• Felix Baumgartner i Zenith sat na trci Nürburgring 24 Hours


    Vođen istim duhom i smelosti pionira koji čini nešto hrabro i po prvi put, Felix Baumgartner će ovog vikenda voziti na trci Nürburgring 24 Hours. U cilju ostvarivanja svog dečačkog sna, bićemo u prilici da ga gledamo kako sedi za volanom Audi R8 LMS-a. Felix će biti jedan od vozača koji će se takmičiti na čuvenoj auto-trci "24 časa Nirburgringa" koja se održava na autodromu u Nemačkoj od 19. do 22. juna 2014. godine.


    Poznati ambasador Zenith satova je već obezbedio svoju trkačku licencu, a poznato je da je on do sada vozio automobil Subaru Impreza na Volkswagen Scirocco trci u Hockenheim-u. Za trku koju još nazivaju i “Zeleni Pakao” se Felix priprema zajedno sa bivšim reli vozačem i prvim čovekom tima, Sepp Haider-om. Četrdesetčetvorogodišnji Baumgartner ističe da ga očekuje uzbudljiv zadatak i da se raduje što će sedeti za volanom Audi-a. S obzirom na funkciju brend ambasadora očekuje se da na ruci nosi svoj Zenith El Primero Chronomaster 1969 sat.


    Trka Nürburgring 24 Hours se održava u centralnoj Nemačkoj i na njoj dužina jednog kruga iznosi 25m (15,5mi). Zvanični naziv trke je ADAC 24h Rennen Nürburgring i prva je vožena sada već davne 1970. godine. Prema pravilima, na trci jedan vozač može u kontinuitetu voziti 150 minuta nakon čega mora napraviti pauzu od 2h. Ukupno vreme trajanja trke je 24h po čemu je i dobila naziv.







    RedBull
    This article was originally published in forum thread: Felix Baumgartner i Zenith sat na trci Nürburgring 24 Hours started by Shmizla View original post