• Steinhart Le Mans Gt Heritage Chrono satovi


    Nemački porizvođač satova je i ove godine posvetio jedan model trci “24 Hours of Le Mans”. Prošlog vikenda su se vozači nadmetali na najstarijoj trci koja se i dalje održava, s obzirom da je prvi put vožena davne 1923. godine. Novi Steinhart model je prema podacima sa zvaničnog sajta proizvođača već rasprodat, a izrađuje se u ograničenom broju od 111 primeraka. Kao inspiracija za kreiranje ovog sata su bile trke 60-tih i 70-tih godina prošlog veka.


    Novitet ističe zanimljiv dizajn kućišta i upečatljiv broj 20 na “racing” ciferu. Kućište je kvadratnog oblika dimenzija 44x44mm i visine 15mm. Sa zadnje strane kućišta se nalazi neuobičajeni poklopac kućišta od narandžastog stakla. Ispod njega se nazire stari 7765 ručno navijani mehanizam. Navodimo stari, jer se pomenuti kalibar proizvodio od 1983. pa sve do 1998. godine. Steinhart je ovom prilikom kreirao nove-stare mehanizme (NOS Ebauches) koji su očišćeni, sklopljeni i specijalno pripremljeni za ugradnju u novi model sata.


    Kako bi vlasniku nošenje sata na ruci što bolje prijalo, pripremljen je i specijalno dizajnirani braon kožni kaiš sa plavim štepom. Kaiševe za ovaj limitirani model ručno izrađuje Gunny Straps. U specijalnoj drvenoj kutiji se pored časovnika (ref. br. L0809) nalazi krpica za brisanje, zatim dodatni zamenski kaiš, a takođe i alat za zamenu iste.

    Steinhart
    This article was originally published in forum thread: Steinhart Le Mans Gt Heritage Chrono satovi started by Shmizla View original post