u tu čast je predstavila novu Vintage Fusion kolekciju. Tokom godina je kreirala veliki broj kvalitetnih i poznatih modela, a na Baselworld-u 2014 su promovisana četiri muška i jedan ženski model iz ove linije satova. Klasični i elegantni - pridevi koji krase novitete njihove ponude.



    Damski časovnik (624.15.052D.07) ima okruglo kućište sa ciferom od sedefa. Na njemu se prikaz datuma nalazi na poziciji “6h”, a sat prikazuje i sekunde, minute i sate. Lepa, dekorisana krunica se ističe naspram kućišta od nerđajućeg čelika promera 35mm. Uz svetao brojčanik, proizvođač je veoma lepo ukombinovao beli kožni kaiš.



    Jedna od četiri varijante muških modela iz Vintage Fusion kolekcije je klasičan pilotski sat (624.10B.105.01). Izuzetno čitljivi markeri se u prvi mah uočavaju naspram crnog cifera. Pokreće ga automatski mehanizam sa prikazom datuma na “3h”. Markeri i kazaljke su premazani luminescentnim premazom, a sekundara se odlično uklapa sa markerom na poziciji “12h”. Ovaj avijatičarski časovnik prečnika 42mm se isporučuje na kožnom kaišu.



    Druge dve verzije novih muških Doxa satova se izrađuju u limitiranom broju od 100 primeraka i imaju dodatnu funkciju alarma. Automatski mehanizam pored pomenute funkcionalnosti omogućava prikaz sati, minuta, sekundi, a pored toga i dan i datum. Jedna od varijanti se izrađuje u čeliku, a druga od čelika sa dodatnim slojem roze zlata. Ovi modeli takođe imaju prečnik 42mm, a na njima su korišćeni klasični markeri i rimski brojevi na pozicijama “6, 9 i 12h”. Njihovi referentni brojevi su 625.10.022.01 i 625.90.022.02, a isporučuju se na crnom ili braon kožnom kaišu.



    Četvrti model je namenjen jačem polu (624.10.102.10) i ukoliko se zagledamo u njegov crni brojčanik, videćemo da pomalo podeća na gore spomenut ženski časovnik. Dizajn cifera je sličan i na njemu je korišćena dominantna crna boja sa klasičnim i rimskim bojevima kao satnim markerima. Pokreće ga takođe automatski mehanizam koji ima prikaz datuma na “3h”. Sat je dostupan na metalnoj narukvici.



    DOXA
    This article was originally published in forum thread: Doxa Vintage Fusion kolekcija satova started by Shmizla View original post