• Seiko Astron GPS Solar Chronograph Novak Đoković Limited Edition satovi

  Povodom sklapanja partnerstva sa najboljim srpskim teniserom, Novakom Đokovićem, Seiko je kreirao i specijalan sat koji se izrađuje u ograničenoj seriji. Na Baselworld-u 2014 je predstavljen novi hronograf kalibar koji predstavlja “srce” pomenutog časovnika iz Astron kolekcije. Novi sat odnosno kalibar ima mogućnost prilagođavanja svakoj vremenskoj zoni na Zemlji i to sa samo jednim dodirom dugmeta. Stoga će Novak i svi vlasnici ovog modela uvek imati tačno vreme na svom ručnom zglobu.


  Elegantno kućište sata je izrađeno od nerđajućeg čelika i dodatno je presvučeno slojem u boji roze zlata. Na njemu je postavljen keramički bezel koji na sebi ima ispisanu tahometarsku skalu. Njegove dimenzije su 44,6mm u širini i 13,3mm u visini, dok je vodootpornost deklarisana do 100m. Inače, ovaj model je za 30% manji od njegovih predhodnika iz Astron kolekcije i izgleda kao većina multifunkcijskih časovnika, zahvaljujući unapređenom sistemu uštede energije i korišćenju manje GPS antene.  Referentni broj novog modela je SSE022 koji se izrađuje u limitiranom broju od 2500 primeraka. Na njemu je pridodata i hronograf funkcija, a “one-touch” aktiviranje GPS funkcije je sada dopunjeno elektronskom funkcijom podešavanja putem krunice, koja svakako olakšava korišćenje ovog pokazivača vremena. Sat poseduje i večiti kalendar sa tačnim prikazom datuma do 2100. godine. Takođe, među mnoštvom funkcionalnosti tu se nalaze i prikaz vremena u 40 vremenskih zona (World time), zatim letnje/zimsko računanje vremena (Daylight Saving Time) i sistem za uštedu energije (Power Save). Prema specifikaciji koja dolazi iz kompanije Seiko, odstupanje ovog kalibra na mesečnom nivou iznosi +/- 15 sekundi.  Staklo na satu je safirno sa dodatnim antirefleksnim premazom, ispod kojeg se nalazi crni cifer sa tri hronograf podbrojčanika i detaljima u boji roze zlata. Prikaz datuma je smešten na poziciji “4h”. Satovi sa potpisom Novaka Đokovića su dostupni na silikonskoj narukvici crne boje, a koja na sebi ima trostruku preklapajuću kopču.

  Seiko
  This article was originally published in forum thread: Seiko Astron GPS Solar Chronograph Novak Đoković Limited Edition satovi started by Shmizla View original post